About Me

Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia
Hope you all will enjoy reading my BLOG yang tak seberapa ni, Baru nak belajar2 buat BLOG sendiri sebagai mengisi masa lapang yang banyak berlalu dengan tanpa berbuat apa2. Hope you guys sudi2 kan lah menjenguk jenguk my BLOG ya. Tak da apa2 sebenarnya pun, but its ALL ABOUT MY FAMILY AND ANGELS of mine [Afiq,Damia,Dina] MASSAGE TO MY ANGELS...... You all are everything for MAMA [be a good kids] and [jadilah anak2 yang soleh dan solehah], berguna pada agama, bangsa, negara [be somebody for your own good]dan jauhilah diri dari perkara2 yg tidak baik ya sayang, itu saja yg MAMA pinta [tak lebih dari itu]. Buat yang TERBAIK utk MAMA ok]. And I promise to give the best for you all.....Mama SAYANG all of you. Please promise me that all of you will be a good kids....:D...Don't be naughty...

Monday, January 31, 2011

Belum Hilang Penat Dah Ada Agenda Lain

After the re-union last saturday, at 10.00am, aku bergegas pulang ke Kuala Pilah. Tepat jam 12.00 am reach KP, my parents seme dah titun. Tinggal my bro in law nizam watch football yang bukakkan pintu. Angkat je bag2 terus we all lena kepenatan. Esok awal pagi dah kena bangun sebab tengahari kenduri bermula.

Setelah 16 Tahun Berlalu


agenda

PUAN TANAH KEDAUNG a.k.a PUAN punya BLOG

Alhamdullillah, SYUKUR padaNYA. Majlis yang telah aku rancangkan bersama committee ex SMBangsar, KL Badge 91' - 95' berjalan LANCAR. Thanx a lot to the committee members, Sab, Dik Nor, Anum, Diana [thanx sebab sudi sponsor the goodies bags for the kids, budi kalian hanya TUHAN yang akan membalas, moga kalian sentiasa dimurahka rezeki yang melimpah ruah] dan Siti Salina as the MC of the night [pandai kau meriahkan majlis ni dan sampai tersasul sasul sebut nama dan tersilap sebut pun ada gak.......]. Tanpa sokongan and the teamwork from all of you. Semua ini tidak akan menjadi REALITI Babe. Thanx and Thanx again. Aku yang berasa amat lega, kerana kebanyakkan persiapan berada ditangan aku. Punya lah takut dan risaunya. Takut majlis ada CACAT CELA dan akan ditertawakan jika GAGAL.

Perasaan bercampur baur, ok ke, tak ke. ????? Orang suka ke tidak, ishh macam2lah. Dengan kesihatan pulak terganggu aku gagahkan jua demi kengkawan semua.

And its really GEMPAK. Kengkawan semua sporting gila. And I think ALL OF US really had a great.. great.. great.. and GRAND REUNION ever walau hanya 28 orang sahaja yang HADIR. Its really HAPPENING. Agreed Friends... 

So pasni aku leh lah tidur lena, sebab TUGAS aku dah selesai. Harap kengkawan puas hati dan gumbira dengan perjumpaan kali ini. Walau hanya dalam masa yang singkat. 
Tahniah kepada pemenang 'Lucky Draw'.


4. Nordhariati


3. Gunaseelan 
[congrate bro, even you are late, but your are the lucky one]

2. Sutina
[Tina merangkap besday present gak lah ya] - Happy 33rd Birthday Friend.



1. Siti Jannatul Sapura
[sempena hadiah perkahwinan]

Yang tidak berjaya, try again next time. Harap all you guys happy with the 'Door Gift' ya. You happy...and kids very very happy.

And not forgotten to 'Wan Saiful Asri' a.k.a 'Chef Wan', thanx for the delicious cheese and chocolate cakes. Lain kali kalau ada 'Re-Union' lagi jangan lupa sponsor cake lagi yaaa..>_<...wink ...wink....

And last but not least tanpa kerjasama kengkawan untuk meluangkan masa menghadiri re-union ini, maka tidak akan meriah lah majlis ini. Thanx..and thanx again. Jika panjang umur dapatlah kita bertemu lagi, insya'allah.


Lepas re-union about 10.00pm aku bergegas pulang ke KUALA PILAH bagi menghadiri kenduri my sis bam iaitu 'kenduri lenggang melenggang'. I wil tell you the story soon ya. So sila lah menikmati beberapa picture2 di bawah ini........

