About Me

Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia
Hope you all will enjoy reading my BLOG yang tak seberapa ni, Baru nak belajar2 buat BLOG sendiri sebagai mengisi masa lapang yang banyak berlalu dengan tanpa berbuat apa2. Hope you guys sudi2 kan lah menjenguk jenguk my BLOG ya. Tak da apa2 sebenarnya pun, but its ALL ABOUT MY FAMILY AND ANGELS of mine [Afiq,Damia,Dina] MASSAGE TO MY ANGELS...... You all are everything for MAMA [be a good kids] and [jadilah anak2 yang soleh dan solehah], berguna pada agama, bangsa, negara [be somebody for your own good]dan jauhilah diri dari perkara2 yg tidak baik ya sayang, itu saja yg MAMA pinta [tak lebih dari itu]. Buat yang TERBAIK utk MAMA ok]. And I promise to give the best for you all.....Mama SAYANG all of you. Please promise me that all of you will be a good kids....:D...Don't be naughty...

Sunday, July 31, 2011

Jalan TAR + SOGO

Semalam terpaksa BATALkan hasrat menemani MAK ke Jalan TAR. 
MAK dah merajuk. 
Tak per lah esok RAR SULONG PUJUK MAK ya.
Sorry mak kalau boleh kerat dua badan ni dah lama 
RAR SULONG puaskan hati semua insan-insan tersayang sekeliling. 
Pepagi lagi dah bangun dan bersiap-siap ke rumah RAR BAM. 

Walaupun mata ni masih  MENGANTUK 
dek aktiviti  BBQ wif 
my other half and his friends at Pantai Ria .
Kuatkan jua semangat bangun  pagi.

10.00 am - 2.00pm
Bersiap-siap...let's go MAK.
SHOPPING  baju raya.....
DESTINASI
SOGO  +  JALAN TAR
Happy MAK dapat shopping 

PANIC sekejap cheq, Dina menghilangkan  diri 
dari  pandangan mata.
LASAK  tul  my black sweet 

4 JAM semua selesai. Balik kepenatan

LEGA DAPAT TEMANKAN MAK SHOPPING
Kalau x sebulan la PUAN RAJABEE HUSSIN .....
MERAJUK dan bebel2....




Saturday, July 30, 2011

Coklatnya Mata Hitamku


Setahun Hanya Sekali

Setahun Hanya Sekali. 
Betul la orang kata. 
Bukan Ramadhan Bulan REZEKI. 

Alhamdulillah, TUHAN masih mengizinkan....
AKU untuk menambah pendapatan pada bulan yang mulia ini. 
SYUKUR toke air kelapa dah sehat sepenuhnya.
Walaupun kehilangan ibu jari kakinya.

Pepagi, eh bukan pagi ya.
Pagi ni BUMI disirami air hujan.
Sejuk dingin beku, menarik selimut hingga ke jam 10.00pagi
Around 11.00 am BARU NAK ke PASAR + PASARAYA...
mencari bahan-bahan untuk meniaga DADIH
yang akan bermula pada hari Isnin ini. 

Jadi bermula lah umat-umat Islam amnya 
untuk menunaikan rukun islam yang ke - 3. Insya'allah.  
Yakni BERPUASA.











2 Hari Sebelum Ramadhan 2011 Menjelma

29 July 2011 [Friday]

MORNING - 8.45am
Pehhhhh, makan seperti esok AKU akan MATI. Astafirullahalazim RAR. Bawak mengucap ya. Bekpez Macaroni Goreng ala-ala orang melayu punya style, masakan Mak Cik Zainon, rugi plak x makan sebab macaroni is my Favourite. 

Alah You... Puan Punya Blog, cuba bagitahu ape makanan yang bukan favourite engkau Puan Punya Blog. Hehehehe. Memang layan macaroni, penuh bekas mak cik tapaukan. Maka berakhirlah bekpes free untuk saya pada hari itu [2 weeks bekpes free, mak cik tapaukan, sebab opis ada order bekpes + lunch wif mak cik - for Attachment Student Program]. Lega sebab kengkawan di ZICO kata sedap...alhamdullillah. Harap-harap lain kali dapat bekerja sama dengan mak cik and kak lin lagi pada masa2 yang akan datang ya. Terima Kasih sekali lagi.

12.30pm - 2.150pm [opppss sorry terlewat 15 minit]
Ingat kan dan CANCELLED, dari pagi sampai tengahari buzy buat bills, al-maklum lerrrr end month kan. Gila-gila mengemBIL client. Kalau tak cukup TARGET sok, bonos seh kok kurang. Sonyap yo si SAM ni. Rupanyo jadi yo. SAM nak belanja we all [RAR, NEK & HBK] her 1st gaji at Messrs Amin & Karlos. Wah, moh kiterrr ke IKEA...meat ball sedang menanti. Perut kekenyang dan penuh dengan macaroni masih belum hadam Puan Punya Blog, melanyak lagi. REZEKI jangan di tolak...Musuh aper aku peduli hohohohoho.


