About Me

Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia
Hope you all will enjoy reading my BLOG yang tak seberapa ni, Baru nak belajar2 buat BLOG sendiri sebagai mengisi masa lapang yang banyak berlalu dengan tanpa berbuat apa2. Hope you guys sudi2 kan lah menjenguk jenguk my BLOG ya. Tak da apa2 sebenarnya pun, but its ALL ABOUT MY FAMILY AND ANGELS of mine [Afiq,Damia,Dina] MASSAGE TO MY ANGELS...... You all are everything for MAMA [be a good kids] and [jadilah anak2 yang soleh dan solehah], berguna pada agama, bangsa, negara [be somebody for your own good]dan jauhilah diri dari perkara2 yg tidak baik ya sayang, itu saja yg MAMA pinta [tak lebih dari itu]. Buat yang TERBAIK utk MAMA ok]. And I promise to give the best for you all.....Mama SAYANG all of you. Please promise me that all of you will be a good kids....:D...Don't be naughty...

Thursday, June 30, 2011

Penutup June

Hari ni 30 June, hari terakhir bagi bulan JUNE, 
Bye Bye June, 
WELCOME Mr. July. 
6.15pm dah reach home. 
Seronok dapat balik awal. Thanx ZAS. 
Tengahari tadi dah terliur story pasal sambal sardin Rin.


Dari Opis tadi memang dah berkobar-kobar jiwa raga nak memasak '
My Style Sambal Sardin'. 
Dah lama tak memasak, dah lama daporrr den tak BERGAS.
Bukan eden maleh yoooo....
Eden balik kojo selalu dah ponek. 
Weekdays selalunya anak-anak makan ala kadar, 
tak banyak kerenah. 
Janji porut konyang. 

And for the pass 3, 4, 5 weeks adooooo yo jompotan makan nasik minyak. 
Joki jangan di tolak. :D 
MUSUH JANGAN DI CARI.....

Bukan susah sangat pun, 1/2 jam semua dah siap. 
Jom kids, jom kito makan. :D

moh moh moh kiteeee....ateeeeee
makan lerrrrr


Makan dah sudah, komeh cuci pinggan pun sudah. Sekarang den nak lipek dan cuci kain...lopeh tu den nak lolap, esok den kojo.....sabtu ahad ni program dah ponoh...layannnnnnnnnnnnnnnn

Wednesday, June 29, 2011

Eh Besaday Lagi

Eh ramai pulak kenalan yang  sambut besday bulan ni. JUNE 2011. Sorry no present for your all. Hanya Doa mengiringi kehidupan harian kalian.
A very HEpiy Besday Young Gifted Black. May GOD blessed you and your family. May your life success and a please..please ....please....take a very good care of my sista. Dengan Soklan bila nak "nikah". Lebih afdal ...heheheeeeeeeee.


A Very Happy Besday.......



Happy belated Birthday Mak Su. [28 June 2011]

Walaupun ikatan itu telah terlerai.... 
tapi lidah ini masih selesa dengan panggilan itu
MAK SU.
Selamat Ulangtahun.
Moga hari-hari yang mendatang lebih bahagia DAN 
gembira serta CERIA.

Walaupun pelbagai TOMAHAN yang dilemparkan DAN 
juga pelbagai ujian mendatang.
MAK SU terus CEKAL menghadapi segalanya ….
dengan TENANG walaupun 
MINDA sarat dengan beban yang tidak tertanggung.

Mungkin dulu apa yang terjadi, 
Nampak salah HANYA di pihak mu,
Tapi sekarang baru ku sedar….
dan  FAHAM segala-galanya yang berlaku

Hanya yang MENGALAMI yang akan MEMAHAMI.
Dan hanya yang pernah MENGHADAPI 
yang maha-maha MENGETAHUI apa yang tersirat di hati.

Pedulikan apa yang orang sekeliling hendak kata….
Sesungguhnya apa yang berlaku adalah takdirNYA
Penuh tersurat dan tersirat.

