About Me

Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia
Hope you all will enjoy reading my BLOG yang tak seberapa ni, Baru nak belajar2 buat BLOG sendiri sebagai mengisi masa lapang yang banyak berlalu dengan tanpa berbuat apa2. Hope you guys sudi2 kan lah menjenguk jenguk my BLOG ya. Tak da apa2 sebenarnya pun, but its ALL ABOUT MY FAMILY AND ANGELS of mine [Afiq,Damia,Dina] MASSAGE TO MY ANGELS...... You all are everything for MAMA [be a good kids] and [jadilah anak2 yang soleh dan solehah], berguna pada agama, bangsa, negara [be somebody for your own good]dan jauhilah diri dari perkara2 yg tidak baik ya sayang, itu saja yg MAMA pinta [tak lebih dari itu]. Buat yang TERBAIK utk MAMA ok]. And I promise to give the best for you all.....Mama SAYANG all of you. Please promise me that all of you will be a good kids....:D...Don't be naughty...

Saturday, October 29, 2011

Piala Malaysia Final







Semestinya DEN....MENYOKONG Negeri Sembilan
Eden lahir kek N9
bosar yo kek kl  ni haaa....
Mogo-mogo KEMONANGAN berpihak kek N9 yo
kalau tak monang nak buek cam nooo....
tak dok joki JANG


HOBIN JANG HOBIN......





Suffering.....

Three rings of marriage are 
the engagement ring, 
the wedding ring, and 
the suffering



Please Dear

be my BEST FRIEND EVER.....there is no SECRET between "US"......Please LOVE me...ever "MAMA APPEAL to all of you my dear..... :(...MAMA LOVE YOU ALL...until my last breath...... "hingga hujung nyawa"

HAMBA

‎"Wanita adalah perhiasan dunia" 
"Wanita adalah HAMBA"
Disimpan di dlm laci, kemudian dikunci. 

Disimpan dlm almari kemudian almari itu dikunci & 
almari itu ada dalam kamar, 
kemudian kamar itu dikunci. 
Kamar itu berada di dlm rumah, 
kemudian rumah itu pun dikunci 
& rumah itu ada pagarnya, 
kemudian pagar itu pun dikunci, 
dikunci, dikunci & dikunci 
& pemilik kunci itu adalah suaminya SEKARANG...





S.M.I.L.E



CRYING will not SOLVE
ANY....yes ANYTHING of
your PROBLEM.......


Senyum...tak perlu kata apa-apa
senyum.....
senyum...........




Senyum...tak perlu kata apa-apa
senyum.....
senyum...........


dah tak dok ayor mato
yang nak mengalir pung......

Week Endsssssss



its coming again
blank tulips without COLOUR
EMPTY....
Jiwa dan hati yang kosong




no. sense....no..no..no
no heart...no feeling...
nooooo EVERYTHING


BLANK...EMPTY









Believe It Or Not

BELIEVE~~
Happiness keep U Sweet,
Trials keep U Strong,
Sorrows keep U human,
Failures keeps U Humble, 

Success keeps U Glowing,


But...
Only 'GOD' keep U Going.... :)






Hooorreeyyyy Cedeyyyyyyy

Hoorreeeeyyyyy
Seronok ke????
Hoorreeeyyyyy yang tak seberapa nak hooorreeyyyy


Yeay hari ni [28.10.2011] sotong dah menari
mula tugasan pada KEBIASAAN bila sotong dah menari-nari




[TM/STREAMYX][TNB][ASTRO][AMBANK]
[YABR][DBKL][SYABAS]
[SYABAS CEKIK DARAH-memang x LOGIK lorrr]
[KAK ROSSE][BAGLA TIKAR][PERSONAL LOAN]
[ZIKOP][SCHOOL BUS][MENGAJI]
BLAAAAA BLAAAAAAA BLAAAAAAAAA


BAKI = RM......[RAHSIA] CEDEYYYYYY
CUKUP KE NAK MAKAN SEBULAN NI.....
5 MULUT




28TH NOVEMBER cepat lah KEMBALI
ULANG SEMUA DI ATAS


28th DECEMBER copek lerrrrrr
ULANG SEMUA DI ATAS


28th JANUARY hurry...........
ulang dan ulang lagiiiiiii


28th February come to me....
repeat again and again....lorrrrr


Puan Punya Blog SENGAL................
boleh tak semua di atas FOC....
pergi mati lorrrrrrrrr...........