>>>>>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>
>>>
>>
>
>
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>



welcome card prepared by dik nor

Door gift



cakes


Committee

GUYS

GIRLS..hehehe jangan marah haaaaa

Kids...our 2nd generation


present & door gift


PENUTUPnya, mestilah muka PUAN TANAH KEDAUNG, PUAN punya BLOG...heheheheh


S.E.K.I.A.N

Saturday, January 29, 2011

Me, Mia & Dina







Ku Gagahkan Jua

Walaupun kesihatan tidak mengizinkan. Aku gagahkan jua badan ini. Alhamdullillah segala persiapan telah SEMPURNA. Hanya beberapa jam sahaja lagi, MAJLIS akan bermula.
 Ya Allah permudahkanlah segala urusan ku. Moga-moga segalanya berjalan LANCAR seperti yang dirancangkan. Sesungguhnya yang BURUK itu dari aku dan yang BAIK datang dariNYA.

Friday, January 28, 2011

Wrong Timing

Why today want a fever, running nose, cough and a very very back pain. 

fever and back pain please go go away.....
i got a lot of things that need my attention .....

huhuhuhu....

Thursday, January 27, 2011

Sengsara... Derita.....

Ermmm, just reach home at 7.20 pm. Huhuhuhu, Yelah sepanjang tahun 2010 yang lalu I telah dimanjakan oleh my 2 friends muniza and kak farizah. Sepanjang tahun either kak farizah or muniza, i akan balik keje ngan they all. Since kak farizah rezign from zico for her futher study and my friend muniza MC for 3 weeks because of 'chicken pok'  and after this she will go for maternity leave for 2 months. Mulai hari ni kenalah back to normal. Belajar-belajar la naik bas balik. Berebut-rebut menaiki bas, eeeeermmmm tak suka, tak suka. Dari Jam 5.45 petang tadi  tunggu bas, 6.30 pm baru dapat naik. 2 buses just pass away in front of me cause its REALLY, REALLY FULL. Reach Bangsar Lrt at 7.00pm. Sakit badan...so stresssssss, sebab kena berdiri. Dah lah berhimpit-himpit macam ikan sardin dengan mat indon, mat bangla, eeeeeeee..........Apa nak buat dah nasib badan. 

Tulah ada lesen peram, ada kete peram...Nak drive takut. 


Padan Muka Aku


Mak...mak...sakit badan ni.....nak URUT.....huhuhuhu


Wednesday, January 26, 2011

My 1st Event.

My 1st event for this year. Seronok walaupun terpaksa melayan kerenah2 manusia yang macam-macam. Tak kesahlah penat tu semua, tapi aku GUMBIRA. Melakukannya dengan IKHLAS dan JUJUR dari hati yang tulus ini. Insya'allah kalau diberi umo yang panjang dan kesihatan yang baik, aku akan kerap menganjurkan event seperti ini. Seronok dapat jumpa kengkawan sekolah. Terasa muda dan jadi muda, hehehe.

Last time I attend the re-union was in 2000, masa tu baru anak satu. Dan masa tu ramai lagi my schoolmate yang single mingle. Dara-dara dan bujang-bujang lagi. Almost 11 years. Tapi kali ni, ada yang dah 16 tahun tidak berjumpa sejak paper terakhir our SPM in 1995.


Alhamdullillah, walaupun hanya 34 sahaja kengkawan yang dapat aku kumpulkan. Harap semua berjalan lancar. Yang lain2 tu, lain kali lah JODOH nak bertemu nampak gayanya. Maklumlah masing-masing ada hal sendiri dan alasan tersendiri untuk tidak hadir.
 
Segala mala yang penting, tempahan tempat, catering, cenderamata semua dah selesai. 50% settled. Friday tinggal nak gi Central Market ambil tempahan. Banyak benda nak kena beli ni, jajan for the kids, hadiah-hadiah Lucky Draw. Muat ke kancil si chumel ku itu nak angkut seme barang-barang. Tak per kita serahkan ajer pada yang pakar :D iaitu my other half.

Terima kasih tidak terhingga kepada kengkawan yang menyokong dan kepada yang banyak membantu....Sab, Dik Nor, Diana& Anum.....