MOGA KEBAHAGIAN ITU AKAN TERUS.....
 BERSAMA MILIK MU HINGGA KE AKHIRNYA……..


Hepiy 30th Besday Sis

to my SIS, Roslinda a.k.a B.A.M, Hepiy 30th Besday Sis. Tahun 2011 sangat bermakna buat mu tahun ini. [M][A][M][A] title yang dinanti-nantikan sekian lama. Penantian 5 tahun yang sangat berbaloi. Hadiah tidak ternilai dariNYA. Jerit perih KESABARAN telah lahirnya ARIQ ZAIDAN yang CHOMEL. Ya, ARIQ ZAIDAN, adalah HADIAH  'BESDAY' yang sangat BERNILAI untuk tahun ini.

SELAMAT HARI LAHIR, moga BERTAMBAH lagi REZEKI. Moga-moga akan ada seorang lagi 'ARIQ'  atau seorang adik perempuan buat ARIQ ZAIDAN. Good Luck Sista. :D.

MAY GOD BLESSED YOU and your company NIZAM & ARIQ. Serta Dikurniakan KESIHATAN yang baik juga dan akan ada ROSLINDA JUNIOR in the future. I have mine Rosliza Junior, not one but two. Siapa lagi kalau bukan my Dut DaMia and Kasyuk Dina. 

HEPIY 30th BESDAY - L.I.N.D.A




Monday, June 27, 2011

Effendi Reception

Tahniah buat sahabat kami Effendi dan pasangannya. Wah Fendi gadis dari pulau jodohnya. Anak Mami. Cantik dan jelita lagi. Tahniah. Moga bahagia ke anak cucu. Kami semua doakan. 

Yang berjanji memang lah ramai, yang datangnya adalah 2,3 kerat. Me, Salina, Anum & Diana. adalah tetamu yang paling awal tiba. hehehehehe on time, Pantuality itu penting. 1/2 jam kemudian, ketibaan mempelai bersanding di pelamin. 

Dalam pada itu, barulah tiba, Fuad, Basha, Azmi Lajin, Wan. 

Lepas mengisi perut dan bergambar bersama pengantin, kami pun beredar pulang. Al-maklum, esok keje. 













Sunday, June 26, 2011

Ingat Lagi Tak ?

This is one of my favorite ARTIS dedolu. Masih ingat kah anda semua dengan lagu ini.....


Masih Aku Terasa 

Sejenak aku dikejutkan
Bersama ombak cinta luka
Perpisahan melanda kita
Hanya kerna peristiwa itu

Kiranya takdir mengizinkan
Inginku kembali padamu
Meneruskan cinta yang lalu
Kerana kau yang aku sayangi

( korus )
Akan kusimpan kenangan cinta kita
Yang tak akan terpadam selamanya
Kehangatan cintamu masih aku terasa
Seperti baru semalam kita berpisah

Tangisan sedu di hatiku
Menahan kepedihan ini
Sendiri aku mengenangkanmu
Hanya engkau yang aku sayangi

( ulang korus )

Dengar2 Man Bai nak buat comeback...So good Luck Bro... :D


Anak oh Anak

Aritu Damia, hari ni Dina. 
Habis credit HP mama. 
Yang aku heran tu, 
pandai plak tu purchase-purchase game in my HP-C3 tu. 
Huhuhuhuhhu. 
ANAK...ANAK....
Habis credit MAMA. 
Ermmmmmm. 
Pantang lepa, ada jer keje they all nak menggodek mama HP. 
Anak-anak zaman sekarang, 
terror bebenor nak menggodek gagjet2 canggih zaman laaaaa ni.