ohhhh ni rupo ehhhh metbal yang dibising-bising an dek adik den si TOMBAM.....Sodapppp layannnnn. TQ so much SAM...........enjoy eating :D



7.30pm - 11.00pm 
Ada DINNER invitation la pulak, makan lai, from ZICOlaw - HR MANAGER, DATIN NORLIN. At SIME DARBY CONVENTION CENTRE. Thank yo so much DATIN for the invitation. This is my 2nd time been here. 1st time for Chinese New Year celebration to eat "yee sang special". Metball IKEA masih menari-nari di dalam perut dan belum pun sampai ke usus besar. Makan-makan jangan tidak, Bukan selalu nak dapek makan sodap cengini lai do. Selagi bulih sumbek, sumbek an you. Laaaa buruk lantak ehhh ekau Puan Punya Blog. Ala bukan selalu. sekali sekalo. Tak po....tak po.... doooo. Esok luso dah nak poso, leh laaaaaa EDEN berdiet sikit. DIET kor, kor makin toruk melantak, hehehehe. Buruk lantak namo ehhhh.









TO ALL MY READER's out there .......
HAPPY FASTING.......






Thursday, July 28, 2011

I'am So Stressful



and..I really really need this....MAK urut along....sob sob sob

Wednesday, July 27, 2011

Tarikh Keramat Doh....



28.....
Apa ada dengan tarikh 28hb...RAR SULONG


Bayar Loan Kete AMBANK 
- kalau tak mau berebut-rebut bas di musin perayaan


Bayar Sewa Rumah DBKL
- kalau tak nak dok bawah jambatan


Bayar Bil Air DBKL 
- kang kok mandi tak basah


Bayar Bil Air SYABAS 
- Cekik Tengkuk [tanggung hutang orang lain]
sangat ADIL untuk RAR


Bayar Bil TNB 
- kalau x nak bergolap


Bayar Bil ASTRO 
- kalau tak nak tengok gambar TV yang berhujan cam zaman dulu2


Bayar Bil  TM 
- kalau nak terus UPDATED BLOG - hehehehehe




Dan hutang2 kecil dan sama waktu dengan nya.....


KERJA hanya untuk BAYAR HUTANG dan demi 
membesarkan anak2 dan demi sesuap nasi.....
kekadang makan sebiji burger....


hohohohoho




p/s: penyu menangis siapalah yang tahu

Condolences


Condolences to my friend at ZICO and her family on the passing of her beloved husband. You keep a secret for two years. Even we are very close. ME and Kak Pah cannot smell your secrets. Both of us was shock. BE STRONG BABE. 




"Why the GOOD and RESPONSIBILITY man, 
die so young"
...sob...sob...sob.....

Tuesday, July 26, 2011

Anugerah TERNILAI


Afiq, Dina & Damia - My Angels

Setiap hari ku mohon
Agar KAU sentiasa
Memberiku ketenangan 
dalam hati... kekuatan
Menempuh segala dugaan
 yang mencabar ini
Pasti punya ertinya
ENGKAU beriku harapan
Menjawab segala persoalan
Hadapi semua dengan tenang

Dengan merasa
 kesyukuran
Ku doa KAU selalu
Mengawasai 
gerak-geriku
Berkatilah 
ku perlu rahmat dari MU

Oh TUHAN terangkan hati 
dalam sanubariku
Oh TUHAN ku berserah 
segalanya kepadamu
Agar jiwaku tenang 
dengan bimbingan MU selalu

Ada kalanya 
ku merasa hidup ini seperti kaca
Jikalau tidak bersabar
Hancur berderailah akhirnya
Tabahkanlah hatiku
Melalui semua itu... Ooh...
Kuatkanlah
Cekalkanlah diriku


Curahkanlah nikmat 
MU pada hidupku

Tepuk Dada Tanya Selera

Kenapa balik jerr keje, terus on PC mengadap FB?
Kenapa weekend mengadap PC update BLOG?
Kenapa, bila free2 jer ON PC lagi?
Kenapa suka sangat mengadap PC?
Ha...mengadap PC jerr, tak der keje lain ke?

ADA FAEDAH KE, DAPAT DUIT KE?




Kenapa suka MELEPAK sampai 5, 6 pagi?
Kenapa suka LEPAK?
Kenapa asyik LEPAK jer?
Asyik...asyik LEPAK?
LEPAK...LEPAK....LEPAK....

ADA FAEDAH KE, DAPAT DUIT KE?



TEPUK DADA TANYA SELERA


Monday, July 25, 2011

Kisah Hati - Alyah




LIRIK LAGU KISAH HATI ALYAH


Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu
Menyempurnakan aku
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir


yeeee.......

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin tidak bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya........


ohhhhh....ohhhhhhh......

Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir
Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin tidak bersama
Nanti di atas sana......
Biar ku setia menjaga cintamu
Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini .......di dunia ini.......
ohhhhhhh...ohhhhhh....


Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya........

Pagi Buta Di Pavillion

Hilang akal atau tidak, itulah kenyataan. 
BerJIMBA bersama anak-anak + adik-adik+ipar-ipar. 
Kami semua ke Pavillion, Bukit Bintang. 
Menyibokkan diri for my Bro, Post Wedding. 
10.30pm - 2.30am. 
Tapi Suasana...masih happening, 
warga KL masih segar bugar berLIPUR. 











