About Me

Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia
Hope you all will enjoy reading my BLOG yang tak seberapa ni, Baru nak belajar2 buat BLOG sendiri sebagai mengisi masa lapang yang banyak berlalu dengan tanpa berbuat apa2. Hope you guys sudi2 kan lah menjenguk jenguk my BLOG ya. Tak da apa2 sebenarnya pun, but its ALL ABOUT MY FAMILY AND ANGELS of mine [Afiq,Damia,Dina] MASSAGE TO MY ANGELS...... You all are everything for MAMA [be a good kids] and [jadilah anak2 yang soleh dan solehah], berguna pada agama, bangsa, negara [be somebody for your own good]dan jauhilah diri dari perkara2 yg tidak baik ya sayang, itu saja yg MAMA pinta [tak lebih dari itu]. Buat yang TERBAIK utk MAMA ok]. And I promise to give the best for you all.....Mama SAYANG all of you. Please promise me that all of you will be a good kids....:D...Don't be naughty...

Thursday, January 31, 2013

Afiq Damia Dina always be my baby..


Malam BerINAI - Liyana Jasmay



picture from google...tq mr google.....


Jom Cuba Try Test.....hahaha



terbaca di sini semalam cer click kat citu kalau nak tahu lebih lanjut ya, mamalove terus-terus mengorder sebab apa terus mengorder sebab murah sangat. sebelum ni memang dah banyak dengar pasal kologen ni, tapi buat dek jer, buat tak faham jer sebab apa buat dek, sebab apa buat tak faham, sebab tak berduit nak beli. so ada gak 2,3 orang kawan dah citer pasal benda ni. mamalove then terus meng order dan pagi ni dan sudah mendapat parcelnya ya. see how la. kiter tengokkan hasil nya nanti. bukan untuk kecantikan semata tetapi more to kesihatan. al maklum usia dah nak masuk 35 ni kan. ish bolum lai. sebulan lai yo. heheheeeee. kesihatan hendah lah dijaga mamalove. nanti sakit saper nak take care anak-anak tu nanti. remember mamalove, kids need you more and need your attention even more and more. kiter tunggu hasil dan cakap-cakap kengkawan nanti. tungguuuuuuuu dan dapatkah tekak mamalove ni menelan kologen ni. sememangnya mamalove penggeli. will wait and see... daaaaaaaaaa


semua dengan izinnya dan ikhlas dari dalam hati


Dengar Betul Betul Yerrrrrr


Hasrul : dey mamak apa password WIFI kat sini?
Mamak : apa WIFI??
Hasrul : ini kedai punya internet la..
Mamak : Ooo..itu macam kalu, password dia tujupakale jugak
Hasrul : hah??
Mamak : “tujupakale..!”
Hasrul : Apa tu..??
Mamak : Aiyoo..awak tanya passwordkan... tujupakale la..
Hasrul : Password dia tajupakale..!
Mamak : ya... tujupakale

Hasrul pun menaip T.U.J.U.P.A.K.A.L.E. (ternyata salah)

Hasrul : dey, mamak apa password dia??
Mamak : tujupakale la… sudah tanya banyak kali jugak.. aiyoo!!
Hasrul : kau bagi salah la, tu yg aku tanya balik
Mamak : mana ada salah.. tujupakale
Hasrul : tak boleh la dey!!
Mamak : boleh la…
Hasrul : ko datang sini tengok aku taip.. (mamak tu pun datang) kalo tak boleh kepala ko aku tuju!!!
Mamak : aiyoo abang jangan marah la.. awak satu kali saya tengok (Hasrul pun taip)
Hasrul : ko tengok aku taip T.U.J.U.P.A.K.A.L.E… tengok, mana dapat!!
Mamak : dey, abang mari sini saya taip.. awak kasi tekan salah butang jugak..
Hasrul : eh, ye ke…kau tekan la
Mamak : ini macam tekan la 7777
Hasrul : “ini TUJUH EMPAT KALI..!!”
Mamak : betul la saya cakap tujupakale..
Hasrul : %@$#@%#!!!!….