Afraid of Tomorrow......



kalau ada KUASA
nak BERHENTIKAN perjalanan BUMI ini
rasa macam tak sanggup untuk 
menghadapi hari esok
boleh tak nak BERHENTIKAN ... masa
biar semua TERHENTI 


tup tup...bila sedar jer.... 
semua hutang dah selesai
DAN....duit ada banyak dalam bank


BOLEH TAK?????


ajer giler ke si puan punya BLOG ni
udah ilang akei.......


Jangan BERMIMPI nak jadi 
"MAGIS" Women yer....






:(


dah tak sanggup dahhhhhh
nak hadapi semua ini sendiri
makin la makin tak CUKUP
makin lama, nilai makin susut
semua nye tak CUKUP..........

Friday, October 28, 2011

Friday Mood


Perbezaannya.....





Orang Kerja Cari Duit
Tambang Bas "return" - RM4.00
Breakfeast - RM0.00 [ melahap subsidi opis, nescafe tarik + biskut kering]
Lunch - Tido...ZZZzzzzzzzzz RM0.00
Dinner - Nasi Putih Lauk Balance Tengahari RM0.00 
Extra - RM0.00
TOTAL = RM4.00


Orang "X" Kerja, "X" Cari Duit
Tambang Bas "return" - RM0.00 [minyak moto tuk rayau2 = RM10.00
Breakfeast - RM0.00 [dah bangun tengahari, mana sempat nak bekpes kan]
Lunch - RM10.00 {nasi masak sendiri}... wah meriah
Dinner - Nasi Goreng Kampung = RM4.50 
Extra - RM10.00 [rokok] + RM5.00 [suffer] kedai kopi
TOTAL = RM39.50


ADILKAN

suka...suka...sangat2...
tak der perasaan kan untuk marah
suka....suka
sukerrrrrr

Thursday, October 27, 2011

What This Means????


Apakah Maknanya?


Sanggup

Mama SANGGUP BERSUSAH PAYAH
Demi KAMU semua...........
Tapi hilang punca ...bagaimana tuk mencari duit lebih
dan lebih dan lebih...dan lebih.....
untuk beri yg TERBAIK.... di zaman sekarang ni
semua perlukan duit
tiad apa yang FREEEEEEEEEEEEE

YA ALLAH...
aku MOHON
murahkan rezeki ku
DEMI anak2 KU
iaitu AMANAT TERBAIK MU......

Dear Abang, Kakak n Adik
Grow up to be SOMEBODY....

Shafiq Akmal, Sahira Dina...Sarah Damia

Tuesday, October 25, 2011

Happy Deepavali




Wishing to all my Hindu readers.....
Who are CELEBRATING this Light Festival.....
A Very Happy Deepavali ...............




Anak Amanat dariNYA




Anak yang soleh sudah tentu baik 
NAMUN anak yang baik belum tentu soleh

SEANDAINYA didikan kita SEMPURNA ...... 
ANAK kita menjadi anak yang soleh
Maka itu adalah bonus yang indah... 

DOA seorang MAK, ibu, umi, mama, mummy
itu semestinya adalah yang baik-baik sahaja
terhadap anak-anak mereka
DOA, baik akhlak, tingkah laku, berjaya dalam
KEHIDUPAN dunia dan akhirat

TAPI... kenapa masih ada 
anak-anak yang rosak akhlak,
rosak tingak laku......
tidak BERJAYA dalam KEHIDUPAN...

