About Me

Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia
Hope you all will enjoy reading my BLOG yang tak seberapa ni, Baru nak belajar2 buat BLOG sendiri sebagai mengisi masa lapang yang banyak berlalu dengan tanpa berbuat apa2. Hope you guys sudi2 kan lah menjenguk jenguk my BLOG ya. Tak da apa2 sebenarnya pun, but its ALL ABOUT MY FAMILY AND ANGELS of mine [Afiq,Damia,Dina] MASSAGE TO MY ANGELS...... You all are everything for MAMA [be a good kids] and [jadilah anak2 yang soleh dan solehah], berguna pada agama, bangsa, negara [be somebody for your own good]dan jauhilah diri dari perkara2 yg tidak baik ya sayang, itu saja yg MAMA pinta [tak lebih dari itu]. Buat yang TERBAIK utk MAMA ok]. And I promise to give the best for you all.....Mama SAYANG all of you. Please promise me that all of you will be a good kids....:D...Don't be naughty...

Monday, April 30, 2012

Bye Bye Bye


Bye Bye April and welcome May 2012. esok melapok kek umah sajor. memandangkan ASTRO tengah free-free ni kan. apa lagi layan kan ajer. love warna so much especially 'super spontam'. gelak sampai pecah perut. menggeletek tul la. peh ni ingat nak nambah channel  warna , tapi apokan dayo, $ idak mengijinan den. pondam an yo. 



Between nak ucap an 'happy public holiday' la sok. to all the workers in Malaysia, 'happy labour day'. selamat beistirehat, lepak-lepak, baring-baring dan yang paling ponting lolap-lolap kek umah sok yo. ok da. esok nak bangun lambat :D

Saturday, April 28, 2012

The Famous

Tanggal 29 April 2012 ini genaplah setahun tempoh perkahwinan pasangan diraja yang menjadi ikon dunia – Putera William dan Kate Middleton. 
Tidak keterlaluan jika dianggap seluruh dunia sudah ingin mengetahu apa saja yang mereka lakukan. 


Happy 1st Anniversary..... :D

the gorgeous and sweet couple
- happily ever after :D


LOVE YOU - ASTRO

thank you so much.... so hari ni movie marathon. 

cun nakkkkkk :D

Tahniah Fasha Sandha & Jejai

kalau dah jodoh tak kemana kan. walaupun berjuta rintangan yang datang menyinggahkan. kalau TUHAN dah kata ini jodoh engkau dan inilah  pasangan engkau, kita kena terima semua ketentuan DIA yang maha mengetahui. Akhirnya setelah penat dengan pelbagai gossip yang sensasi lagi panas membara terbakar rentung. Alhamdullilah pasangan kontroversi yang semestinya HOT dan SPICY ni, akhirnya Nur Fasha Sandha Hassan, 28, (Fasha) sah bergelar isteri kepada usahawan Rizal Ashram Ramli, 36, (Jejai) di Hotel Crowne Plaza Mutiara di sini, malam tadi .Mereka telah selamat diijabkabulkan oleh oleh  bapa kandung Fasha iaitu Hassan Umbichi Moideen kira-kira pada pukul 9.45 malam bersaksikan Pendaftar Perkahwinan, Perceraian dan Rujuk Orang Islam, Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi), Mohd Sahirman Ahmad. Dengan 2 kali lafaz Rizal Ashram sah bergelar suami kepada actress Fasha Sandha. CONGRATE. Moga kekal ke anak cucu.






Me+Nestle+Zico

hi morning ni nak citer pasal 'Nestle' lagi. Nestle dengan my jiwa memang tak leh dipisahkan. Apatah lagi bila di office. al maklum as a MAMA yg membuzy manjangkan, semua nya memang me la yang menguruskan everything, yezzzaaa everything. kadang-kadang kehendak dan keperluan sendiri terpaksa diketepikan. dan untuk yg sedia maklum me ni penakut nak drivekan. gigihkan jiwa la turun naik bas. tunggu bas ya ampun sekian pulak. banyak masa memenag terbuang macam tu je. kekadang verangan mengarut. kalau ada sayap ingin ku terbang dan semua tugasan akan siap dengan cepat dan pantas :D. Tak mungkin la kan cam tu. hahahaha. kang orang chop me ada ilmu hitam plak. tutup je mata sampai office, buka mata jer dah sampai rumah. hahahaha. kalau orang dolu-dolu, bapak kata ada bela saka, harimau jadi -jadian. hahahaha. 'pssttt bapak harimau jadian tu ada lagi tak, bak mai satu, hahahaha, ngarut lagi la me ni'