MOGA TUHAN PERMUDAHKAN SEGALA URUSAN KU...Amin


M.A.T.A @ E.Y.E


Entah kenapa jam dah menunjukkan tepat 12am. Kenapa mata ni susah nak lelap. Menguap dah dekat 10x...tapi masih tak nak lelap-lelap lagi. Tidur lah mata esok 5am in the morning dah nak kena bangun. Tugas MAMA mu menanti. Nanti lambat bangun, kalau lambat bangun alamat anak-anak akan tertinggal bas. Tidur ya mata ku...gi gi gi tidur.

Night..sweet dream..entah kenapa tidurku sejak 2 menjak ini tidak LENA. Aku seperti tidak tidur..tup tup tup.....alarm hp ku sudah berbunyi.....5a.m..

kenapa ya
.
.
.
.
.
.
.
 tinggal ku dengan 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
????????????

Hope everything going to be fine......
YA ALLAH lindungi lah seluruh ahli keluargaku dari BAHAYA....especially anak2, jauhilah mereka dari KEBURUKAN dan KECELAKAAN
.
.
.
.
.
Amin.....

Tuesday, January 25, 2011

Liza Oh Liza

Kalau bapak ada ni, memang dengar leteran dia je la aku nampak gayanya. Mana tidaknya, lepas dinner tadi around 7pm. I dah start on my little HP netbook dan mengadap Facebook dan MENGUPDATE my BLOG. Memang kepantangan bapak kalau aku asyik mengadap benda alah ni.
Almost 3 and 1/2 hour aku mengadap dan melayari internet. Rancangan TV jangan cakaplah memang bo layan je sekarang ni. Aku lebih rela MENTENET dari menonton TV. Dunia TV dah lama aku tinggalkan. Ho ho ho. Better SHUT DOWN now liza.......


Do not let it explode
 
 
hahahaha.....stop stop stop
esok sambung lagi laaaaa

dahhhhh sudahhhhhh.........


Bertudung Bukan Hanya Menutup Aurat

Masa shopping baju sekolah my anak dara aritu, Mia. Macam yang my bapak buat kat I lah. As usual 2 pinafore and 1 baju kurung tuk dipakai pada hari Jumaat. Itu cerita  26 tahun dulu la. So monday to thursday pinafore and on friday baju kurung.

Dah macam tu acuan nya dolu-dolu, maka macam tu jugaklah coraknya pada hari ini. Ya kan BAPAK ku Ab Razak Ab Rasip. Yang baik dijadikan TELADAN. Yang buruk dijadikan sempadan.

La..la...ni, dah lain cheq oi. After one week sekolah bermula, ok lah. Seperti yang diplankan lah. But after a week bila dah dapat school 'Time Table' everything is change meh. Bila ada subject Pendidikan Islam, girls wajib pakai tudung. Nape Afiq dulu boys tak wajib pakai 'songkok' , [but Afiq by his own wish to wear the songkok] tiada paksaan daripada sesiapa. Adoi, I have never plan to get Mia wearing a 'tudung' bukan tak suka  atau tidak menggalakkan anak daraku bertudung. Like said before, biar kehendak itu dari hati yang ikhlas dan suci murni. And for me kalau bertudung tu, biarlah kekal dan dari hati yang tulus ikhlas. Jangan main2 atau hanggat-hanggat taik ayam.

Ya betul 'melentur buluh biar dari rebungnya'.  Itu I tak menafikannya lah. Bukan I tak nak yang baik dan yang elok-elok untuk anak-anak I. Tapi biarlah semuanya naturally. Susah nak cakap, nanti mesti ada orang salah TAFSIRKAN apa yang cuba terangkan di sini.

Kekadang tu I tengok ada wanita Muslim/Islam/Melayu yang mempersendakan pakaian wanita muslimah ni. Sekejap sarung tudung, sekejap bukak. I tak nak jadi cam tu la. Kalau nak bertudung, kekalkan  lah bertudung. Kan itu lebih molek. Dan bertudung bukan sahaja menutup aurat. Bagi I BERTUDUNG haruslah hujung rambut hingga ke hujunga kaki. Hati juga haruslah suci. Jangan aurat sahaja tertutup. Tapi hati mengumpat mengeji. Bukan kepala sahaja bertudung hati juga harus ditudungkan dari perkara-perkara yang tidak elok.

