About Me

Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia
Hope you all will enjoy reading my BLOG yang tak seberapa ni, Baru nak belajar2 buat BLOG sendiri sebagai mengisi masa lapang yang banyak berlalu dengan tanpa berbuat apa2. Hope you guys sudi2 kan lah menjenguk jenguk my BLOG ya. Tak da apa2 sebenarnya pun, but its ALL ABOUT MY FAMILY AND ANGELS of mine [Afiq,Damia,Dina] MASSAGE TO MY ANGELS...... You all are everything for MAMA [be a good kids] and [jadilah anak2 yang soleh dan solehah], berguna pada agama, bangsa, negara [be somebody for your own good]dan jauhilah diri dari perkara2 yg tidak baik ya sayang, itu saja yg MAMA pinta [tak lebih dari itu]. Buat yang TERBAIK utk MAMA ok]. And I promise to give the best for you all.....Mama SAYANG all of you. Please promise me that all of you will be a good kids....:D...Don't be naughty...

Friday, April 29, 2011

Ada Atau Tidak Langsung

Selamat Berhari Jumaat...

TEPUK DADA TANYA SELERA WAHAI PARA SUAMI
pernahkan anda melakukan perkara-perkara di bawah ATAU
TIDAK PERNAH LANGSUNG.....??????



1. Telefon isteri dari tempat kerja untuk bertanya khabar, memberitahu sesuatu yang menarik atau sekadar ingin menyatakan "I Love You".   
2. Ucapkan kata-kata sayang sekurang-kurangnya dua kali sehari.   
3. Sekali sekala Tolong kemaskan katil dan bilik ti...dur.   
4. Tolong terbalikkan stokin atau seumpamanya untuk memudahkan isteri mencuci. Tolong buang sampah tanpa disuruh.   
5. Bila keluar out station, telefon isteri untuk memberitahu nombor telefon tempat penginapan dan memberitahu yang kita sudah selamat sampai.   
6. Tunjukkan kepimpinan yang baik, suami adalah ketua rumahtangga dan pendidik.   
7. Berdiskusi dari semasa kesemasa, jangan ketepikan pendapat isteri.   
8. Sentiasa kemas, anggun dan wangi sebelum tidur bersama.   
9. Sokong pendapat isteri sekiranya beliau bertentangan dengan pendapat orang lain, tetapi hendaklah secara rational bukannya mengiyakan semuanya...... sekiranya pendapat isteri anda salah, betulkannya.   
10. Urut-mengurut isteri atau seumpamanya dari masa kesemasa.   
11. Peluk dan belai isteri sekali-sekala tanpa implikasi seksual.   
12. Sabar dan tenang bila mendengar cerita dan masalah isteri.   
13. Pamerkan kasih sayang bila dikhalayak ramai. 
Jangan abaikan isteri atau tinggalkan beliau jauh bila berjalan.   
14. Bila berpegang tangan, jangan biarkan tangan longlai.   
15. Buatkan air minuman atau seumpamanya sekali-sekala.   
16. Bila makan diluar, jangan harapkan isteri sahaja yang memilih tempat untuk makan.   
17. Sabar bila isteri terlambat sedikit atau dengan tiba-tiba ingin menukar baju yang dipakai atau menukar rancangan.   
18. Beri perhatian yang lebih pada isteri dari orang lain dikhalayak ramai.   
19. Lebihkan isteri anda dari anak-anak.   
20. Belikan hadiah kecil dari semasa kesemasa seperti minyak wangi, jamu atau umpamanya, kad-kad ucapan juga dapat mengeratkan lagi hubungan kasih sayang dengan isteri.  

Wednesday, April 27, 2011

Jangan Rindu Rinduan

Heheheheeeee

Saya akan berehat sebentar dari MENGUPDATE my BLOG
Tapi kalau berkesempatan, insya'allah...boleh jerrrrr

Tapi tengoklah macamana...KESIBUKKANNYA
wah wah wah cam wedding planner plak
haaahahahaaaa perasan

walaupun tak seberapa...
tapi kederat ku masih diperlukan di sana.....