Ok straight to the point la ya di sini apa sebenarnya yang me nak story mory kat my little blog cute mute ni. hahahaha puji blog sendiri lagi. Yela nak ke opis satu hal nunggu dan menunggu bas, sure-sure la akan sedikit lambat dan ngam-ngam je masa tu. Jadi makanya memang tak sempat nak singgah mana-mana gerai  or kedai untuk beli breakfeast. So bagi mengalas perut pagi-pagi tu yang sedia selalu menyanyi kan lagi hip hop, keroncong, balada, pop rock dan macam-macam lagi genre muzik, apa lagi mesti mau pekena my favourite la kan. Kalau tak milo panas or milo sejuk [milo nya tak henggat2 bukan 1,2 sudu, tapi mesti 3, 4 sudu besar, errmmm pekat melekat [my hot coco or cold coco in the morning]




Menu will change every day selang-seli dengan 'nescafe tarik buih punya' kalau tak berbuih tak ngam ohhhhhh. Tapi selalunya milo la yang kerap. Cukup la untuk secawan milo atau nescafe tarik untuk mengalas perut dipagi hari. Barulah leh buat keje dengan cemerlangkan. hehehehe. Dan kalau nescafe 3 in 1, i love this one. Fuhhh nikmat sehhhhh.  Dan bila petangnya pula around 4pm mesti mau pekena se'mug' lagi kalau tidak memBUZY. Kekadang BUZY tak sempat lorrrr. Itulah story menarik my 
'Nestle 100years' di sisi ku selalu.......






so guys apa lagi write you story with Nestle.... there is a great prizes to WIN ..... come joint us....CLICK HERE your INCREDIBLE STORY





Friday, April 27, 2012

Today Quote


ganguan mindaku

please la. 
kalau betul aku salah, 
I'am so so so sorry. 
Tapi apa salah aku. tetiba jer kau sentap. 
kalau bukan salah aku pun
aku nak mintak maaf jugak...
please cakap balik ngah aku macam biasa.


x selesa la nak keje macam ni....


Sorry la kalau aku menyinggung 
perasaan kau tanpa aku sedari. 
Kepala otak aku betul-betul 
terganggu la dengan benda ni. 
Please i just want to know, 
what make you SENTAP
tetiba jer kau senyap tak berbunyi ngan aku

bila aku tegur kau buat bodoh...
please la act like an ADULT dear.


eeeeeeeeee
i hate all this kind of felling

apa salah akuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Tahniah diucapkan pada Linda Jasmine & Que Haidar. Pasangan suami isteri ini telah dikurniakan seorang bayi perempuan seberat 2.8 kilogram semalam (Khamis).
The baby girl merupakan anak ke3 Linda Jasmine dan anak kedua bagi Que Haidar. Semerdu namanya Tengku Cleopatra Haidar, cahayamata ketiga Linda ini dilahirkan melalui kaedah pembedahan di salah sebuah hospitak swasta di kuala lumpur.
“Alhamdulillahlah semuanya telah selamat dan paling penting Cleo (panggilan manja untuk Cleopatra) dalam keadaan sihat dan sempurna. Bagaimanapun saya masih mengalami kesakitan kerana tidak boleh mengambil pil tahan sakit disebabkan alergi.” – dipetik dari mStar Online.

CONGRATE TO BOTH OF 'U'