Saturday, June 25, 2011

Menggeletek

Pagi tadi [24.6.2011] masuk opis lambat, sebab ada "Hari Terbuka Sekolah" at SKBF2. Dah lah bengang sebab kena naik turun bas. Ada orang tak nak hantas saya ke sekolah.....Eeeeee gerammmmmmm. Tension punya pasal, masuk jer opis aku monyok jer. Semua orang aku tak tegur. Macam biasa, bukak email. Sebab kan email, mood ceria aku sudah kembali. terkekek-kekek aku mengila gelak....Hahahahahahahaha. Thanx to pengirim email Ayu Sihana. :D


Hahaahahahahhaaaaaaaaaaa

Lepas habis presentation kat kelas tadi perot gua jadi lapar tak tentu
arah. Terus gua 'drop-by' kat sebuah kedai jual roti canai berhampiran
kelas. Pelayan kedai roti canai yang berbangsa mamak ambil order gua berupa
roti canai 2 keping banjir dan kopi 'o' ais. 
Selesai urusan nafkah perot, gua ternampak satu dua kutu main laptop
dari tadi, gua syak kedai mamak ni ada menyediakan perkhidmatan wifi
secara free. Sebagai customer, gua rasa ada hak untuk guna wifi kedai roti canai
tersebut secara free juga. Laptop di start-up dan wifi di carik. Tetiba
laptop gua prompt satu window tanya password.. 
"Dey mamak, sini kejap" Gua memanggil mamak dan melambai tangan cara
macam nak tanya soklah susah-susah kat lecturer dalam kelas. 
"Yes boss?" 
"Sini wifi aper dia punya password?" 
"Ooo fast-wood kalu, manyak shinang.. boss masuk sana wifi...sudah ka?"
pelayan kedai roti canai mengarahkan gua masuk wifi sampai ada prompt window mintak password. 
"Ok mamak, sekarang you bagi apa password" 
"Ok boss amik ni arr... saya cakap satu kali boss terus tulis sana
...dia punya fast-wood 'tajupakalee'" Style mamak tu bagi password kat
gua macam nak bagi dadah, siap cakap slow kat tepi telinga. 
Gua pun cekal menaip di ruangan password 'tajupakalee' dalam hati
bercakap jugak "Giler susah password mamak ni... tinggi bahasa
digunakan. Lantas gua tekan 'OK' 
Ting..tong.. laptop canggih gua prompt lagi window tulis 'Password
error!'. Hati gua dah start panas, mentang-mentang gua makan roti canai ajer 2 keping, takkan password pun tak leh nak bagi. Terus gua memanggil
balik mamak tadi yang tengah sibuk amik order kat meja depan pulak. 
"Dey tambi, betol ke you punya password. Tak boleh lah!!! main-main lah
you!" 
"Butol lah boss, sini tempat fast-wood musti 'tajupakalee'. Tak boleh
tukar" 
"You tengok sini saya tulis arrr 'tajupakalee', sekarang saya tekan
'OK'.. haa you tengok salah lagi" Gua tengok mata mamak tu tepat2 sebagai tanda marah, mamak tengok mata gua sambil geleng kepala. 
"Boss, lain kali saya cakap satu kali you dengar baik-baik.. saya sudah
cakap itu fastwood 'tajupakalee' you dengar arrr 'tajupakalee' dia punya

tulis ini macam'taju, taju, taju, taju'. You ada sekolah ka?" Celaka
betol mamak ni, boleh tahan gampang ayat dia. 
Gua terus tekan butang 'shutdown' sambil cakap "tak per lah mamak, lain
kali lah gua datang pakai lu punya wifi. Lain kali sebut betul-betul 'tujuh empat kali' boleh tak?" 

Lunch

Ermmmm, yummy...rezeki jangan ditolak, Lagipun dah memang my favourite.....Thank you so much "NEK"

Maharaja Lawak - FINALE

Huhuhuhu, umah den tak do Astro Warno, camno den nak nengok Maharaja Lawak, finale ni. ermmmm tak po la, esok-esok nengok kek youtube. Oklah tu dari tak dapek nak nengok langsung kan. Setolah dirisik-risik kek kengkawan di facebook. Joro ehhhhh...Sepah[lawak MELAYU terbaik ABAD ini]. Congrate la yo, joki anak lam porut Siti Sarah la tu. Joki baby. Alhamdullilah buat Sepah. Dah joki dio bertigo. Apa-apapun, kesemua finale adalah yang TERBAIK wok.