Someone... is not ME


Sharing is Caring


Quote for today 31.1.13


Congrate NING & OMAR


KUALA LUMPUR, 31 JAN 2013: Penyanyi Ning Baizura selamat melahirkan seorang bayi lelaki kira-kira jam 3.06 pagi tadi di sebuah hospital di ibu negara. Menurut laporan Mstar Online yang menemubual pengurusnya Aylwin Santiago, Ning dan puteranya itu kini berada dalam keadaan sihat. Aylwin turut memberitahu kehadiran orang baru itu lebih bermakna apabila Ning, 37, melahirkan bayi tersebut pada hari ulang tahun perkahwinannya yang kelima. Ning dan suaminya, Omar Sharif Christopher Layton Dalton, 37 berkahwin pada 31 Januari 2008.


x sabar nak tengok muka pan asian anak Ning Baizura, sure handsome ;)


its a BOY...congrate Ning and Omar.....






Hidup Dan BERSYUKUR

KETIKA aku ingin hidup KAYA,
Aku lupa bahwa HIDUP adalah KEKAYAAN.

KETIKA aku takut MEMBERI,
Aku lupa bahwa semua yang aku 
miliki adalah PEMBERIAN.

KETIKA aku ingin jadi yang TERKUAT,
Aku lupa bahwa dalam KELEMAHAN, 
Allah memberi aku KEKUATAN.

KETIKA aku takut RUGI,
Aku lupa bahwa HIDUPKU 
adalah sebuah KEBERUNTUNGAN.

HIDUP ini sangatlah INDAH jika 
MENSYUKURI apa yang sudah ada.
Adakalanya yang TERINDAH 
bukanlah yang TERBAIK,
Yang SEMPURNA tidak 
menjanjikan KEBAHAGIAAN.

Tetapi ketika kita mampu 
dan mau MENERIMA 
semua KEKURANGAN & KELEBIHAN......


Itulah KEBAHAGIAAN.



Wednesday, January 30, 2013

You is 1st - Mama Liza Ingat


Angry Angry Angry


never ask a luxury and wealth 
so please do the same
enough for what we have now....
BERSYUKUR
so, people out there
please.....
don't put the blame on me........
and WHY i really2 angry
???????????????




apa STATUS facebook anda?


PASANGAN BAHAGIA

"thank you sayang masakkan dinner tonight, love you B"

"malam ni B ajak dinner kat luar, x yah susah2 ayang masak, tq B"

"syukur, hari ni ulangtahun perkahwinan yang ke 15 tahun, 
tq sayang untuk kehidupan yang sangat bahagia ini"

"miss you darling, sooo much to my love 'abang'....muahhh muahh"

"B, thanx for the 33rd honeymoon dear"

"darling, next week kiter holiday"

darling thanx for the anniversary present, i love it 
sooooo much *huge & kisses*




PASANGAN TIDAK BAHAGIA

"what purpose of this relationship
If I can not know where you're going
and what you doing ????"

"if and thought I was evil and wrong
and, if you think I'm the cause of all this
and it's all MY fault ....
its up to you ...."

"tell someone in the house that 
you wants out at the moment is considered "PENCACAI"
anak-anakku jangan ikut ajaran sesat ini ya...
please inform mama where ever you want to go, plz....
FULL STOP......"

"malam berteman airmata..."


"lantak kau la, ada aku nak kesah"
peduli apa aku......



"nothing is diffrent, its still remain the same"


"anniversary, entah x ingat, sape yang nak peduli pun"






fresh from the avon bersiaran dari 
zico cubicle at 7.53 am.....

daaaaaaa cauuuuuu





Monday, January 28, 2013

Kulit Buku...

Kulit Novel Yang Cantik di luarnya
Belum tentu Drama di dalamnya bahagia.....




Cake is a MUST

a small small small celebration for mak 53rd besday among us. only me, bam and my sis atam, and not forget in law nizam and fadz. and the cucu's afiq, damia, dina, zaidan, zakuan and omar adam. its 12.30am in the morning dan semua bnayak yang dah nak lolap kepenatan. bam family n mak just come back from jb + singapore, then heading skincan resort, selangor. amboi amboi amboi jenjalan sesajor yekkk. jeles nya. ermmmm. me nak jalan gak. nak holiday gak. but what to do. ermmm. anyway anyhow happy besday mak. we all love you. and cake made by my sis atam. ermmm cedapnya the chocolate cake :D. 