Big Expenses




End weekend for April

akhirnya sampai juga hujung bulan April, bulan ni terasa panjang dan lambat masa berlalu.ermmmm nak tulis apa ha. tetiba tak der idea. sebab minggu ni tak der aktiviti. khidmat masyarakat ada tapi see how la. anak2 tak der saper nak tgk2kan. alhamdullilah bapak dah kuar hospital. 1 hari bermalam di Hospital Tuanku Ampuan Najihah KP. Dan syukur alhamdulillah juga mujur tak der apa yang serius. Selepas scan di Hospital Besar Seremban, bapak dah boleh balik semula ke KP. Biasalah bapak dah masuk usia senja ni tak boleh silap makan, sakit-sakitlah badan. Bapak selalu sakit pada bahagian kaki. Dr. kata cuma ada sedikit darah beku. Dengan pengambilan ubat-ubat mengikut aturan insya'allah darah beku akan cair. Hari-hari call mak bapak tanya keadaan mereka. kalau tak sebab bapak tak sehat pun memang akan 5 days a week akan call. pagi sekali dan petang sekali. memandangkan bapak mak nak ke KL on labour day, so plan nak balik kampong dicancelkan. lagipun my bujang weekend memang ada tuition. fuhh risau, 4 months to go boy. how is your preparation? My sis mama bam nak ajak the kids ke swimming pool esok. harap-harap tak hujan la ya. sebabnya asal we all plan nak ke swimming for the kids to have some fun, sure hujan. Hope esok x hujan la yer. ok happy weekend. To the Bersih 3.0 yellow team STOP all this nonsense la.


Nestle 100 Years - MAGGI PILIHANKU SELALU


Kenangan TERINDAH pada tahun 1989 mengusik jiwaku. Masa tu MY MOM di kampong melahirkan adik bongsu kami rosmima, disebabkan rafizi  dan rosfazilah tak sekolah lagi, mereka berdua diangkut oleh  MY MOM ke kampong. Tinggallah Aku rosliza dan adik kedua ku roslinda di Kuala Lumpur yang bersekolah bersama MY DAD tercinta. Mak bermula lah tugas-tugas aku sebagai seorang anak sulong. Padan muka sebab selama ni MY MOM yang siapkan semua. 

Masa tu umor aku baru 11 tahun. Gigih lah mengemas, mencuci dan memasak. Kemalasan memang melanda diri aku masa tu. Nak-nak tentang bab-bab memasak. OMG sanggup gue kebuluran. Orang bujang malas, hehehehe. Jadi MENU tidak lain tidak bukan 'MAGGI’ lorrr. CEPAT DIMASAK DAN SEDAP DIMAKAN.

Mula dengan Isnin hingga lah ke ahad and next week mengulangi menu-menu yang sama. Nasi kami makan sekali sekali sajor. Maggi goreng on monday, selasa Maggi berkuah, ulang2 hari seterusnya selama 2 bulan. Bapak aku memang seorang yang kreatif. Menu MAGGI menjadi lebih menarik sebab telah diubahsuai dengan pelbagai cara mengikut mengikut citarasanya dan citarasa kami semua. KeKadang dicampur ayam, daging, telur, udang serta sayur-sayuran. Berselera dan berebut-berebut kami bertiga makan bersama-sama. Tidak pernah jemu siot :D. even time my mom ado pun, my mom pun rerajin gak selalu masakkan maggi tuk we all. Kiranya 'the whole family' punya KEGEMARAN lah.

And now 2012, MENU kegemaran ini telah diwarisi anak-anakku Afiq, Damia, Dina. Seminggu sesekali MENU Maggi WAJIB ada ya dalam monthly list . Kenangan terindah bersama Maggi tidak dilupakan, walau sudah 23 tahun berlalu

CEPAT DIMASAK DAN SEDAP DIMAKAN serta MURAH :D hehehehehehehe, ni makanan telur dihujung tanduk namanya ya. :D. Dan the most IMPORTANT, anak sukakannya.




AND this is my peberetttt maggi ya....
'goreng ala-ala mamak, telur mato satu taruh atas'
...errmmmm jom makan.........



SO, to ALL THE READERS CAPO YANG RASO NAK MONANG HADIAH YANG BERNILAI RM100,000.00. CLICK LA DI SINI YA :D - good luck babe
 Jom kita masuk contest reramai. :D 



Wednesday, April 25, 2012

Quote For Today




Do not be surprised



Do not be surprised if one day I chat friendly with my enemies
because I'm VERY forgiving

Do not be surprised if one day I chat with people who make me cry
because I'm easy to forget their cruel acts on me

Do not be surprised if one day my best friends turned her face from me
because I do not know what my fault on her/him

Do not be surprised if one day my friends be my enemies
because she/he did not want to hear my explanation 

Why not we mutually forgive and forget all the sadness ????