JUARA 'Champion'

The TOP 5 - Finale- [Sepah, Jozan, Nabil & Jambu]




JUARA - Sepah
NAIB JUARA - Jozan
KETIGA - Nabil
KEEMPAT - Jambu

Friday, June 24, 2011

Hari Terbuka SKBF 2

Terima kasih kerana tidak mahu mengambil tahu
Terima kasih kerana tida mahu hantar saya ke SKBF 2, this morning. 
Thank so much. 


"ya'allah, aku mohon padamu, berilah aku keberanian dan kekuatan untuk memandu sendiri kereta kecil ku itu"


Sorry my black sweet, bukan niat mama nak tipu adik, I promise to bring her along in the 1st place. But someone, someone yang tak tahu his responsibility and  break his promise. Tido lagi penting. 

My black sweet Dina, sorry again mama kena masuk keje before 10.00 am. Dapat surat pun last minute so, nak EL, takottt, so kena la ambik time off jerrr. HOD lately ni bising-bising "lately ramai yang suka ponteng kerja" by his email.  
HOD kalau dah cakap melayu, its mean, betul-betul marah tu. Better be careful yaaaa. 

7.30am reach SKBF2. Hari ni ada perjumpaan dengan guru kelas 1 Bestari dan 5 Bestari. Yelah kan, my son in standard 5 and my princess in standard 1..kan kan kan.

5 Bestari, almost 25 minute, banyak complaint pasal ABANG. Adoi pening mama

Complaint for Shafiq Akmal  
1. tidak fokus [banyak bermain]
2. homework x buat
[padahal Abg, tiap2 malam mama ask you and remind you to finish your homework and your answer...."no homework mama"]
Abang, kenapa tipu mama, kenapa abang buat mama cam ni, Abang tak sayang mama ke?
3.buku selalu tak bawak
"abang, abang dah besar, ringankan sikit beban mama, check you schedule properly, you are big enough to do all that by yourself, mama kena take care mia sbb dia baru darjah satu]
4. Peratus KELULUSAN sangat2 menurun. [mengucap mama dalam hati]
Abang kenapa ni, dulu pelajaran abang ok, bagus. 
[jangan marah mama lepas ni kalau mama kawal....
semua kebebasan abang dari biasa ya]

Meninggal kan 5 bestari dengan perasaan cedey :(

1 Bestari tak sampai 10 minit

1. Tak banyak complaint about Mia, cuma banyak termenung
2. Homework - excellant
3. Result exam - GOOD-

lega, kedukaan sedikit terubat......

I think i have to more FOCUS on them.....
Yes....I have to do something.....

sayang, please jangan kecewakan MAMA......Kamu adalah harapan MAMA........ sob ...sob...sob...sob



Congrate Angah


Orang tuo-tuo posan, orang rumah kalau mengandung jang, jangan poi mancing.  Ador den kesah yo ngah.....hehehe.
Eden poi juo mancing...
Sehat++++ comel yoooo anak annnn.... :D

Congrate Pak Ngah + Mak Ngah [bertambah lai cucu pompuan ]
Angah + Kak ngah....syukur one more princess for both of you
Tumpang Gumbira... :D

Ibu Cumi, Ayah Alang, Ayah Tinton, Ibu Yusmeeza + Ibu Yusmidda
[tahun ni duit rayo kono lobih la, anak buah dah ber+ sorang lai ni ha]


Cucu yang ke-7 dalam keluarga Tuan Hj Zainol......
[cer kira cer kira, cicit yg ke berapa...dalam keluarga arwah Atok Hussin?????]




Hurul Qasbah = Bidadari Ilmu

[C][O][N][G][R][A][T][E] 



from AB RAZAK & FAMILY.....