INILAH dugaan dan Qadak dan Qadar 
T.U.H.A.N

apa yang berlaku baik dan buruk 
semua datang DariNYA
REDHO lah 
dengan UJIAN nya...........
ya UJIAN dari NYA
yang mana esa.........



amin

Sunday, October 23, 2011

Batal Demi Menghormati




Batal Perlumbaan bagi menghormati kematian SIMONCELLI

MotoGP batal akibat kematian Simoncelli

23/10/2011 6:49pm



SEPANG — Perlumbaan Grand Prix (MotoGP) Malaysia 2011 dibatalkan berikutan kematian pelumba Itali Marco Simoncelli akibat kemalangan pada pusingan kedua di Litar Sepang di sini hari ini.
Simoncelli berusia 24 tahun.
Perlumbaan tersebut dibatalkan oleh penganjur perlumbaan, Sepang International Circuit (SIC) dan Dorna Sports iaitu pemegang hak perlumbaan MotoGP Dunia.
Pengarah Perubatan Persekutuan Motosikal Antarabangsa (FIM), Dr. Michele Macchiagodena mengumumkan kematian Simoncelli pada sidang media di Litar SIC.
Katanya, pelumba pasukan San Carlo Honda Gresini itu, yang mengalami kecederaan di bahagian toraks dan perut, meninggal dunia pada pukul 4.56 petang di pusat perubatan SIC di litar berkenaan.
Perlumbaan yang bermula 4 petang itu tersebut tidak diteruskan empat minit kemudian selepas Simoncelli terjatuh dan motosikalnya dirempuh oleh pelumba Yamaha, Colin Edwards dan pelumba Ducati, Valentino Rossi di selekoh ke-11.
Perlumbaan ditangguhkan pada pukul 4.05 petang dan Simoncelli kemudian dibawa dengan ambulans ke pusat perubatan di litar itu.
Bagaimanapun, Ewards terselamat daripada kecederaan serius manakala Rossi tidak mengalami kecederaan. — Bernama

Al Fatihah Buat Mak Long

... .innalillahiwainnailaihirojiun.......


Baru sahaja menerima 
satu berita yang menyedihkan
kami kehilangan seorang lagi 
ahli keluarga Ab Rasip...................


Al-fatihah.....
Buat Mak Long, kakak ipar Bapak
Isteri kepada arwah Pak Long Ghani


Semoga rohnya ditempatkan 
dikalangan orang-orang yang beriman
amin.....


"setiap yang bernyawa dimuka bumi ini
pasti akan pergi menemui maha PENCIPTAnya
itu pasti...."


Gambar di bawah di ambil 5 bulan lepas, dan 
inilah kali terakhir aku menemui mak long......




Saturday, October 22, 2011

Luckily



LUCKY sangat ke...
tak la kot...KEBETULAN jer
ermmmm....


apa-apa pun KEHENDAK dari NYA
DIA mendengar suara hati ku
2 kali berturut-turut dapat makan cake idaman hati
the "RED VELVET"

Moga DIA mendengar
suara-suara hatiku yang lain...................
insya'allah dan juga IZIN dari NYA
amin...

Yang baik datang dari NYA
dan....
Yang BURUK dan TIDAK BAIK itu
datangnya dari aku sendiri............




Ci Ariq Lagi

kali ni dengan penampilan yang amat berbeza....
mempersembahkan.... 
Calon "Imam Muda" 2030.... insya'allah
"masih adakah lagi aku di dunia ini masa tu......"
MOHAMMAD ARIQ ZAIDAN MOHD NIZAM........


Saturday Activities

Hari ni ada tugasan yang perlu dibereskan, jadual weekend sedikit berubah dari weekend2 yang sebelumnya. Bangun tidak lah seawal pagi pun. Masih boleh melengkor lama2 gak atas katil. Rumah semestinya telah siap DIKEMAS<PAKAIAN KOTOR JUGA TELAH DICUCI<. Barulah boleh meninggalkan rumah dengan hati yang gembira riang. Sebab rumah dah bersih dan KEMAS ala kadar seadanya. 