Forgive me, IF I am wrong
Forgive me, EVEN IF it was not my fault....

k.e.r.a.n.a



jangan terperanjat jika satu hari nanti saya berbual mesra dengan musuh saya
kerana saya seorang yang mudah memaafkan

Jangan terperanjat jika satu hari nanti saya berbual mesra 
dengan mereka yang pernah membuat saya menangis
kerana saya seorang yang mudah lupa perbuatan kejam mereka pada saya

jangan terperanjat jika satu hari kawan baik saya memalingkan mukanya dari saya
kerana saya tidak tahu kesalahan saya padanya 

jangan terperanjat jika satu hari kawan baik saya tiba-tiba bermusuh dengan saya
kerana dia tidak mahu mendengar penjelasan sebenarnya daripada saya


tidak salah kita saling memaafkan 
dan saling melupakan setiap apa yang menyedihkan



MAAFKAN SAYA JIKA SAYA BERSALAH
MAAFKAN SAYA JUGA WALAUPUN 
SEMEMANGNYA SAYA TIDAK BERSALAH


kita hamba ALLAH yang lemah
dan tidak pernah lari dari membuat 
K.E.S.A.L.A.H.A.N
serta
K.E.S.I.L.A.P.A.N


Sungguh Kagum

bertuah sangat si kecil ini, kecil-kecil lagi sudah dihantar ke kelas berenang.Comel sungguh anak Dr. Sheikh Muszaphar dan Dr. Halina ni. Umor baru setahun jagung sudah belajar Berenang, untung si kecil yang bernama Sophea Isabella ni. kalau ada 'UWANG' semua nya boleh dilaksana kan ikut selera dan ikut rasa. Semua yang terbaik buat si kecil.







Tuesday, April 24, 2012

hanya satu ini, yang lain ok

dah penat dengan yang satu ini
ya satu ini sajor.......


tapi tidak pernah kenal erti penat lelah
menjadi seorang HAMBA ALLAH, MAMA, 
ANAK dan KAKAK 


tapi tidak pernah kenal erti penat lelah
menjadi seorang PEKERJA, RAKAN 
dan MEMBANTU SEMUA ORANG


tapi tidak pernah kenal erti penat lelah
menghadapi dugaan yang datang bertubi-tubi
tanpa henti......


tapi tidak pernah kenal erti penat lelah
memikirkan itu ini


tapi yang satu ini
jiwa dan raga betul-betul sudah 
penat dan sememangnya 
sudah sangat lelah


YA ALLAH ku tahu KAU 
sedang rancangkan sesuatu yang baik buat ku
insya'allah dengan IZINMU....


aku redho da pasrah.....
semua menjadi satu........ :(

Monday, April 23, 2012

ermm cedey laaa



ermmm, nape aril fatah lempang emelda. 
ermmm cedey la. 
pastu tak nak dengar penjelasan 
emel terus angkat kain baju blaaa plak tu. 
tak elok camtu aril fatah. huhuhuhu. 
soooo emo la nengok 
'cinta buat emelda' hari ni. 
felling lebeh lebeh la plak....hehehehe


ha yang si kak ipaq emel tu plak apa kes. 
kan dah meroyan cam nak gila pun ya gak. 
isssshhhhh tak sabar tunggu esok 
nak tengok what going to happen next. 
dah dah go to sleep. 
jangan nak emo lelebih. 
'drama' jer pun....huhuhuhuhu


heheheeeeee


tetiba mood: benci nyampah kat fizo omar a.k.a aril fatah...





eh tetiba sajor

eh eh tetiba lak kau nak sentap ngan aku kan
apo kes babe.....
apa salah aku
ngan orang lain leh lah
kau menyerigai golak bosar...
apa hal lu babe....


cakap lah kalau aku yang SALAH
tetiba kau menyentap ni napo babe
aku boleh terima teguran .....
aku salah aku mintak maaf lerrr
but let me explain
please beri aku ruang....


tapi hati tetap x suka ngan situasi ini
tak per la biar laaa aku mengalah
walaupun salah itu bukan datang dari aku


camtu lah selalunya aku...
always dipijak dan disepak :(
jiwa raga 
macam sepak raga dohhhhh





mata jangan layu

dinner - done
mandikan the girls - done
pantau homework kids - done
basuh pinggan, kemas dapur - done
* mata dah layu... huhuhuhu
nak titun...nanti sabar ya mataku
mata jangan layu dulu ya.....


sambung.....


