About Me

Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia
Hope you all will enjoy reading my BLOG yang tak seberapa ni, Baru nak belajar2 buat BLOG sendiri sebagai mengisi masa lapang yang banyak berlalu dengan tanpa berbuat apa2. Hope you guys sudi2 kan lah menjenguk jenguk my BLOG ya. Tak da apa2 sebenarnya pun, but its ALL ABOUT MY FAMILY AND ANGELS of mine [Afiq,Damia,Dina] MASSAGE TO MY ANGELS...... You all are everything for MAMA [be a good kids] and [jadilah anak2 yang soleh dan solehah], berguna pada agama, bangsa, negara [be somebody for your own good]dan jauhilah diri dari perkara2 yg tidak baik ya sayang, itu saja yg MAMA pinta [tak lebih dari itu]. Buat yang TERBAIK utk MAMA ok]. And I promise to give the best for you all.....Mama SAYANG all of you. Please promise me that all of you will be a good kids....:D...Don't be naughty...

Saturday, March 31, 2012

60+


l.i.f.e


p.l.e.a.se

sila hormati barang-barang saya
bukan senang saya nak dapatkan semua tu
kerja keras...ikat perut....ok
dan..............................
hutang ...ya berhutang sana sini
please la babe.............
sila tanya dan mintak izin dulu :(

s.i.l.e.n.ce


Friday, March 30, 2012

This Weekend


weekend macam biasa, ish cepat sungguh masa berlalu. pejam celik, pejam celik dah jumaaat. terima kasih tuhan kerana memberi aku kesempatan untuk masih celik. alhamdullillah. terima kasih. 

pagi ni ke SKBF,2 kl. pie tandatangan 'report card'. 
just lambai-lambai je si hitam manis Dina dari kejauhan...... 
sedang makan bersama teman2 sekelas, tertib....
semua anak2 di hadapan guru saja mama tak nak ganggu. 


[tapi petang tadi bila mama call, 
dina compliant mama x singgah ke kelas dia lama2]
lain kali ya sayang......mama nak rushing ke office pulak......


syukur. afiq prestasi meningkat, same with Mia...cuma
Maths....masih macam tu, risau mama
mama pun very the poor in Maths...camner nak ulangkaji :(





usaha lagi ya anak-anak mama....
dalam hujan gonai-gonai tu mama redah 
gak naik bas metro ke sekolah kalian.demi anak-anak :D
petang tadi mereka telah dibawa oleh wan chomel ke rumah mama bam.
sunyi lagi rumah ku minggu ni. lagipun ada program this sunday.....
bujang ngan aktivitivi tersendiri......


esok pepagi seleppas suboh, harus pagi haruslah ke 'taman jaya' ekspidisi hahaha. menguruskan kan badan. kurus ke? errmmm walaupun 1 kilo pun tak turun at least something ler. akan ku heret kaki ini ya tuk jogging seminggu sekali. camner nak kurus. 7 hari seminggu hanya 3 jam sajor jogging nyor. at least ada sedikit usaha. 
saha tangga kejayaan.
hehehe

itu sajor tuk this weekeng and ada jemputan pi makan kenduri
ada kawan yang naik pelamin lagi...
lokasi tak jauh, di UM Dewan Pendeta Za'ba.

story later..later laaa k

ok chow, nak jalan kan tugas "maid in the house'
macam biasa...... daaaaaaaaaa

Sharing From Someone


Between you and me... There's a gap... 
We live in two different world and yet we're relatively so close...
Among us there's a hollow between wealth and poverty...

You... Were borne cherished with lavish and lot of love...
Instead of me... Left scattered purring for compassion and a sanity to survive...

You... Dwelled in luxuries furnish and privileged homage...
While me... Living in the slums quiver in pain and a reason to live...

You... Milking from the finest nourishments made of the best product...
As for me... Striving to endure a single drop of pure as everyday is a hunger day...

And You... Feasting your exquisite caviar anytime you desire by...
While me.. Devouring the rotten maggots and trash pile as my only treat...

You... Feed under the chandelier lights consorted by the mozart's sound...
While me... Gulping in horrible manners flickering by of a bright moon shine...

You... Playing with rubber toys from the most distinguish brand...
While me... Chasing by furious dogs looking for boney tail day by day...

You... Grooming by expertises treatment from head to toes...
While me...Licking myself up from skinrash disease with the fly infested in my blood...

You... Travel in highest standard surrounded by luxurious comforts...
And me... Wanders into aimless land searching for peace till my paws worn off...