Sunday, January 27, 2013

Saturday, January 26, 2013

all by myself

MOOD : SWEET SOUR

check pregnant 3 babies : alone
dalam labour room 3 babies : alone
checkup 3 babies : alone
bangun tengah malam susukan 3 babies : alone
basuh baju 3 babies : alone 
kemas rumah with 3 babies : alone


daftar sekolah 3 kids : alone
datang meeting PIBG 3 kids : alone
datang sukan sekolah 3 kids : alone
bangun pagi siapkan 3 kids : alone
bayar dan beli buku sekolah 3 kids : alone
datang hari KEUSAHAWANAN 3 kids : alone
bayar uniform2 sekolah 3 kids : alone
uruskan sekolah 3 kids : alone
bayar duit bas 3 kids : alone
selesaikan masalah 3 kids : alone
shopping dan memenuhi kehendak 3 kids : alone

semua mama lakukan ikhlas
dan dengan penuh kasih sayang....

inilah cara luahkan dan tunjukkan cara kasih sayang
bukan hanya di mulut.......

hakikatnya ber2... itulah ibu tunggul

apa yang satu pihak rasa dan fikir ya.....
ermmm entahlah hanya DIA maha2 mengetahui...





Friday, January 25, 2013

Selamat UlangTahun ke 53 MAK

baru hari ni nak buat entry pasal besday mak. bukan terlupa, memang ingat, dan selalu ingat. Sudah di shout out kan di FB. terlewat sehari di sini. selamat hari jadi yang ke 53 mak. ucapan along macam tahun tahun sebelumnya. along sayang mak. dan cuba buat yang terbaik buat mak. cuma along tak mampu nak bawak mak jalan-jalan. terkilan juga rasa di hati ni. mak masa along buat entry ni hujan lebat. tapi tiada angin, tiada ribut, tiada petir dan tiada guruh dilangit. hujan ni along gelarkan 'hujan damai'. semoga hati dan perasaan mak sedamai 'hujan damai' ini. dan moga hati along juga damai sentiasa, walaupun tidak. mak selalu doakan along ya. restu, doa dan ingatan mak buat along sangat-sangat along dan anak-anak perlukan. mak doakan semoga perjalanan hidup along diberkati dengan doa mak. sesungguhnya SYURGA along di bawah tapak kaki mak dan bukan dibawah tapak kaki sesiapa melainkan kaki mak jer. dah la ya MAK, lagi banyak along menaip lagi banyak airmata along gugur ke bumi seperti 'hujan damai' ini. sayang MAK. dan sayang BAPAK jugak. along tahu mak tak akan baca sebab mak tak der computer nak bukak. nanti senang-senang along bacakan ya untuk mak..... anakmu sulong.


NO NO NO

tell someone in the house that you wants out at the moment is considered "PENCACAI"

anak-anakku jangan ikut ajaran sesat ini ya...
please inform mama where ever you want to go, plz....
FULL STOP....







Manusia yang sentiasa merasakan tingkah lakunya BETUL...
Dan.. orang keliling semuanya SALAH...

T__T - Biarlah DIA yang menilai.....

Siapa yang harus diperSALAHkan ??????

Wednesday, January 23, 2013

Syukur Syukur Syukur


Kesah Roti Canai + Public Holiday Esok

Dah 3 hari sesubuh sepie si Dina mintak belikan roti canai, dah naik lemas mama menjawap, 

mama:
"weekend jer la kiter makan roti canai ya dik, 
mana mama nak cakau roti canai 6.00am 
in the morning ni sayang oi".... full stop.......

dina:
"ala mama masak la roti canai sendiri"

mama:
"x kuasa la mama nak menebar roti canai dik oiii"
"adik nak suh mama bangun 3pg tebar roti canai pulak ke"

dina:
yela la.... [adik please jangan dera mama cam ni ya, cian mama]

balik jer keje petang tadi dalam hujan lebat dengan gigih mama mencari rori canai for dinner  tonight. 

dina:
"ermmm sedap la mama, adik nak makan 2 keping"

mama:
"makan la dik, dah... pasni janji jangan mintak roti canai sesubuh ya anakku"

dina:
"ok ma, hilang kempunan adik 
[ishhh tahu ke maksud kempunan tu]

lepas dinner, mendobi school uniform, and now rehat kan minda berblogging. Damia Dina dah tidor awal kepenatan. abang out for barber, dah panjang rambut katanya. pergi cepat sebelum cikgu hadzari [my ex discipline teacher and he so garang, jangan dia cam aku sudah, banyak gak kantoi buat hal merapik ngan dia dulu errmmmm- hahaha] mencantas rambut mu itu lebih baik gi kedai cantas dulu. esok pagi ada pemilihan footballer SMKB [Integ]. pergi la abang, dah itu minat abang. hati-hati, tangan tu belum baik sangat. esok public hoilday. me damia dina rehat kat umah sajor. makan ala kador sajer. 