basuh baju sekolah - done
ironing - done
basuh baju2 harian - done
*sementara tunggu baju di washing machine, STOP
-sempatkan UPDATE blog :D


ada masa lagi......
siapkan ukiran kentang
utk kelas lukisan mia - done
rendam kaki dlm air panas - done 
sidai baju - done


dah semua dah done
leh la titun
.............
esok.... normal TASK started... :D yeay...hoooreyyy
buat dengan gembira dan yang penting IKHLAS... :D
start the tomorrow with a thousand of
smile...
even my hati sangat runsing
thinking itu dan ini....


moga ada jalan
PENYELESAIAN...amin :D


SMILE

hope nothing serius

received sms from my brother petang tadi, 
katanya bapak tak boleh bertahan lagi, 
sakit kaki makin terok. DAN terus dibawah ke hospital. 
setelah di periksa and 
doc suspek bapak ada stroke. 
KP hospital transfer to seremban hospital 
untuk buat scan. 
alhamdullilah doc cuma ada 
sedikit darah beku di otak. 


BAPAK akan dipantau dengan 
pengambilan ubat-ubat bagi mencairkan 
darah beku untuk 2,3 hari di KP hospital. 
kerap jugak call mak tadi tanyakan hal bapak. 
mak kata bapak ok. 
boleh gelak-gelak. bapak bapak....:D 
kalau marah, panjang marahnya 
dan kalau gelak, panjang jugak lah gelak nya.


Ya, allah ringankanlah sakit bapak....
amin.....
sayang bapak...



Sunday, April 22, 2012

TQ TQ

Gigih me and anak-anak bangun jugak pagi ni. 
5.00am macam nak sekolah. tapi hari ni kan sunday. 
nak kemana ya kami semua. 
gigih menaiki bas metro ke SKBF2. 
Abang ada 'seminar UPSR' di UM. 


Then rushing tunggu bas lagi....yaaaa
mama nak kena send the gegirls ke rumah my sis pulak. 
'eh mak bapak in town' 
dapatlah sembang-sembang 
kejap lepaskan rindu'. 


Peh tu mama ada 'transformasi' bukan 'reformasi' ya at Cheras. 
And at 11.00am my sis sms kata nak bawak the girls 
ke putrajaya jalan-jalan makan nasi arab. 
TQ bam entertain my girls. 
balik bukan main happy story mory itu ini to me. 
thanx again ngan bawak Damia n Dina jenjalan. 
tugas yang selalu tak dapat ME nak laksanakan. :(
as MAMA........sebabnya senang jer '$$$$$$$$'

Oh My Kaki

Dah dekat 5,6 bulan tapak kaki ni sakit. dulu masa mula-mula kena ingat kan sebab banyak berjalan. lepas bangun tido pun bila nak mula2 melangkah betapa sakitnya tapak kaki ni. bila bercerita pada officemate katanya bisa simen. errrmmm ok dia sarankan berselipar dalam rumah. gigih la berselipar dalam rumah. memang sungguh tidak selesa. tapi tapak kaki masih sakit. bila weekend mintakkan my gegirls double 'D' urutkan dengan minyak panas. tapi masih macam tu. selalunya tapak kaki sakit sebab terlalu banyak berjalan. tapi pelik jugak. duduk diam2 di office pun, bila nak mula melangkah masih sakit jugak. dan dah berjalan ala-ala bapak pulak gayanya.risau jangan lah sakit tu melarat dan MEMBAHAYA diri ini. harap sakit biasa-biasa jer. ada satu lagi yang merisaukan. dan juga berharap dalam hati cuma 'sakit biasa-biasa'. dah resminya ME takut dengan manusia bernama 'doctor'. selalunya dah sakit sampai tak tertanggung baru nak terhegeh-hegeh jumpa doctor. selagi boleh bertahan. ME akan bertahan. :( . Malam ni cuba merendam kan kaki yang bisa-bisa ni di dalam air panas. harap ada kurangnya. belum ada kesempatan nak balik kampong dan mintak mak urutkan biar hilang segala kesakitan. be strong mama. mama tak boleh sakit. nanti sape nak uruskan rumah dan anak-anak. mama kena KUAT, be strong as you can mama. 


mata mama dah ngantuk...
tapi kena tunggu my bujang balik tuition dulu.....
anakku balik cepat ya....
*semoga Dia melindungi perjalanan anakku dari bahaya..amin*



YA ALLAH kurangkan lah kesakitan ku ini. 
dan legakanlah kesakitan anakkku Dina. 
moga seluruh ahli keluargaku djauhi 
penyakit bahaya. 
amin.....