You... Sleep on silk blanket pampered by comfortable pillow...
While me... Sheltered under the dumpster trying to escape from the falling rain...

You... Wiggling your tail looking attractive showing off who is the master...
While me... Bow my head down whenever a superior approach....

You... Walks with arrogant and prides escorted by loyalty guards...
While me...  Hide and seek hunted by ferocious mammals seeking for my flesh...

You... Will be remembered with carved tombstone written as graceful companion...
But me... Dumped in the rubble buried in dirt till my body run dry...

You and I... Are very much different...
And yet... We are equal in every right...
Forgives for my envy... But I watch you everyday...
What if  we could trade places for just one day...
You couldn't be me but I would be you...

If you could find the answer... What would your excuses?
Are you saying our fate's had been sealed?


Never..never..never



kasut tinggi makan diri

MISTERI DISEBALIK KASUT TUMIT TINGGI

Ramai yang tak tahu,terdapat penyakit yang tersembunyi disebalik kasut tumit tinggi ini
kasut tumit direka untuk menolak dada ke depan dan punggung ke belakang sehingga spina terkeluar daripada kedudukan asalnya dan menimbulkan masalah kesihatan bukan sahaja kaki tetapi keseluruhan badan.

... jika memakai kasut tumit tinggi terlalu lama sangat akan menyebabkan kencing tidak lawas .masalah belakang dan tulang pinggul.
selain itu juga boleh menyebabkan kesakitan pada rahang ,leher dan kepala.

isi yang nak highlingkan ialah “kasut tumit direka untuk menolak dada ke depan dan punggung ke belakang”
ini yang menjadi misteri sebenarnya...
adakah pereka kasut tumit tinggi ni sengaja mencipta kasut bertumit tinggi untuk memaksa perempuan menonjolkan payudara mereka dan menonggeng punggung semasa berjalan?? 
*adakah ini satu konspirasi yahudi dan freemanson? sama-sama kita kaji dan fikir2kan..

h.a.k.i.k.a.t



HAKIKAT PERNIKAHAN !

♥ Jika hakikat pernikahan adalah kerana SEKS, maka pasangan akan selalu bertengkar jika… Servis di kamar tidur tidak memuaskan..

♥ Jika hakikat pernikahan adalah kerana HARTA, maka pasangan bakal bubar jika bankrupt..
... 
♥ Jika hakikat pernikahan adalah kerana KECANTIKAN, pasangan bakal lari jika rambut mula beruban dan muka kerepot atau badan jadi gendut..

♥ Jika hakikat pernikahan adalah kerana ZURIAT, maka pasangan akan cari alasan untuk pergi jika pasangan tidak dapat memberi anak..

♥ Jika hakikat pernikahan adalah kerana KEPERIBADIAN, pasangan akan lari jika orang berubah tingkah lakunya..

♥ Jika hakikat pernikahan adalah kerana CINTA, hati manusia itu tidak tetap dan mudah terpikat pada hal-hal yang lebih baik , tanpa kita sedar cinta itu hilang di hati..

♥ Jika hakikat pernikahan adalah kerana IBADAH kepada ALLAH, sesungguhnya ALLAH itu KEKAL dan MAHA PEMBERI HIDUP kepada makhlukNYA ..

Dan ALLAH mencintai hambaNYA melebihi seorang ibu mencintai bayinya . Maka tak ada alasan apapun didunia yang dapat meretakkan rumah tangga kecuali jika pasangan menderhakai ALLAH

Thursday, March 29, 2012

Congrate

liyana jasmay, on her e-day. congrate. moga kekal hingga ke jinjang pelamin. Hantaran 5 dari pihak lelaki berbalas 7 daripada pihak perempuan. liyana cantik dan anggun dengan busana rekaan rizman ruzaini bernilai RM10,000.00 sangat jelita. pasangan sama cantik sama padan ini akan disatukan pada 24 Januari 2013. Tahniah sekali lagi. :D