Dialog masa dinner tadi

Damia Dina:
"ma, esok cuti, kiter gi jalan-jalan nak"

Mama:
"dok umah diam-diam....full stop"



SALAM MAULIDUR RASUL to ALL MY READER'S
yang memandu ke arah utara, arah selatan, selamat memandu
hati-hati di jalan raya, love you take care

and happy holiday









Sunday, January 20, 2013

Girl Girl Girl






Sheikh Muszaphar Dapat Anak Perempuan Lagi

Tahniah diucapkan kepada angkasawan negara, 
Sheikh Muszaphar dan isterinya, 
Dr. Harlina yang telah selamat 
melahirkan cahayamata kedua pada malam semalam.
Harlina telah selamatkan melahirkan 
bayi perempuan pada jam sekitar 7.53 malam 
di Hospital Universiti Kuala Lumpur (HUKM)



suka dengan kata Dato' Sheikh di atas...

Tido Tido Tido

today wake up at 12.00pm tengahari. 
then mandi kuar makan. 
niat hati memang tak nak tido dah. 
tapi balik jer dari lunch at 1.00pm. 
tido jugak akhirnya. 
sampai 7.00pm. 
ish teruk nya perangai. 
apa lagi nak buat selain dari tido. 
sekarang kepala dah sakit. 
sebab terover tido. ermmmm :(
nak mandi jap....
nak segar kan badan :(



Saturday, January 19, 2013

weekend weekend weekend

listen..yes listen here. pagi tadi ada majlis bagi duit. duit 100.00 tu la.gi ambik duit la. Iiiiiisshhhh kaya i dapat duit hari ini. at SKBF 2 KL. thanx again to Malaysia Government. TQ TQ TQ. then rushing ambik kuih at mak nizam. ada majlis my sis in law nak mencukur jambul anak daronya. malam tadi dah tolong masak-masak. siang ni menyusun atur all the menu. 






Main Menu

Kari Kambing + jeruk rebung
Hati masak Halia
Ikan Goreng
Sambal Belacan 
Ulam-Ulam

Side Menu

Mee Kari
Pulut Kuning

Dessert

Seri Ayu
Wajik Manis Gula Melaka
Tembikai


Air Sirap




Hari ni keje I adalah melantak ya. malam nanti nak gi makan kenduri lagi. so puan punya blog makan jer weekend kan. weekdays diet lerrr balik. [tak luak la duit you] ok. Cau. haaaa jangan nak tanya-tanya duit 100.00 tu ya. dah habis kelokai untuk anak-anak sajor. bukan ompok den pun. 






DAH JANGAN BANYAK TANYA SANGAT
everything is here, you only read it and.....
to understand ok.....


Listen Listen Listen.....


Thursday, January 17, 2013

TQ TQ TQ

tengahari tadi gigih ke school abang....
 gi ambik duit bantuan kerajaan malaysia tu. 
naik bas turun bas...
tengahari tengah panas.....

Thank you so much 
Perdana Menteri Malaysia. 
hulurkan tangan ringan kan beban. 
terima kasih banyak-banyak. 
abang dah siap2 list down what he going to buy soon. 
x dapek mama nak ngecekkkkk sikit pun 
its OK abang its your 
MONEY

dan yang sakitnya hati. kat opis tadi 

"masyuk la kau hari ni" 

'wah...kayo laaaa 2day"