4 bulan lagi

anakku SA semoga perjuanganmu diberkati 
serta berbaloi untuk hari ini...
Untuk masa depan kemudian hari, insya'allah
Doa mama sentiasa seiring dengan langkah mu :(


Usaha Tangga Kejayaan


Mama akan USAHAkan yang TERMAMPU
buat mu

Saturday, April 21, 2012

Not Support

Kerja-kerja orang gaji semuanya, ya semua dah selesai. me selesaikan sudah :D. sementara nak tunggu the kids back from school. apa lagi keje yang me boleh buat kan. melayan FB. jump from another blog to another. read and read. i love reading actually. nak baca novel, mood belum mari. ada satu novel terbitan 'suhan movies & trading sdn bhd' writer by Dilla Hussin cousin to Rosyam Nor. nanti la later-later la, tunggu mood membaca novel tu sampei ke jiwa. bila nak sampai tu ontah lah. lemas baca blog ke blog. me ngadap balik FB. and jump to another friend to another friend lor. macam-macam 'theyall' buat nak memajukan diri ya. tapi aku masih di takuk lama. niat memang ado. tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

ingat nak further study la - 
'ahhh tak payah la, habis kuat pun hang keje kerani jugak, 
bukan boleh jadi manager pun' bukan buleh gaji 10k pun'

apa kata mama belajar make-up masyuk tau, boleh dapat duit lebih - 
tak yah la, nanti tak dok umah weekend, anak2 terabai'

kalau masuk jualan langsung -
lagi tak der faedah la, tipu jer semua tu'
dok jer la umah diam-diam.......
duit sampai bila pun tak cukup.........

belajar buat cake?
tok sah la membazir jer...
hang bukan reti masak......
masak tuk kitorang dah laaaaaaaa


Hidup dengan manusia yang tidak maju, aku juga akan terikut tidak maju juga. penyudahnya dok umah diam-diam. cukup lah dengan apa yang ada. tapi apa yang ada tidak pernah cukup. dan yang banyak cakap tu pun bukannya berusaha untuk MENYUKUPKAN apa yang terbanyak kurangnya. :(


'semoga rezeki buat hantaran & hand bouquet akan ada  in future, boleh lah tampah2 duit poket untuk belanja the kids...,
insya'allah dengan izinNYA.... amin






Lunch 2day - 21 Apr 12

Sebelum ke pasar tadi, dah siap sedia dah dalam kepala tengkorak ni nak masak apa untuk tengahari ni. Bila sampai jer kodai tadi menu terus bertukar. dah nampak menu lain plak. hehehehe. setelah 4 minggu dapur tak berasap. nah ni lah the simple dimple menu for the kids bila balik sekolah nanti. lega sudah selesai masak and time for relax-relax and berblogging. tak sampai sejam. semua dah beres. sebab apa masak simple sajor. malas nak kecah-kecah sang dapor kecik molek tu ler sis. kang dah kotor. hehehe. ponek malam tadi bolum habih lai dok menyontaaa bagai the small little kitchen. so simple dimple. dapor pun tak berapa nak BER'kekotoran' degil ler sangat kan kan kan. BANTAI la mamaloveyou. Sebab tu tak jadi masak 'sambal ubi kentang + ikan bilis'. Faham-faham je la bila dah menumis sambal. eh eh eh sambal. satu dapur merecik kuah sambal tu. satu hal lagi nak cuci. so CANCEL sambal. hari ni kita goreng-menggoreng sajor dan masak lomak sajor. tadaaaa menu for today LUNCH + DINNER :D





<<<<<<<<ENJOY THE FOODS YA KIDS MAMA>>>>>





go down
don lai

lai
den kato



'apo lak motip pic tangan ni yo. tangan den habih kasar2 ni ha, koring sekoring koring ehhh haaaa. den dok main ngan chemical menyental bilik air.
wah leh buek ceromin bilik air den. licin putih bersih sebersihnya............