So, Mia sekarang Monday to Wednesday berbaju kurung dan bertudung, Thursday pinafore and Friday berbaju kurung dan bertudung balik. Kan dah membazir namanya. Satu pinafore tidak digunakan nak kena tambah pulak beli sepasang lagi baju kurung.  Membazir. Kan dalam Islam pun tidak menggalakkan Pembaziran.

I ni banyak belajar dari pengalaman. Semuanya berlaku dan terjadi di hadapan mata. Yelah dah hampir 33 tahun hidup kat dunia ni. Ye lah, Mak Paknya paksa pakai tudung, belakang mak pak buka aurat, dedah sana sini. Dari kecik bertudung, bila dah kawin, tudung ke mana, apa ke mana. So I don't want my girls jadi cam tu.

Tak kesahlah kan apa tanggapan MANUSIA-MANUSIA diluar sana. Anak-anak ibarat sehelai kain putih. Terpulanglah kita sebagai MAK n PAK nak corakkan yang macamana. Semua Mak n Pak nakkan yang terbaik untuk anak2 mereka. Jadi tepuk dada tanya selera. Buat semampu dan sebaik mungkin.

Kita hanya hambanya yang KERDIL. Kita hanya mampu MERANCANG, hanya DIA yang maha dan lebih mengetahui. Moga hidup kita semua diBERKATI amin.

Maaf jika ada yang tersinggung dan terasa dengan kata-kata dan pendapat I di sini ya. Jari sepuluh di susun, dan maaf dipinta dari kalian semua pembaca blog ini.

Sekian, maaf sekali lagi.


Flu Go Away



flu has struck ....
body want to feel the fever ...
this Saturday I got an important task that needs my attention...
flu flu go away.....
huhuhuhu......

Tiada J.O.D.O.H


KUALA LUMPUR: Selepas sekian lama mengambil sikap tunggu dan lihat, Rizal Ashram Ramli, 34, atau Jejai semalam mengesahkan hubungannya dengan pelakon Fasha Sandha sudah berakhir dan pada masa sama menegaskan bekas isterinya, Nora Danish sama sekali tiada kaitan dengan perpisahan itu.
“Dia (Nora Danish) tidak pernah masuk campur urusan peribadi saya. Apa yang berlaku antara saya dan Fasha sehingga menyebabkan kami berpisah tiada kena mengena dengan orang lain,” katanya menerusi e-mel yang dihantar kepada wartawan Harian Metro, semalam.

Kenyataan Jejai itu sekali gus menamatkan teka-teki yang sebelum ini dicetuskan Fasha atau nama sebenarnya Nur Fasha Sandha Hassan, 27, apabila berkata hanya dia dan Jejai yang tahu mengenai status terkini perhubungan cinta mereka.
Kiriman e-mel Jejai itu juga secara tidak langsung membersihkan nama Nora atau nama sebenarnya Nora Danish Mohd Hanif, 29, yang sebelum ini didakwa menggunakan keluarga bekas mentuanya untuk memutuskan hubungan Jejai dan Fasha.

Jejai berkata, dia terpaksa membuat kenyataan dan penjelasan mengenai status perhubungannya dengan Fasha berikutan terlalu banyak fakta tidak betul mengenai mereka diperkatakan media dan di Internet, biarpun dalam bentuk gosip.


Humble



Be humble....
Never boasted...
Never be too proud or arrogant....
Life is uncertain....
You never know what's coming later...
Grateful for what we have today....
Have a brilliant today....
And more LOVE....
And Always thankful to A.L.L.A.H swt & R.E.D.H.A.....
And always remember............
 A.L.L.A.H swt heard all our hearts

Sunday, January 23, 2011

M.A.K You Queen Of My Heart

Esok 24.1.2011, genap umor mak 51 tahun. Tapi raut wajah mak tidak menggambarkan  usianya. [moga aku pun begitu, umor jer yang bertambah, tapi raut wajah macam  awal 40an jer..hehehe]. Selamat Hari Jadi Mak. Moga Kebahagiaan akan sentiasa menjadi milik mak. Along akan sentiasa berusaha dan berusaha serta  mencuba sedaya upaya untuk memenuhi segala permintaan dan keiginan MAK. Selagi nyawa dikandung badan. Dan akan sentiasa berusaha membuat agar MAK sentiasa GEMBIRA.