Bersiap-siaplah kami 5 beranak, destinasi, "Central Market" & "Petaling Street". Seawal 12.30pm dah lunch di KFC di Central Market. Jalan2 mencuci mata di "Central Market" dan singgah ke "Book Shop" berdekatan melayan kerenah anak-anak. "Jangan macam-macam ya anak2 ku sayang, ambil apa yang patut sahaja, mama lom gaji lorrrr". 

Terus ke tujuan sebenarnya, "Petaling Street" membeli fresh-fresh flower dan keperluan membuat "Sirih Junjung" buat my colleague "HBK". Selamat Pengantin Baru sis. Moga kehidupan mu tidak bersendirian dan sepi lagi. Moga kekal ke anak cucu sis. Happily ever after ok. 

Selesai semua, jom pulang anak-anak...... Kopak teruk mama hari ni, anak2 and my other half kejekan. 

Seterusnya, silalah menikmati picture2 from my cute little C3, buat tatapan pembaca ku sekalian.....hehehehe




hope u like it HBK..... ini yang termampu......


2 orang PEMBANTU ku a.k.a PENGGANGGU


Selamat Pengantin Baru HBK yg bertudung

MIMA COLLECTION

Collection : Mima Collection
Venue: Kerinchi Apartment
Day: Sunday [16 October 2011]
Make-Up & Cara Pemakaian Tudung: Model2 bikin sendiri
Model: Sarah Damia & Sahira Dina




Jangan marah ya Acu............kegiatan mengisi masa kebosanan







Oh My..Oh My



sedangberjalan-jalan di Central Market tadi
terjumpa ini.......
dah lamaaaaaaaaaa 
rasanya tidak mengambil tahu
berapa berat badan ku sekarang


jom........cuba...try...test....
oh my.... oh my.........oh my.......
u have to do something dear
oh noooooooooooooooooo
75kg at 33 year old......
oh nooooooooooooooo


at least i have to lost 5 to 10 kg....lorrrr


JANGAN BADAN MU TERJADI SEPERTI INI






BOLEH TAK SAYA SEKURUS DAN SECANTIK MEREKA








DISPLIN KAN DIRI lorrr
ni tak asal jumpa pantang...makannnnn 
tak hengat hengat....mu 
mana tak beratttttttttttttttttttttttt

Friday, October 21, 2011

Weekend Yang Hampir Malang



Nasib Baik....
kalau tidak ada yag tidor bawah JAMBATAN malam ni
Nasib baik rumah I tak RENTUNG
niat di hati nak goreng 
kepok lekor yg berbaki semalam
haaaaaaa, panaskan kuala yang berminyak, 
then I gi masukkan 
baju2 kotor ke dalam washing machine
tetiba I tengok ada cahaya merah oren
dari dapur, sambil dalam hati, 
eh rumah I mana ada lampu merah


Nasib baik I tidak panik ok, 
terus ambik penyapu dan lantingkan
kuali berapi ke bawah
dan tindakan pantas anak bujang I
menghalakan paip getah dengan pantas.....
dan api pun dipadamkan


TINDAKAN LAMBAT kami mungkin akan
meletupkan sebuah tong gas....
dan rumah ku akan RENTUNG....
fuhhhhhh.... SYUKUR......
SYUKUR....
YA ALLAH syukurrrrrrrrrrrrrrrr
ini adalah satu PERINGATAN dari NYA untuk 
puan punya blog....






nasib baik mama bertindak seperti "SUPERMAK"
pantas macamana ya, si SUPERMAK tu ??????
drama SUPERMAK pun mama x pernah nengok bang


ye lah abang, SUPERMAK la sangat
abang tak tahu, jantung mama 
bagaikan nak gugur tadi....panik.....


rumah ku masih lagi berbau hangit dek kuali yang
RENTUNG.......




enough.....enough...ok
tutup citer KERENTUNGAN, nasib
hanya KUALA ku sahaja yang KERENTUNGAN
bukan rumah chomel ku....kalau rentung tadi 
mau aku meroyan... ye lah barang2 dalam rumah ni banyak
yang masih tak BERBAYOR...ooooopppssssssss
...........................
*____*


Sepatutnya ke Shah Alam malam ni,
ada Besday invitation from my friend ANUM....
sorry NUM x dapat hadir....