See you guys soon..
kalau umo panjang
kita berBLOGGING lagi..

ceeewahhhhhhhh

Kita Semua Sama

indah nya bumi ciptaan NYA, bersyukur adalah sebaik-baiknya


Ya betul kita semua sama
Di sisi NYA
Yang Maha Esa

Yang BERBEZA nya adalah
AMALAN kita

Jadi ingat lah manusia
Lebih baik kita jaga 
HAL DALAM KAIN SENDIRI

Dari kita suka sangat 
melihat ke TEPI KAIN ORANG LAIN

Menolong biar IKHLAS
DAN bila sudah ditolong 
Jangan pula kita MENGHINA dan MENCACI 
Orang yang MENOLONG itu


.........

sedar-sedarlah
adap bukan hanya menutup AURAT
ADAP juga adalah
menjaga KATA dan TINGKAH LAKU

Tidak semestinya tidak BERTUDUNG 
hati nya JAHAT.....



Bad News

Actually, dah banyak kali dah
she mention about this...
tapi kata aritu after July, why soooo soon ....SAM...????
ermmmmm
 
SAM going to leave ZICO
Our Team semakin menuju ke ambang PERPECAHAN
KIB TEAM...[Team TERBAIK]
ermmmm...wah ayat tak hengat-hengat...
cedey cedey sangat....
sob sob sob.............



Any way GOOD LUCK to you SAM
Makan Nasi Minyak nanti jangan lupa JEMPUT kitorang
serpihan-serpihan di ZICO ni ya

Kenapa yang BEST tu selalunya akan 
TINGGALKAN KITA ????????
[sambil merenung masa depan di sini, di ZICO]


Life goes on kan...

YES, Life goes on and on and on
hingga ke NAFAS yang terkahir.......

Cuti Panjang

KL+KP+KL

baju seme dah packing....
banyak keje yang dah menanti saya di sana....
fuhhhhh......


Pakej: 5 days 4 nights

Teratak En Ab Razak a.k.a BAPAK
Kira VACATION la gak ni...


Atok bersiap sedia untuk bising-bising....
Cucu-cucu yang banyak kerenah ni nak balik......
Tunggu.............................. 
Pesanan buat MAK : MAK Kosongkan bilik ALONG tu yaaa.....


hehehehhehehehehe

Melamar

wah wah..cam cam cara sekarang ni ya org nak MELAMAR..........

apo sajorrrr leeerrr

Melamar menggunakan teka silang kata


Inilah teka silang kata yang lengkap dengan lamaran yang digunakan oleh Corey Newman.


WASHINGTON - Seorang lelaki, Corey Newman menggunakan teka silang kata sebagai satu cara unik untuk melamar kekasihnya, Marlowe Epstein, lapor sebuah akhbar semalam.
Newman yang berusia 28 tahun berpakat dengan akhbar Washington Post untuk bertanyakan soalan itu kepada Epstein, 31, menerusi satu kolum teka silang kata.
Pembayang untuk soalan nombor 51 berbunyi: Kata-kata yang mempunyai cincin padanya. Apabila Epstein menjawab dengan betul: "Adakah awak ingin berkahwin dengan saya?" Newman terus melutut dan menyerahkan sebentuk cincin permata dan mengulangi soalan sama.
Epstein yang namanya diambil daripada pembayang nama watak dalam filem Shakespeare in Love dan penulis layar filem Casablanca itu menerima lamaran tersebut.
Washington Post yang melihat lamaran tersebut sebagai satu cerita yang bagus telah merakamkan semua detik itu, sebelum memasukkan ke dalam laman webnya. - Agensi

Tuesday, April 26, 2011

Ermmmmm

Sape yang tanggalkan casing hp ni?
Sape sepahkan  story book ni semua?
Sape koyak2 koyak kertas2....????
Sape??
Sape???
Sape???
Sape????
Sape???????????

Damia: mula-mula adik ambik....
Dina: kakak yang buat....

Adik tuduh kakak
Kakak tuduh adik
ABANG, mengadap FB

Abah...dok sembang kedai kopi...
rumah tunggang terbalik..

MAMA balik menjerit cam TARZAN...


huhuhuhuhuhuhu

Packing Time

Lusa dah nak berangkat....
bukan nak ke mana pun
nak balik to my hometown jer..>TPS, KP, N9<

My bro Bob is getting married...
dah lama tak dah big big function CAM NI
Kat kampong.....
Last time was on MARCH, 2006
5 years ago
My sis Linda Wed...