Walaupun along banyak menyakiti hati mak dulu, tapi sekarang along belajar untuk memperbaikinya. Sayang mak. Moga MAK akan diberikan kesihatan yang baik daripadaNYA, AMIN

Pretty Equal Match


SUMBER : Beautifulnara.com
Wedding of the Year. Selamat Pengantin Baru kepada mereka berdua, siapa lagi kalau bukan Zaquan Adha & Ayu Raudhah.
Cantik nya.....speechless babe tengok picture-picture ni. Sama cantik sama handsome. Sepadan betul, moga bahagia dan K.E.K.A.L hingga ke anak cucu cicit bla bla bla........:D

Percubaan Pertama




Saturday, January 22, 2011

Shut Down

MY LITTLE CUTE 'HP' NETBOOK REALLY NEED A REST. ITS TIME FOR ME TO SHUT IT DOWN. LET IT REST. ITS ALREADY HOT.

HAPPY READING MY BLOG, TO ALL MY DEAR FRIENDS AND TO ALL THE SILENT READER...

THANK YOU SO MUCH...


&


I'AM REALLY APPRECIATE IT....


ENOUGH 5 ENTRIES FOR TODAY..


AND DON'T FORGET TO LEAVE YOUR COMMENTS....


DAAAAA....CAU

Kematian


My 1st daugther Mia buzy preparing my besday present. Sebuk lah dia mencari dan memunggah kotak-kotak kosong in my room. Mengunting, Meng'gam', menyelotape dan sebagainya. 

Mama: 'kakak, besday mama lambat lagi"
Mia: 'tak per laaa buat awal-awal"
Mama: tak perlu la buat awal2, depan2 mama pulak tu, tak suprise laa' 
Mia: 'mama janganlah toleh belakang, jadi mama tidak akan nampak apa yang kakak buat'
Apa saja lah anak dara aku sorang ni. Aku biarkan Mia sendirian melayan kerja2 membuat, what she call a birthday present for me.

CUAK gak aku, nape Mia buang tabiat ke, aku akan selalu fikirkan keburukan. Sejak kejadian menimpa satu-satunya my niece 'nurul aleya zara', peristiwa yang tidak mungkin aku sekeluarga lupakan sampai bila2, dan ianya akan KEKAL di dalam kotak fikriran setiap dari KAMI. AKu jadi 'FOBIA'. Aku akan sentiasa memikirkan tentang kematian. Apa jua majlis atau perkara yang aku rancangkan lebih awal, pasti terdetik didalam hati, sempatkah aku untuk menempuhinya, atau aku akan pergi kerna dijemput MALAIKAT MAUT.Atau mungkin salah seorang dari ahli keluarga ku yang lain akan dijemput lagi olehNYA.

Aku kah yang akan pergi dulu atau Mia, atau sesiapa dari ahli keluarga aku, itu semua kerja TUHAN. Kita hanya insan yang kerdil dan tidak mampu lari dari semua ini. Ya allah....tiba2 jantung ku berdegup kencang.

Ya, Allah kau lindugi seluruh ahli keluargaku dari bahaya YA ALLAH. Ampunkanlah dosa2 kami. Berkatilah hidup kami sekeluarga dan jauhilah kami dari anasir2 jahat yang hanya akan menggangu KEBAHAGIAN kami sekeluarga. 

AKU HARUS REDHA...
AKU HARUS PASRAH...
AKU HARUS LEBIH BERSEDIA....
DENGAN KETENTUANNYA....
DAN KEHENDAKNYA.....

 A.M.I.N

Old Enemy

Old friend deliberately look for articles with me. Old enemy...
And just Ignore her, I do not want to follow her childish behavior...
I have already grown and matured.... and I want to act like an adult....
Many other things which I should think from treating her stupid minded.......
The story I had long ago forgotten....
And it is only a short history for me....
Do not bother me and my family again........
Leave me a happy life......
Do you add more misery to me.....
Forget it ok...... 
Do not have an enemy anymore....

Mood Rajin

Hari ni mood TERsangat rajin. Rajin melampau dan terlampau serta beraksi terlampau. Ha Ha Ha Ha, jangan fikir bukan-bukan ok. Aksi terlampau nya adalah terlampau at my small little cute kitchen. Now a days, my weekdays tersangat lah malasnya, dan dapur semestinya tidak akan BERASAP la jawapnya. Berasap pun hanya for boil the water. 