credit picture from  http://beautifulnara.com  tq :D

Tuesday, March 27, 2012

sakit mata, sakit hati


sakit hati ku pendamkan juga. tengahari tadi call rumah from my office, dina kata kepala kakak berlobang, ada budak tolak dia dalam bas. darah banyak membuak-buak. panic mama sekejap. tapi abah kata sikit jer. "abah always like that, tak per sikit jer, tak der paper la, hang panic sangat". seorang mama haruslah sentiasa panic kan. this is the 2nd time. with the same boy. 1st time aritu patutnya mama yang akan melenting sebab anak mama jadi mangsa. ni tidak. mak budak tu datang jumpa mama disubuh hari dan cakap anak dia tak bersalah. "anak saya baik, anak saya tak kacau orang". ok fine. so anak mama lah yang jahat ya. mama lah yang tak pandai jaga dan ajar anak mama ya. so mama balik yang mintak maaf pada dia. hello anak i perempuan ok. anak you lelaki. i tak kata anak i baik ok. and i said "hal budak-budak tak perlu la kita orang dewasa nak perbesar-besarkan". ok fine. settled. selagi anak mama tak patah riok, mama akan senyap dan diam. Damia anak mama kuatkan. macamana lah mama nak mengadap sesubuh esok. dugaan dan cobaan baru buat mama, pengalaman baru juga buat mama. 2tahun, 3 bulan Mia dah sudah bersekolah, same bus, same school tak pernah ada sesiapa yang mengasari my princess. tapi sejak this kid pindah sini dan naik satu bas sekolah [alhamdullillah nasib tak sama sekolah] start dah, perkara2 yang tidak sepatutnya berlaku telah berlaku. dan akhirnya berlaku juga. 'ya'allah kuatkanlah semangat ku untuk menghadapi semua ini" :(



sakit mata mama la Damia, ya allah, kenapa jadi macam ni kakak. yang cikgu pun satu, nak guna 'water colour' pun inform la student suruh bawah 'apron' ke sekolah. akai tarok tang mana. adoi nak marah pun tak guna. mama bukan jenis nak serang2 sekolah dan itu bukan perangai mama ya. baru 3 bulan sekolah. dah jahanam satu baju uniform. tarik nafas dalam-dalam mama dan bertenang. benda dah berlaku. :(



Monday, March 26, 2012

s.m.i.l.e - part 2

 - part 2

:( :( :(

feel so down for e.v.e.r.y.t.h.i.n.g
yup....
everything


Own Stupidity a.k.a Kebodohan



do not like what others do
you just have  to q.u.i.e.t
is not an insult
thank you 


try to see yourself what your lack

Our human slaves

all the same
each of us has weaknesses
and there
stupidity 






" translation "





tidak suka apa yang orang lain buat
anda hanya perlu diam
bukan menghina 
terima kasih........

cuba lihat diri sendiri
apa kekurangan anda
kita hamba manusia 
semua sama
setiap dari kita ada kelemahan 
dan ada 
kebodohan

talk what ever you like


"Orang yang tidak bahagia di rumahnya,
tidak akan bahagia di tempat lain.
Orang yang tidak dicintai keluarganya,
nescaya tidak akan dicintai oleh sesiapa pun.
Orang yang mensia2kan hari ini,
sudah pasti akan mensia2kan hari esok."

 Ramai orang dengan tak sedar memilih untuk sedih, 
derita, stres, boring & di benci org lain. 


Orang yang bijak memilih untuk bahagia dgn banyak berdoa, 
yakin yang Allah Maha Pengasih & beri kita yang terbaik, 
redha dengan setiap yang berlaku, cari hikmah dalam semua hal, 
banyak senyum, bantu org, belanja orang, maafkan orang, 
pakai minyak wangi, solat taubat, istighfar, tengok katun, 
syukur dengan apa yang di depan mata, 
buat kebaikan, nasihatkan orang, 
dan sebagainya. Org bahagia insya Allah, 
sihat, orang sayang, mudah buat 
keputusan, berjaya dalam pelajaran/kerjaya, hidup berkat, 
tinggalkan legasi hebat & Allah redha

di atas adalah sebahagian kata pakar2 motivasi...... 


Orang yang bahagia, gembira dan hidup senang
Boleh kata apa saja….[seperti kata-kata di atas]
sebab mereka tidak berada di tempat orang-orang
Yang tidak bahagia, tidak gembira dan hidup susah
 
Jadi kata lah apa yang anda suka………….

Kerana
Susah kita lain-lain
Dugaan kita pun lain-lain
Dan
Senang kita juga lain-lain
Setiap yang  berlaku ada hikmahnya
TERIMA LAH BAHAGIAN MASING-MASING 



SA is 12th




Abang selamat ulang tahun 
kelahiran yang ke 12
dah bujang sungguh anak mama ni
mana mama pergi sekara ni pun 
dah tak nak follow...