MAMA - done
OTHER HALF - done
AFIQ - done
DAMIA - done
and
Dina - done

This time we had DOUBLE CELEBRATION .....

SAMBUT

CUCU BARU and...

SAMBUT

MENANTU BARU

bertambah lagi ahli keluarga kami...

and this morning my younger sister SIS MIMA tell me a GOD NEWS gak.....
tungguuuuuuu...... will tell you guys soon.......



Kerja Di Opis Memang Tidak Pernah Habis

Makin nak cuti ni, makin berlambak-lambak keje menanti
Keje...sampai bila pun tidak akan habis
Pagi tadi memang cam nak PECAH KEPALA ni
Memang aku camni, 
setiap kali buat Notis Usul, Rekod Rayuan
Memang cam nak pecah laaaaaaa kepala

Walaupun dah buat benda-benda tu berkali-kali 
Tapi masih GELABAH
bukan gelabah apa pun, cuma takut tak sempat
Kejar masa.....rushing...rushing.....

Tapi NASIB BAIK sempat
Dengan tak sempat nak bekpes...
tak sempat nak lunch aku hari
Boleh kata semua pun tak sempat la...
nak ke Dr Tan pun idak lah sempat

Esok last keje, 
LUSA, TULAT...cuti panjang 

Khamis, Jumaat, Sabtu, Ahad & Isnin cUTIIIIII......
Balik dari cuti keje-keje BERLAMBAK Menantiiiii......

huhuhuhuhuhu...

apo nak buek, hidup mesti diteruskan
tak keje, tak der duit
tak der duit nak makan apo..
makan PASIR lorrrrr

hohohohohohoho


Monday, April 25, 2011

Love Them, NOT Hate Them




When  you get  HURT
It' like a CUT
It will heal ..
But there will be a scar
That reminds you the PAIN

Remember, do not make them victims of your anger
they do not understand anything
they are just young children to the NEW world
Wake up, LOVE them
Don't HATE them

Throw the hate as FAR as you can
Burn your felling
And my heart melted in pain to swallow the HAPPINESS



Sunday, April 24, 2011

Berpura-pura


Macam-macam 

kerenah manusia ya...
Yang tak nak HAMIL, leh TERHAMIL
yang tidak, mengaku pulak....
manusia..manusiaaaaaa

Tipu hamil kerana projek sekolah

GABY RODRIGUEZ membuang bantal pada perutnya selepas berpura-pura hamil selama enam bulan.


YAKIMA, Washington - Setelah mengharungi kehidupan sebagai pelajar sebuah sekolah tinggi dengan kandungan yang semakin membesar, Gaby Rodriguez akhirnya membuat pengakuan mengejutkan - dia sebenarnya tidak pernah hamil.
Rodriguez, 17, membuat pendedahan itu minggu ini semasa menghadiri perhimpunan pagi Sekolah Tinggi Toppenish di sini selepas guru dan rakan sekolahnya menyangka dia telah enam bulan mengandungkan anak luar nikah.
Pelajar berkenaan yang mendapat semua A dalam mata pelajarannya sebaliknya memberitahu, dia berpura-pura hamil untuk menyiapkan projek tahun akhirnya yang bertajuk:Stereotaip, Khabar Angin dan Statistik.
Sebagai bukti dia berkata benar, Rodriguez mengeluarkan bantal yang diikat dengan menggunakan wayar pada perutnya di hadapan para pelajar lain.
Seterusnya, dia memberitahu, kajian sosial itu dirahsiakan dan hanya diketahui oleh seorang rakannya, ibunya, teman lelakinya dan pengetua sekolah berkenaan serta segelintir yang lain.
"Saya mahu membuang bantal ini dan tidak mahu lagi meneruskannya," katanya kepada akhbarYakima Herald-Republic selepas mendedahkan berita tersebut.
Selepas Rodriguez membuang 'perut palsunya', ramai antara 700 pelajar sekolah itu, pada mulanya terkejut, namun mereka lantas bangun memberikan tepukan gemuruh kepadanya.
Mengulas mengenai tindakan pelajarnya itu, pengetua sekolah berkenaan, Trevor Green berkata, Rodriguez patut dipuji kerana komitmennya meneruskan projek tersebut.
"Dia mengorbankan tahun akhirnya semata-mata untuk mengetahui bagaimana perasaannya menjadi seorang ibu pada usia remaja. Saya mengagumi keberaniannya," kata pengetua tersebut.
Kisah pelajar berkenaan mendapat liputan meluas di AS dengan Rodriguez diundang ke rancangan bicara pagi popular, Today kelmarin untuk menceritakan pengalamannya. - Agensi