"haaa kayo la sangat"


memang they all bergurau sajor tapi i yang emo terlebih
sebab aper emo, 
sebab kerja berlambak-lambak....
huhuhuhuhuuuuuuuu

kerja....
kerja..............
kerjaaaaaaaaaaaaaa



F.R.I.E.N.D


tapi..kalau dah selalu sangat

Tiada manusia yang sempurna, 
dan tidak akan terlepas dari melakukan kesilapan. 
Semua orang dalam dunia ni pasti ada buat silap, 
Sebagai manusia yang pernah buat silap, 
kenalah belajar menerima jika ada orang 
kesayangan kita yang buat silap :) 

sayang ke????????? ermmmmmmmmm

U 29th today

RAR BALANG a.k.a RAR BOB. hepiy 29th Birthday. macam biasa there is no present from me. huhuhu. tapi hadiah along tahun ni jangan lupa pulak. hahahaha and you will says "Isshhhh keji la kau". just joking. what to do, this is your sister. yang always tak kemampuan. tapi kalau nak datang lunch ke dinner ke kat umah. u are almost welcome. tapi make sure datang awal bulan, time along gaji. i will cook your favourite ikan kembung goreng garing + my sambal belacan and not forget the Daun Selon......apa ada hal kan. :D








Semoga diberikan kesihatan yang baik-baik selalu, murah rezeki dan berbahagia di samping Dinda Hana tercinta dan si cute mute Al-Falah.....  



Aaarrrggghhhh.....

headache :( 
rasa nak maki hamun orang
relax... i'am not going to do that...
rosliza adalah sesabar-sabarnya punya manusia 
on this earth.....

Tuesday, January 15, 2013

zico+house+school+mama

hari ni dapat menjalankan task2 di zico dengan aman dan tenang sebab si tukang air cond tak dok. banyak kerja2 dapat diselesaikan dengan teratur. fuhh kalau ada si air cond, belum siap yang ni dah email suh buat yang itu. itu ini semuanya URGENT. hilang napeh den. gilor. dah 2 hari time lunch pun kena buat kerja. tak der saper nak pandang pun dan tak der saper nak hargainya dan tak der saper nak peduli. ada korang kesah ker. tapi buat dengan penuh ikhlas dan janji kerja-kerja sendiri dapat di selesaikan, baru dah lapang dada dan rasa sangat-sangat lega bila semua kerja dapat diselesaikan. ok tamat citer zico at 5.45pm. 

ding dong...
ding dong...
dalam bas.....

7.00pm, reach home sweet sour home. :D. house task start immediately ya mama, semalam dah senang lenang tak cuci baju, balik dinner ngan anak-anak then mama nonton tv. then tido. so today kena lah mendobi baju2 sekolah sebab cuma ada 2 pasang jer. untuk hari rabu memang kena mengulangi yang isnin dan makanya kena lah di coci. mama tak mampu nak beli 5 pasang baju sekolah dooo. tak kesah pun nak mencuci. sebab yang menyental encik washing machine. :D. dinner pun ala kadar janji perut anak2 diisi.

kendian ngadap homework anak-anak. ngadap cerita anak-anak. masih ada jer yang tidak lengkap lagi peralatan sekolahnya. masih ada lagi buku-buku yang perlu dibeli. slow-slow ya anak-anak. tunggu mama gaji. harap pihak sekolah akan faham. tapi lain pulak si kakak, kalau boleh malam ni jugak nak dipaksanya mama belikan kain pink for puteri islam. haaa gi ambik kain pink pu3 mama tu. tahu plak cakap tak muat :D. nasib baik my black sweet dina belum banyak sangat kerenah dan banyak mengalah ngan kakaknya. abang macam-macam jugak kehendaknya..... tuhan tolong kuatkan mama :D


then, last task sebelum titun....
menyusun atur uniform sekolah utk esok...
abang: uniform kadet remaja
kakak: baju kurung, sorry kain pink utk pu3 islam mama belum beli
adik: uniform PJK....
Buat dengan penuh kasih sayang :D

ok night to all readers... :D


Monday, January 14, 2013

DAULAT TUANKU





DAULAT TUANKU
Merafak Sembah & Setinggi-tinggi Tahniah
Duli Yang Maha Mulia
Yang di-Pertuan Besar Negeri Sembilan Darul Khusus
Tuanku Muhriz Ibni Almarhum Tuanku Munawir
Semoga Allah Memberkati Pemerintahan Kebawah Duli Tuanku
Sempena Hari Keputeraan Ke-65
Pada 14 Januari 2013 bersamaan 02 Rabiul Awal 1434H
DIRGAHAYU TUANKU




"DEN BANGGO JADI ANAK NISMILAN"