Kerajinan terlampau hari ni maka terhasil la....taaaadaaa....

Since last week, when my lovely MOM Pn Chomel was here in KL, and this week the menu is still remain the same.
Cuma ada beberapa penambah baikan sahaja....huhuhuhu ayat cam mentori la pulak

Ayam masak lemak dengan ubi kentang pekat melekat, mana tak nya 1/2 kilo santan....[naik la darah tinggi cam ni, makan santan banyak sangat.....

Tokak ni teringin bona nak makan sotong, dah lamo mengidam...[but I'am not preggie ok, brape kali nak mention, I oledi retire...tapi my hubby always mention, when my black sweet Dina turn to 7, kena proses lagi satu...uhuk uhuk uhuk...wa tak mau, brapa kali wa mau mention, wa sudah tak mau pregnant....Makanya tadi sotong pun den masak lomak juo.

Sawi goreng bodoh and sorry termasin, sememang nya my other half kuek bona masin ehhhhhh....

Ikan kombung bukan yang mato bosa tu, yang biasa2 tu, goreng and the most important is my sambal belacan.....
"brape kali aku bilang sememangnya kegemaran aku adalah belacan"
kalau tak do my "sambal belacan" merajuk la my other half tu........

ulam2 timun ranggup...krup krap krup krap bila di makan bersama sambal belacan....

SELAMAT MENJAMU SELERA:-

my other half 3x tambah
anak-anak berselera makan sotong dan bertemankan kicap 
cap cap cap kicap cap kipas udang...huhuhu
and my guest my sis Dread Hair, Atam Ila & his boipren also Dread...dah cam kembor aku nengok nyerrrrrrr......
asal korang bahagia sudah...lantak la orang nak kata apa kan...
kita susah ada deme kesah ke kite......hehehe 

Dannnnnn DIET ku sudah tidak bermakna saat ini...melantak laaa apa lagiiiiiii






S.A.H

ALOR SETAR - Selepas tiga bulan mengikat tali pertunangan, pelakon jelita, Ayu Raudhah Che Wan, 27, selamat diijab kabul dengan penyerang bola sepak kebangsaan, Zaquan Adha Abd. Radzak, 24, di Masjid Sultanah Bahiyah di sini petang semalam.
Pasangan yang bertunang pada 17 Oktober tahun lalu itu dinikahkan oleh imam masjid tersebut, Mustafa Kamil Abdul Jamil berwalikan abang Ayu Raudhah, Roshidi, 32, dengan mas kahwin RM1,888 pada pukul 3.45 petang.
Dengan sekali lafaz, pelakon drama Nur Kasih itu sah bergelar isteri kepada, Zaquan Adha.
Pasangan itu kelihatan berseri dengan pakaian rona krim rekaan Man Kajang.
Ikuti berita selanjutnya di Kosmo! hari ini.




Preparations Nearly Complete

This morning once again I took time off, Sorry Boss sekali sekala. Wednesday Time Off, ada problem sikit, menolong sahabat yang berada di dalam kesusahan. Harap2 settled cepatlah problem dia tu. Preparations nearly completed. Thank you so much to all my friends who support me. 

Cooperation for the success of this event, I will not forget and will be remembered until the end of life. Payments have been fully resolved. Just waiting for the day only. Lived only two or three things that need some attention. I would hope that the first attempt went well, with the help of other friends. Will function smoothly without interruption. Insya'allah dengan izin dari NYA...Amin...

Completed all course breakfast stop at Bangsar. Had 'tosai' my favorites and 'apple juice', wah wah wah liza cam mak saleh la pulak berjuice juice ekau bagai pepagi ni....layannnnnn...Pastu cabut ke opis...banyak keje menanti kamu yaa......




I will update you with the 'event' story..noooooo sooner

Friday, January 21, 2011

My Girls F.A.V.O.U.R.I.T.E

Memang kebanyakkan kanak2 kalau dapat air......
Air memang tak dapat dipisahkan dengan kids. 
Bak irama dan lagu, isi dengan kuku, 
dan lain-lain lagi yang sama waktu dengan nya. 


Same like my 2 daugther, Damia n Dina. 
Kalau disuruh mandi, berkejar. 
Tidak akan ada perkataan nanti kejap, tak nak atau no mama. 
Sepantas kilat mereka sudah dah berada dalam bilik air. 