Heran

Heran..heran..heran...
Dah kayo pun nak mencuri lai
apo kono kau milah
nak publisiti murah kooooo
dah tak do kojo apooo ko..milah



Lindsay Lohan dipenjara 120 hari



LOS ANGELES, Amerika Syarikat (AS) - Tidak cukup dia dihukum penjara 120 hari kerana melanggar perintah parol, aktres Hollywood, Lindsay Lohan, 24, (gambar) turut dimarahi hakim yang membicarakan kesnya, lapor sebuah akhbar semalam.
Aktres itu yang meraih pendapatan jutaan dolar menerusi beberapa filem popular seperti The Parent Trap dan Mean Girlsdibicarakan di sebuah mahkamah di sini kelmarin kerana dituduh mencuri seutas kalung berharga AS$2,500 (RM7,500) dari sebuah gedung barangan kemas pada Januari lalu.
"Adakah seorang yang berotak akan memakai kalung dan berjalan keluar begitu sahaja. Adakah ia satu tindakan yang nekad atau bodoh? Saya pun tidak tahu," kata hakim berkenaan, Stephanie Sautner.
Sautner, bagaimanapun, memilih untuk menjatuhkan hukuman lebih ringan iaitu penjara 120 hari ke atas Lohan kerana melanggar perintah parol yang dikenakan terhadapnya pada 2007 kerana melakukan jenayah mencuri.
Selain itu, beliau memerintahkan Lohan melakukan kerja amal selama 120 jam di rumah mayat daerah Los Angeles dan 360 jam lagi di sebuah rumah perlindungan wanita.
Aktres itu yang sebelum ini dicemari pelbagai skandal termasuk memandu di bawah pengaruh alkohol dan bercinta sesama jenis berada di dalam lokap selama lima jam sebelum dia dibebaskan dengan ikat jamin AS$75,000 (RM225,412) sementara menunggu rayuan kes tersebut. - Agensi

Workshop Teater



Tenaga-tenaga PENGAJAR
untuk teater workshop petang tadi

2.00pm - 6.00pm - Dewan UBLP, Lembah Pantai, Lorong Maarof, Bangsar,
Kuala Lumpur.


Ada bengkel teater oleh Prof. Norzizi Zulkifli

kids so enjoy


especially Shafiq, Prof Zizi siap puji2 dia berkali2

maybe afiq will become a good actor for teater one day

terharu mendengar puji-pujiannya

Betul bersungguh-sungguh Afiq mengikuti Bengkel ini
Harap-harap akan ada lagi program2
seperti ini 
pada  masa-masa yang akan datang......

Sangat BERFAEDAH dan 
BERMANAFAAT bagi
anak-anak dan remaja-remaja....


Salah satu langkah bagi mengelakkan mereka dari
terjebak  kepada perkara-perkara yang tidak sihat.....dan 
tidak bermoral.

Reach HOME at 7.30pm
Anak-anak kepenatan 
dan kini sudah 
TERLENA......

Esok sekolah......









Saturday, April 23, 2011

Esok Ada Program


Fakta @ Auta

How do you expect kids to listen to their parents as, 
Pinocchio lies all the time, 
Aladdin is the king of thieves, 
Batman drives at 320km/h, 
Tarzan lives half naked, 
Sleeping beauty is lazy, 
Cinderella comes back home at midnight,
and Snow white lives with 7 guys. 
We shouldn’t be surprised if kids misbehave at times! 
They get this from their own storybooks

Our Dinner Tonight






Tadaaa nasi goreng yang di masak oleh other half...perkara2 yang jarang2 berlaku ni....yehhhh jom makan anak-anak, yehhhh puan punya blog mari naikkan BERAT BADAN anda....hoorryyyyy