:D

Sunday, January 13, 2013

TAMAT Sudah

dah 2 hari drama adam & hawa dah tamat. 10.1.13 khamis aritu episode finale sudahpun menemui peminat-peminat tegar Aaron Aziz dan Nadia Nisa. memandangkan umah ni tak dok channel HD134. sememangnya di 'daily motion' la tempatnya mama nak menonton drama-drama ni dari episode pertama hingga la episode finale. dan memandangkan juga seminggu aritu masih sebuk dengan urusan sekolah anak-anak. isi borang yang tak habis-habis. balut buku, bla. bla. and bla. macam2 semuanya mama yang nak kena buat. so hari ni ahad mama yang dah terlebih tido boleh lah selesai kan 4 episode akhir drama ADAM & HAWA. sudah selesai. lepas ni drama apa pulak yang akan mengheret mama duduk menatap kaca televisyen tu ya. adakah masih drama lakonan aaron aziz atau lakonan nadia nisa. kita tunggu. sesungguhnya adam diciptakan untuk hawanya. ermmmm. tapi adam aku tidak sesempurna 'ADAM MUKHRIZ'. jatuh cinta sudah ngan adam mukhriz. hahahaha. 








going to miss this 2 karacters.. Adam Mukhriz & Ain Hawani
tangkap leleh.....tangkap syok


weekend yang terbiasa

saturday, sebab dah tidor 4pm semalam nya, sebab kerja-kerja mengMAID kan diri. settled with all the 1 week laundries. 12.00tg baru bangun. mandi dan nak cari makan, nak cari makan. and as usual Warong Pak Kassim Bazaria Pantai untuk lunch. balik umah lepas vaccum umah sambung tido lagi. my kerja on weekend. bosan kan. erm. nak wat camner. bangun petang bawak my kids yang sebok nak makan roti canai. lepas dinner balik. dan tido. tido dan tido. sebab ngan tido jer buat aku tenang. ermm pelik kan. tu jer yang mampu aku buat. 



and sunday bangun awal sebab terlebih tidur sudah. so hari ni. kerja-kerja rumah memang dah tak der. jadi makanya ke pasar dan masak la tuk anak2. hari minggu ni menu special sikit. ayam goreng tepong + sambal sotong + kacang buncis goreng + sambal belacan. 12.00tgh lunch ready. kids jom makan. lepas makan kemas, cuci pinggan dan layan tv. bosan layan tv layan tenet. INTERNET lor... fb, twitter and blogging, reading others people blog. then layan anak-anak buat kerja sekolah. melayan the girl menconteng kertas dan mewarna cup cakes ceramic. girls dah baut sepah then kemas lagi. sesungguhnya penyapu, vaccum dan mama memang tidak dapat dipisahkan. abang buat hal sendiri. the girls memang sentiasa buat mama penat. esok dah keje. esok dah sekolah. dan macam biasa pressure di office menerjah otak ini semula. ermmm. apa nak buat nak cari rezeki untuk anak-anak kan. mama kena kuat. ya sekuat-kuatnya. 

13.1.13


Saturday, January 12, 2013

Nyawa tuk 8 Hari Sajor

amboi panjangnya tajuk n3 kali ni...
mama :D

amboi berat ya beg tu, banyak sangat bukunya. 
dah koyak dah patah rodanya. 
rosak sudah.....
mama tak salah kan you all pun damia and dina. 
dah salah mama sendiri kan .....
belikan pun beg sekolah yang murah. 
itu sajor yang mama mampu kan. 
janji meraso gak nak act like a stewardess, hehehe. 
hayat beg hanya bertahan selama 8 hari :D. janji raso. 
sudah meraso daripada tak do langsong kan.....

Nah bahananya pakai la anak-anak beg sekolah yang lama. isnin ni....
bulan depan ada rezeki lebih 
mama belikan beg sekolah yang baru ya. 