HEPIY 2nd BESDAY BABY RINA.......
be a very good girl....& diberikan kesihatan yg 
sentiasa baik dan sehat2 selalu... :D
sorry untie liza n friends  
Abang Afiq, Kakak2 DaMia & Dina tak dapat
hadir malam ni, until meet all of you next time ok.......
enjoy the "PARTY" - terkilan gak tidak dapat hadir
sure-sure MERIAH kan...:D




Hujan lebat melanda KL, 6.ooptg bagaikan dah 8.00mlm
reach home at 7.30pm
hujan selebat-lebatnya......
JEM is everywhere in KL




WEEKEND.......weekend is coming again....
esok ada agenda yang perlu dibereskan....
bangun awal pagi ke taman bunga kite
ada ke taman bunga...
kedai bunga, 
semestinya lah untuk mencari bunga2 segar


tungguuuuuu kan hasilnya....... 


HAPPY .... HAPPY ... WEEKEND 
MY DEAR FRIENDS....
AND FAMILY......
doakan yang baik2 untuk saya...TQ so much










WEEKENG KU YANG HAMPIR-HAMPIR MALANG TIDAK BERBAU....
HANYA BERBAU KUALI RENTUNG SAJOR.....
lawak..lawak gak....dalam hati hanya tuhan yang tahu
bertapa CUAKKKKKKKKKKK nya I okkkkkkkkkk

Segar Bugar

Yup, aku segar bugar sekarang, dah tak leh tido
TERJAGA DARI LENA
sleep at 7.30pm after dinner
tuptup.... 1.30am tersedar dari mimpi ngeri
bangun, dah tak leh lolap
perut lapor....apa lagi mengoreng kepok lekor dari ganu kiter
brought from my bos MFH yang balik dari TERENGGANU
perut dah konyang...
memang mato dah tak leh lolap lorrrr...
apo laiiii meng UPDATE...my blog.....
FB dah makin bosan....bosan dan MEMBOSANKAN


apa lagi bagi mengisi KEKOSONGAN HATI....
membaca blog kengkawan alam maya....
ada sedih, gumbira...riang dan tawa.....
itulah lumrah KEHIDUPAN


that what we call LIFE are for.....
tepat 1.45am, tinggal beberapa jam utk tidor semula
esok rutin macam biasa bermula...


ok daaaaaaaaaa..........


sila nikmati picture ni...




hahaha air liur sape meleleh tu.....
sila la ke gerai2 berhampiran untuk 
mendapatkan kepok lekor anda......
dah tutup mulut tu, 
mang ai bosa ehhhh ngagoooooooooo







Happy Besday Boses


hajat tu memang besar, nak buat dan beli macam2, tapi apakan dayo, eden pokai. anyway a very happy besday to my both dearest bosses....may GOD blessed both of you. 


MFH 18102011 + NEK 20102011........


Fake


Tuesday, October 18, 2011

Please La Bro


Please la bro , do something ......
angin satu badan gua la bila tengok muka lu
Gua dah bagi banyak muka kat lu....
Lemak lu pun dah makin tebal...

Lu keluar malam...
2,3 pagi baru lu nak balik
lu buat apa....
kalau bawak balik duit sejuk sikit la hati gua

Please la do something....
Jangan bagi gua 
BERTAMBAH meluat bila tengok muka lu hari2
Wa diam-diam, lu lagi PIJAK kepala gua......
Tolong la jangan buat keje tak PAEDAH....
APASAL lu langsung tak mau bantu guaaaaaaaa.....

BANTU LA GUA SIKIT..............

wuahhhhhhwuahhhhhwuuuahhhhhhh