Kenapa MAMA, Kenapa Tidak ABAH

Demam
"mama ABAH demam, nak ubat"
"hari x yah gi sekolah ya mama ABAH , demam la"

Sekolah
"mama ABAH nak beli buku"
"mamaABAH  nak duit, nak bayar duit bla bla bla"
"mama ABAH, cikgu kakak suruh beli gam dan gunting"
"mamaABAH , esok Afiq balik lambat, ada kelas tambahan, dan koko"
"mamaABAH , baki duit kelas tambahan cikgu suruh bayar minggu depan"

Di Rumah
"mamaABAH  adik lapar"
"mama ABAH adik nak makan"
"mama ABAH mana baju kakak"
"suar Afiq mana mama ABAH "
"mama ABAH , nampak tak seluar afiq yang warna coklat tu"


Sebelum ke Sekolah
"mama ABAH dah susun buku ikut jadual kakak"
"mama ABAH, abang nak bawak air"
"mama ABAH  cikgu suruh bawak batang ais krim"
"mama..mama...mama..." 
ABAH ABAH ABAH ABAH

EVERYTHING MAMA....
MACAMANA KALAU MAMA DAH TAK DAAAAA...........
pandai2 lah berdikari ya anak2.....

EVERYTHING IS ON MY SHOULDER.....
YES EVERYTHING......

Ramai Yang Dah Tegur

2 thn lepas, masih cengkung...dalam erti kata lain, kurus lagi lerrrr

sekarang dah berisi, tak per at least saya berisi secara perlahan-lahan, ayat memujuk hati sendiri...huhuhuh

Semoga Amalan ku Diberkati

esok ada gotong royong membersihkan kawasan kebakaran 
yang belaku di kawasan simpang tiga last 2 weeks....
hari ni kita tolong mereka dalam kesusahan
esok lusa orang tolong kita pulak 
bila kita dalam kesusahan


Friday, April 22, 2011

Miss You.....

3 orang je, cam ader yang kurang
kalau 4 orang more PERFECT.......
memang ada yang kurang....
she must be sooo cute with the dress...

TUHAN lebih menyayangi mu..
MISSED YOU.....
in memories 06.06.06 - 01.01.10
aman lah kau di sana......sayang 

'cekodok hangit yang cute'

Fresh Flower & Daun Sirih

Nantikan HASIL nya....









Weekend Again



Have a nice weekend my dear friend....
Jangan rinduan-rinduan.......
Ermmmmm....
Hahahahaha....


Esok kids {Afiq & Damia} sekolah ganti....
me, puan blog ada gorong royong n meeting at Spg 3....
actually ada morning walk at Tasik Perdana....for ziconians..
Abis nak wat camnor...badan ni bukan buleh dikorek-korek duo.....

Between, kids school...ganti cuti rayo deepavali
Abih nak dikorek 3 ko badan ese [dah lamo tak guna perkataan ni]
ni haaaa........
Ermmm......


Attend salah satu lerr....nampak gayanya.....
CEPAT benar weekend kali ini.....pejam celik 2x......
Dah weekend...


Next week keje 3 hari dah cuti...
ada BIG BIG EVENT for US....
for AB RAZAK family.....
We going to celebrate our the only one brother
...huhuhuhuhuhuhu


CONGRATE BRO - RAFIZI AB RAZAK......
[dah TAWIN jgn lupa kitorang k, sob sob sob]


Zainorhana WELCOME to the AB RAZAK FAMILY........
Dont worry, we all are soo sporting....


You going to have a very sporting and nice MOTHER IN LAW ok...
MAK love you so much...
mak memang sayangkan semua menantu2 nya
yang belum jadi menantu pun MAK sayang sangat 


FATHER IN LAW...suka marah2 n bising2, just ignore...
Bak kata Balang your future husband....
[Bapak tu dah tua, ya kan aja] hehehehe




and...and and dont forget a very gila-gila Sister in Law
ROSLIZA-Kak Long
ROSLINDA-Kak Ngah
ROSFAZILAH-Atam & 
ROSMIMA-adik ema

also not to forget your anak2 buah 
yg tomei n banyak kerenah

Shafiq Akmal
Sarah Damia 
Sahira Dina & 
baby Ariq Zaidan
[in memories Aleya Zara]


hehehehehe


HAPPY WEEKEND


and
cant wait for next week......