Janji mama dapat sampaikan hajat the gegirls 
yang berhajat sangat-sangat nak guna beg berroda-roda
dah merasakan.... tak la kempunan lagi lepas ni :D




its a SCHOOL story mory + rojak

Dina, Damia & Afiq
selamat memulakan sessi persekolan yang baru
2013

yup dah agak basi kan. tak kesah la janji mama nak citer jugak. ehhh my blog kan my suka hati ler. lalalala. 2nd Jan 2013. IRON LADY nya mama. semua sendiri dan bersendirian uruskan hal anak-anak. angkut buku2 sekolah sendirian turun naik bas dan menapak bertapak tapak. alhamdullillah SELESAI jua. 

pagi tu semangat my 2 gegirl nak start school. mama belum bangun they all dah bangun dulu ok. satu hari yang sangat ceria. siap-siap. and jom girls ke school kite. they are so triple excited nak go to school on that day. abang masih berdengkur sebab tahun ni abang di sekolah baru di tahun baru dan waktu sekolah abang apun baru iaitu pada waktu petang. so on the 1st day mama yang akan hantar both of you to school. so mama stay until waktu rehat. masa nak tunggu waktu rehat meet with a few friends yang hantar anak jugak school next door. selesai waktu rehat double "D" so mama pun mintak diri. Double "D" balik naik bas sekolah ya. Mia take care your adik Dina. bye girls. take a good care of each other ya. Mama bawak diri plak ke SMBKL nak uruskan hal school abang. sampai jer kat sekolah mama daftar, beli buku dan beli juga segala kelengkapan untuk abang tahun ni. dan opps hingga mama terlupa yang abang nak mintak tukar sekolah 15hb ni. tapi semua benda mama dah beli, dari buku2, t-shirt PJK, t-shirt sukan dan t-shirt kokurikulum and t-shirt sukan, mang ai banyak eh t-shir, dulu mama satu jer t-shirt sukan sajor, nyokik darah tul, duit semua tu. tak per demi anak2 mama rela ikat perut sampai gonting. tie, apron dan semuanya lengkap. ermmm. then mama maintak diri nak balik. abang hati2 ya, petang ni balik elok2. jangan melencongkan kaki ke tempat lain. tuju ke rumah jer ok. take care sayang. take care semua anak-anak mama. 

selesai segala urusan sekolah anak-anak. melepak kejap with my ex schoolmate and my bbf ever, ida and nash. kawan sekolah di SMBKL dulu. kawan sekolah korang dan sekolah sekatil, hahahaha. hebat korang dah 4 orang anak :D. itupun setelah 2 tahun Ida pindah semua ke KL dari Muadzam Shah Pahang, ni baru nak jumpa balik. al maklum mak buzy nyah. hahahaha. yelah masing2 buzy with family memasingkan. story mory seme citer lama. mengimbau kenangan lama yang menyentuh hati dan perasaan. cinta monyet zaman sekolah  hingga ke alam rumahtangga korang memang tragik. hehehe. heh cinta ngan orang lain, kawin ngan orang lain oppsss. aku saksi segalanya. moga kekal ke akhir hayat and i'am so happy for both of you. happily ever after with anak2 yang chomel2 and montel2. balqis, naqib, baby yah and baby qaseh. ok jumpa lagi next time. aku mintak diri dulu dan lain kali sambung gossipping lagi ya babe :D. 

balik rumah keletihan dan start pulak mengemas rumah yang dah 2 hari tak kemas. mendobi and mengvaccum umah yang berhabuk sangat. Mia and Dina biar umah babysitter dulu la. petang2 nanti baru mama ambik. mama nak berperang mengemas my small little castle jap ek. petang ambik anak2, tunggu afiq balik sekolah petang then out for dinner. x kemana pun stall tomyam bawah umah sajor. dan esok cuti lagi dan ulangi the same task tomorrow. cuma yang lain nya nak ke Jalan TAR nak liburkan hati mama. nak beli kasut sarung yang baru ;) bye... bye.



Pppssttttt, syukur alhamdullillah Afiq khabarkan berita gembira buat mama masa dinner tadi..... lega sangat.


"mama, tak nak la tukar sekolah, sekolah ni ok, tak yah la tukar, abang suka sekolah situ..... mama borek anak rintih, my old school"

bukan nya apa, betapa susahnya proses nak tukar tu abang. sampai mama bertekak dengan pihak sekolah. kerani 1 citer lain, kerani 2 citer lain, cikgu A citer camni, cikgu B citer lain plak. macam-mcam versi mama dapat. hilang kesabaran dan ketekunan mama selama ni. alhamdullillah sekali lagi Thank you allah memudahkan urusan persekolah anak-anak untuk tahun 2013 ni. SYUKUR pada MU. lega dalah kepayahan dapat jua mama sekolah kan you all. timba ilmu sebanyak mungkin untuk bekalan dunia dan akhirat. ingat jaga diri dan to afiq jangan aniaya anak orang. amin