"tetiba rasa, ishhh sikit nya anak aku....huhuhuhu,
bujang sebuk ngan futsal, football, badminton + tuition,
and my 2 princess kidnap by my MAK kekadang tu,
and me lonely at home"


Abang
mama tak nak tulis banyak-banyak kat cni cuma
ingat pesanan ganas mama ni :-

miskin dan tidak berbelajaran itu 
akan meletakkan 
seorang manusia 
dibawah tapak kaki manusia yang lain
dipijak dan dilenyek semahunya. 
Betapa pentingnya 
pelajaran oh anak ku.....
dan 
solat jangan dilupakan..........





make mama proud of you

Saturday, March 24, 2012

l.o.n.e.l.y

morning abang football
dah petang ni sambung badminton pulak dahhhh
malam pulak tuition


princess Damia n Dina
kidnap by mak n mama bam
at ppr kerinchi
abah....lepak...wif his buddy




mama lonely at home...
tak der kawan nak dating.....
sesungguhnya aku tak berkawan


and bosan....





my hair cut

huhuhu dah serupo jantan la pulak.....
i hate my hair cut today
menyakitkan hati.....
lain yang disuruh lain yang dibuat
and 
its to short.... :(


its look so u.g.ly





My d.r.e.a.m. hair

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

f.e.e.l.i.n.g soooo B.A.D

t.a.m.a.n.j.a.y.a

6.30am dah tercangguk kat taman jaya, 
alhamdullillah dapat juga exercise pagi ni. 
5 round kolam taman jaya tuuu. 
pastu exercise kat cni. [picture di bawah]


pic from mr g.o.o.g.l.e


balik singgah mamak
hanya minum limau suam dan
2 biji telur separuh masak
try not to eat nasi today....+ skip lunch.....
nak ringan kan badan ni sikit


sampai my colleague kat 
pregnant ke, badan naik....
ohhh tidakkkkk ..........
mak tak nak peknen dahhhhhhh
huhuhuhuhu


cheq nak kurussssssssssss sikitttttttttttt
hahahahaaaaa

Friday, March 23, 2012

g.o.r.g.e.o.u.s

speechless








s.m.i.l.e - part 1


akal waras

cuba bertindak 
menggunakan akal
cuba berfikir secara waras
tak kan sekali ketuk 
sekali nak jalan
kalau cakap banyak kali 
tahu nak marah
sekali cakap ingat la derrrrr
cuba hang pikiaq betui-betui


.
.
.
.
.
.
memperingati diri sendiri juga















weekend weekend my weekend

yup its my weekend, weekend
what about your weekend, 
sure dah full agenda kan
my weekend? this week my princess 
udah dikidnap oleh wan chomel a.k.a mak
dan mama bam..... abang tak leh sebab ada tuition
...senyap sunyi la rumah
untuk 2 malam ni.


my agenda esok, tak boleh tidak ya puan punya blog
dah 2 bulan put on hold ni
tak boleh jadi, esok kena bangun awal
moh ke taman jaya kiteeee... :D
nak exercise sikit, kasi peluh keluar....
kasi sehat badan sikit.....
eh mane lih sikit-sikit......
mesti laaa mama yang aktif 
nak kena sehat banyak :D
kan kan kan.....
so ? berapa round nak pusing 
kolam taman jaya tu?
see how la tomorrow...






itu sajor aktiviti for this weekend...
kalau tak der aral nak lepak bersama
yayik dan [ariq zaidan] and
yayik kuan [ariq zakuan] :D
also with Damia n Dina
hope abah ada aktiviti sendiri la esok 
ngan his buddy
and mama leh lalalalala with all the kiddos... :D


ok daaaaaa.....
happy weekend friends.....









p.e.r.k.a.h.w.i.n.a.n



perkahwinan ….
bukan sesuatu yang boleh dijangka
dicuba dan diagak-agak...
perkahwinan juga ibarat perjudian
jika nasib baik, maka baiklah habuannya
jika nasib tidak menyebelahi 
.....maka jadilah seperti tahi judi..... 



semuanya takdir dariNYA
Bila akad telah dilafazkan,
bersaksi dan berwali
Yang sememangnya dahulu 
adalah kehendak kita sendiri
maka tiada ruang untuk berpatah balik..
Apa jua yg berlaku selepas itu PASRAH...
tempuhinya walau betapa sukar pun ia..
Takkan ada ruang untuk kita menyesali sesuatu
 
 
Walaupun zahirnya Nampak bahagia 
di mata masyarakat
Tapi batin yang terseksa 
tidak siapa mengetahuinya
Walau terhiris dan luka itu parah 
dan amat menyakitkan
serta terseksa jiwa dan raga………..
Suka ketawa dan jalan berpimpin tangan mesra
Tidak semestinya bahagia
...semoga kita semua TABAH
...insyaALLAH ~ ♥  amin