Maka berjam-jamlah both of them "BERENDAM" sampai kembang-kembang satu badan. Tu yang bil air I sampai mencecah hingga RM100-00 sebulan. Mak air...tercokik nak membayornya. Adoi. Nak ditegah kang, apa lagi aktiviti yang leh depa buat. Selain main cikgu-cikgu, melenjan hp mama yang dah nak punah dikerjakan oleh mereka dengan aktiviti bergambar dan merakam aksi sendiri. Layan...seminggu sekali, mama ok jerr sayang...Melambung pun melambung lah bil air mama tu......

Wednesday, January 19, 2011

Chaos

Starting the New Year with a little C.H.A.O.S. Kebanyakkan program telah dirancang in the middle and end year of 2010. Start with Grand Re-Union Badge 91' -95' of my old High School S.M. Bangsar, KL and Kenduri Kesyukuran my sis Linda yang sedang pregnant almost 7th months end of January. 
Pastu CONVO my sis mima at PSAS, Tg Malim on End of February. Pastu dah sebuk preparation for my Bro Wedding on 1st May yang hanya tinggal tak berapa bulan je lagi + Majlis Cukur Jambul Cucu Baru keluarga En. Ab Razak + Pn. Rajabee Hussin.
Harap semua rancangan dengan baik seperti yang dirancang, insya'allah dengan izinNYA ...amin
Semuanya memerlukan perbelanjaan yang banyak.

Ingat tugas2 di office jangan diabaikan...:D

Malang Tidak Berbau



Balik dari opis petang tadi singgah Pasar Malam, masih ada lagi perkakas2 sekolah anak-anak yang belum lengkap perlu dibeli. Dan di sini lah tempat yang paling sesuai nak cari barang2 itu semua iaitu tudung untuk Damia dan tracksuit untuk Afiq. Dah selesai membeli semua barang dan sedikit makan malam, Saya arahkan My Other Half ke kereta dulu bawak Damia n Dina, sebab saya singgah nak beli my favourite kebab. Afiq wif me, sedang  saya berada di dalam keadaan yang sangat tenang sambil menunggu kebab yang telah diorder. My Other Half sedang cuak dan menggelupur ayam mencari my daugther Dina yang hilang dari pegangan. Hanya dalam beberapa saat saja kejadian tu. Lepas dapatkan kebab saya terus ke kereta, tapi tiada sesiapa di situ.

Dari jarak beberapa meter, I saw my My Other Half , ke hulu ke hilir tapi tidak datang ke arah our car. Suddenly, my daughter Dina sudah ada dihadapan  saya dan dari arah bertentangan serta keseorangan.  Ishhh Isshh baru suruh jaga anak kejap dah cuai.

Benda-benda macam ni lah yang membuatkan saya tidak kerap ke Pasar Malam. Jika ada barang mustahak yang perlu dibeli sahaja, baru kami ke pasar malam. Sejak kejadian malang yang menimpa arwah adik Nurin Jazlin dulu. Ia sedikit sebanyak saya jadikan ikhtibar dan teladan. Malang Tidak Berbau. Kita kena selalu beringat ingat. Syukur Dina tidak hilang lama, pandai pulak dia buat U TURN n cari kereta kami. Alhamdullilah. Ya Allah lindungilah anak-anakku dan jauhilah mereka dari bahaya.

More And Better Life



I never appreciated like this before. I'm really touched without any line of words...speechless, S.Y.U.K.U.R......




Starting with the state of the new year with a lot of work but worth it [berbaloi baloi] in the the office. Today I received the VERY GOOD NEWS from ZICO. I'm very HAPPY. This is the blessing and prayer from My Beloved Mak and Bapak also my KIDS a.k.a ANGELS [Tuhan tidak pernah lupa memberi mereka yang aku sayang rezeki yang baik dari tahun demi tahun]. At Zico all started, EVERYTHING, more and better life. THANK YOU SO MUCH SIR. Thank you cause you satisfied with my work over the years. Hopefully my performance will improve from times to times.


Saya mencuba........
I know how BAD my English, tapi setiap hari saya belajar dan cuba untuk memperbaikinya. Saya akan terpegun katak kalau berjumpa dengan budak2 kecil [anak2 orang melayu] yang sebaya dengan anak2 saya yang berabuk bahasa inggerisnya. Saya sangat kagum.