Jumpa rayo nanti...:D

Terapi Diri

Ini entah yang keberapa? Moga ada insan-insan di luar yang sudi meminjamkan novel-novel mereka untuk santapan mindaku. Sesungguhnya dengan membaca membuatkan aku sedikit tenang dan hanyut di dalam alam ciptaan aku sendiri tanpa gangguan. Biarpun mereka-mereka disekelilingku telah la dibuai mimpi indah. Hilang penat bekerja seharian. 



Lara Rindu
Amanda Aniqah
RM 23.90
ISBN: 978-967-5489-76-1
~640 hlm
Bahasa Melayu
Kastia suka kepada kehidupan, apalagi dalam dunia pelajaran. Misinya adalah Long Life Learning (Belajar Sepanjang Hayat). Bukan macam polisi temannya, Chinta, 3L iaitu Long Life Love. Loveaholic. Atau macam etika Makhluk Perosak, Long Life Work. Memang Workaholic. Langsung tidak ceria hidup. Anjakan terbesar dalam catatan hidupnya adalah perkahwinan. Ia wujud bukan atas cinta. Tanpa wasiat, tiada tangkap basah.Tiada kontrak perkahwinan keluarga atau ‘family arrange’. Dia pun tidak tahu macam mana perkahwinan ini boleh terjadi. Menghairankan! Bila rahsia terbongkar, lara hatinya dibawa terbang jauh. Langsung tidak menoleh ke belakang walau rindunya mengundang lara.

Thursday, June 23, 2011

Ebab........

semakin hari makin banyak kerenah..."ARIQ"...eeeee geram

Demam Aaron Aziz




Tetiba plak nak buat citer pasal mamat ni. Sebenarnya termimpi-mimpi pasal watak Seth Tan yang dibawanya. Sungguh meruntun jiwa. Cayalah Terbaik bro.
[pasal drama ini juga telah membuat diriku melekat di depan TV]




Cerita HERO MALAYA terbaru in town. Saham tengah naik la katakan. 
Dalam FB pun tak habis-habis lagi cerita mengenainya dan sering menjadi bualan. 
Drama paling berkesannya masih belum boleh dilupakan. 
Masih mengulangi walaupun hanya di dalam youtube....
Wah memang dasyat.  


[A] [A] [R] [O] [N]     [A] [Z] [I] [Z]


Tidak hairan lah wajahnya benar-benar BERHARGA  sekarangdi pasaran industri filem. Beliau sangat berbakat kerana kemampuan dan dia adalah orang yang kurang KONTROVERSI.Nama penuh beliau ialah Harun Mustapha Aziz dan nationallity ialah Singapura. Beliau adalah orang yang berkahwin dan mempunyai 3  orang anak. Beliau bermula dalam industri sejak 11 tahun yang lalu.DAN pengarah Erma Fatima adalah orang yangbertanggungjawab untuk membawa dia dalam industri filemMalaysia. Dia juga baik dalam komunikasi bahasa Inggeris dan membuktikan beliau telah dipilih untuk menjadi wakil produk, Loreal satu syarikat paling berjaya di dunia.


CONGRATE BRO.......


2nd Module


walau macamana pun stress, senyum tetap SENYUM, hati dalam hanya tuhan jer yg tahu....


1st Module, belum betul-betul meresap dalam kepala otak ni. This morning sudah nak kena attend 2nd Module. Terkulat-kulat nak mendalami segala input-input yang diberikan oleh Tutor. Rasa nak nangis, rasa nak meraung, rasa nak demam pun ada. Seribu satu rasa. 

Saranan my brother Rafizi for further study itu nampak gayanya lebih baik DILUPAKAN dan jangan difikirkan langsung. OTAK ini sudak tidak mengizinkan untuk itu semua. Lebih banyak benda lain yang perlu difikirkan. 

Dengan situasi di office yang agak huru-hara hari ini, bertambah-tambah beku rasanya. Langsung tidak berfungsi hari ini. Tidak fokus dengan apa yang dibuat. Kerja-kerja sudah semakin bertambah banyak. 