Yang FOFULER Masa Ini

Mana-mana pun FB, blog, kaca talibesen serta dada akhbar dan majalah. its everywhere. all people talk about this guys. dan ada yang sanggup nak jadikan menantu. MENANTU PILIHAN of this year. belum berkesempatan nak lihat RANCANGAN Kelolaan beliau. Insya'allah one day. 



his face remind me to someone, yup someone yang dah bertahun-tahun tak jumpa. almost 13 yeasr. merajuk katanya. merajuk la. he had his own life now. moga bahagia...
[old memory of mind.........]

In Mind

jom ke pasar...beli barang-barang mentah :D








hahaha, nampak sangat dah tak der kerja nak buat. sampaikan benda-benda cam gini pun ME nak blogkan. hahahaha. jangan marah haaaaaaaaaaa

Home Alone 1

1st TASK settled. wake up at 5.00am. KIDs wake up. Get ready to school. 2nd TASK. komeh-komeh-komeh, apo lai komeh rumah la. Banyak dah yang SELESAI last night. 3rd TASK rasa nak masak la hari ni. only a simply dish. Nak masak aper ekkk. satu apo pun tak do. Fuhhhhh dah 4 minggu dapor ku berehat dari pada berasap. but dont worry kids still makan makanan yang berkhasiat at 'mek tomyam' blok A pantai ria. hehehehe. ish ish ish 'penyegan' sungguh nak masak. ermmmm. TASK yang selalu dielakkan. yang penting ME tak MALAS nak komeh komeh ni yo. alhamdullillah rumah kecil tiang seribu ku ini sentiasa kemas. walaupun pun dalam serba serbi sederhana. syukur. syukur sangat. '

ngeri seh tengok umah some people tak berkomeh ni, adoi ado tu orang cengitu mek.  memang hadohhhh yo. menyanggup dok dalam umah cengitu. keluar umah cam bidadari, umah cam kandang tuttttttttt. ish ish boleh ekkkkk. ME idok ler cenggitu. so disgusting. biar PENAT camner pun badan ni, LETIH tak der energy pung. biar daku tido 3, 4 pagi bagi memastikan MY small little house neat and tidy. That's ME. Hehehe, tapi kadang2 tu datang yo maleh ehhh. hahaha. tapi make sure, curi-curi masa gak nak 'KOMEH-KOMEH' Everthing. yo la ME idok la ado 'MAID' ye di situ. ok daaaaaaaaa. moh ke pasar kiter. :D. Kids mama mask hari ni. Balik nanti kita lunch together-gether ya. MAMA waiting at home sweet home. 


MAMA HOME ALONE FOR 6 HOURS.... :D

Friday, April 20, 2012

weak weak weekend

kenapa weak. weak lor. no rest mehhh
sebab tis week mama keje 24-7. 
sebab apa 24-7. full day bangun at 5.00am in the morning. 
rehat pun masa time titun sesajor yooo
tis coming saturday ada sekolah ganti for 'raya aidiladha'. 
so cam biasa mama kena bangun seawal pagi. 
siapkan the kids to school. 
no...no...no..ponteng-ponteng ya kids.....
30th ni mama bagi coti ya

'tahu kek atok ajak korang, 
sure ngamok2 atok ajak'
ampunnnn atok ajak, 
bukan selalu tokkkk
'ohhhh tok, anak cucu tompang lalu, 
nak ponteng sehari yoooo' tok... 
heheheheheheee

ada urusan 'sangat rasmi' yang perlu 
diSELOSAI annnnnn......
dah sebulan tangguh, sure2 den kono dondo ni ha.
tis is my responsibility, 
sorry to all SKBF2, KL, teachers
bukan selalu  my kids 'monteng'...
rasanya this is the 1st time, since january 3rd'2012. 

petang plak bawak ke malam , ada
birthday invitation, itupun kalau VISA PELEPASAN
diLULUSKAN lah ya....seeee how lorrr
nak ngadap yang di pertuan bosar ni haaaa
raso ehhhh cam tak bori yooooo....
selalu ehhh memang cam tu laaaaaaaa
nasib den ni haaa...
apo nak buek annnnnn

sunday eh plak afiq ada seminar upsr 
at 'universiti malaya'. 
7.00am should be in school already. 
bus provided to 'UM'. 
pastu post the gegirls to'bam house
mama ada 'khidmat masyarakat'. 
sampai ke petang. 
TQ bam sebab sudi take care the gegirls. 
thanx again. 

tis is my weekend story mory
daaaaa....cau sin ciiiiiiii dulu yo