I really need a rest. 
REST....ermmmmm. No rest for me.
Lupakan tentang itu semua, vacation, liquid kan ianya dari kotak fikiran mu RAR. Tak mampu buat cara tidak mampu. Tak der buat cara tak der ok. Dok diam-diam.

Ermmmmmmmm.......




   

Wednesday, June 22, 2011

Eeee Tak Lalu Den



Makan taik... Makanan masa depan...adoiiiiii kenapa dah tak der makanan sangat dah kerrrrr. Dengar jer dah nak TERMUNTAH, inikan bila dah ada depan mata.






Para saintis di Jepun telah menemui kaedah untuk memproses tahi kepada daging tiruan.Mitsuyuki Ikeda, seorang pengkaji dari Okayama Laboratory, telah menghasilkan steak tiruan dari tahi manusia. Tokyo Sewage mulanya menghubungi saintis tersebut mencari penyelesaian kepada najis yang terlalu banyak di loji buangan najis. Mereka memintanya mencari kegunaan lain untuk najis tersebut kerana ianya mengandungi protein yang berlebihan disebabkan bacteria yang banyak.Para pengkaji kemudian mengasingkan bahan proteinnya, mencampurkannya dengan pemangkin dan memasukkan bahan2 tersebut ke dalam mesin peletup untuk menghasilkan steak tiruan. 'Daging' yang terjadi mengandungi 63% protein, 25% carbohydrates, 3% lipids dan 9% mineral. Para pengkaji kemudian menambah pewarna merah dan perasa soya untuk menambah kelazatan. Ujian awal menunjukkan orangramai yang merasa daging tahi ini tidak dapat membezakannya dengan daging lembu.

Hero Malaya Yang Tengah HOT



Demam Nora Elena tidak habis-habis lagi babe.
Hero Malaya in Town yang tengah HOT…HOT…HOT. 
Semua wanita ternanti-nantikan drama terbaru dari HERO ini. 
Wah hebat. 
Saham tengah naik sekarang ni.
nora-elena-seth-aaron-aziz-siti-saleha

Aaron Aziz berkata mengenai filem dan drama lakonan beliau :-

“Saya terkejut & terharu dengan sambutan yang diberikan oleh penonton terhadap KL Gangster. Jujur cakap, ini pertama kali saya menonton lakonan saya sebanyak 3 kali, beli tiket sendiri. Dan paling istimewa, ibu saya turut berminat nak menonton filem aksi ini & pada saya itu memang satu kejutan yang tak ternilai,” kongsi Aaron Aziz yang ditemui ketika pelancaran drama terbaru, Stanza Cinta di Sri Pentas, hari ini.
Kata Aaron lagi, “filem action pack jarang diterbitkan di pasaran, namun KL Gangster berjaya menambat hati peminat tanpa bantuan CGI atau disaratkan dengan kisah cinta.”

“Mengenai surat bantahan terhadap drama Nora Elena, saya memang ada baca surat tersebut. Saya dapat tahu yang ramai wanita inginkan lelaki seperti Seth Tan. Pada saya, itu cuma sebuah watak yang dimainkan dalam drama. Saya harap janganlah para isteri diluar sana menggunakan Seth Tan, atau Aaron Aziz sebagai contoh terhadap suami.  Saya tak nak menjadi penyebab keruntuhan rumah tangga orang lain pula. Apa pun, saya harap penonton take a good side & enjoy menonton drama tersebut,” ujar Aaron memberikan penjelasan mengenai Nora Elena.

Selepas kejayaan memegang watak Seth Tan dalam drama Nora Elena, lakonan mantap Aaron Aziz makin diminat ramai. Drama Stanza Cinta arahan Along Kamaluddin telah pun bersiaran pada hari Ahad yang lepas (19 Jun 20111) jam 9 malam, di Tv3. Drama 13 episod ini diadaptasikan daripada novel tulisan Nurull Halawati yang mengisahkan kisah cinta tiga segi di antara Amni Sorfina (Nur Fathia), Irfan Kamal (Aaron Aziz) & Taufiq (Fizz Fairuz).