Sunday, July 24, 2011

Congrate to Angkasawan Negara


Congrate to both of you di atas kelahirang baby girl pengikat kasih sayang. Tak sabar rasanya nak melihat baby girl you all. For sure cute like her daddy n mummy.... :D. CONGRATE again to you Dato' and Datin........



p/s: Menyampah tul nak baco kesah wedding si Duda Abby Abadi tu, wah2 bangga nya ko. Wedding of the year konon, pirahhhhh. Sponsor sampai 12 juta. Lakonan pun suam2 kuku, kontroversi jer lebih........

Kalau Betul Pun Tak Salah


Botak Juvanakekasih Izreen

IZREEN AZMINDA


SEPANJANG siri drama Juvana disiarkan, Diva berani potong kuku, ramai penonton tak senang hati tapi tak berganjak dari depan televisyen sebab syok dengan drama lakonan Zahiril Adzim, Bront Palarae dan pelakon lain yang bagus dalam drama itu. Hampir nak sampai ke kemuncak, Diva dengar pelakon Juvana, Izreen Azminda yang melakonkan watak Cikgu Zakiah dan Johan Arrif Asari (Botak) rupa-rupanya sedang melayan perasaan suka, pendek kata, bercintalah!
Bagi Diva, mungkin itu sekadar cinta lokasi. Tapi difikir-fikirkan, mereka berdua tiada babak romantis. Ada babak simbah air ke muka dan maki-hamun sahaja. Agaknya, daripada pertentangan watak begitu, timbul perasaan antara mereka. Diva suka budak Botak itu, lakonannya menjadi dan wataknya naif sangat. Kalau bercinta dengan Izreen pun memang padan sebab Izreen pun bagus lakonannya. Tentang sejauh mana hubungan cinta mereka berdua tidaklah Diva dapat pastikan. Cuma bila tengok ada teman-teman media menggandingkan mereka dalam satu fotografi dan mereka intim semacam sahaja, Diva dapat rasakan perasaan itu.
Diva: Teringin nak tengok gandingan Lisdawati dan Nadia Mustapha dalam satu fotografi raya.

Jalan-Jalan Marathon Part Four and Five

4.45 pm reach Seremban from KP, singgah ke rumah Balang, melantak dan menghabiskan buah anggornya + air kosong yang amat sejuk [al maklum peti ais baru], Ngah Hana sorry,  we all habiskan anggur2 mu itu. Lepak-lepak sementara nak menunggu dan  menjemput his wife Hana at jam 5.00 petang. Malam ni we all ada projek di Pavillion, Bukit Bintang [will update soon, bila dapat picture2 dari FM + HANA. 


Reach TOL Sg Besi at 6.15pm. Jalan amat jam dan kenderaan bergerak perlahan ke arah Kuala Lumpur. Oh maklum la, malam ni ada perlawanan BOLA SEPAK di antara MALAYSIA + SINGAPURA. Harimau Malaya dan Singa Singapore nak berentap malam ni di STADIUM BUKIT JALIL. Good Luck Guys.

Tepat jam 7.00 petang sampai la we all ke PPR Kerinchi, BAM house, setelah berhempet-hempet selama 1 1/2 jam di dalam cute SUZUKI SWIFT milik balang. BALANG a.k.a BOB, pas ni kena tukar kete besar sikit lerrr..Senang ALONG n ANAK2 nak TOMPANG kurang 2 TOYOTA ALPHARD. Hehehehe. Moga murah rezeki :D

Lepas Magrib, jenjalan di Pasar Malam pulok la kter. Oh jalan sajor hari ni. Bapak cuma pesan nasi goreng ikan masin + telor mato. Bapak janji perut kenyang jer. MAK pulak dapat selai baju dan sapatu lagi lah mak kekenyangan. Memang mak tak makan malam, seronok janji dapat beli baju...Baju kat kampong tu dah dekat 2 lori. Tak per MAK, bila along balik kampong tak yah bawak baju banyak2, leh sebat baju mak jer. My MOM very up to date. Ada gak lak selai dua baju MAK dah jadi milik tetap Puan Punya Blog. Nasib satu saiz yekkkkk.....jangan marah ahhhhh MAK.

Balik dari pasar malam, sambil makan makanan yang telah dishoppingkan, sambil menonton BOLA SEPAN beramai-ramai. HIRUK PIKUK dengan suara we all semua. Sorry BABY ARIQ ZAIDAN, terperanjat den gan JERITAN we all. Sorry baby. 


HARIMAU, Tewas di TANGAN singa....... [3-5] - Cuba lagi lain kali



PROJEK  TENGAH MALAM


From Left: Nizam, RAR BAM, RAR MIMA, Damia, Dina, ME, Hana and RAR BOB






at 10.00pm - 2.30am. [anak2 dah layu2, tertidur dlm kete] Nasib baik jalan JAM, malam minggu kan. Kuala Lumpur masih sesak dengan manusia. Kuar kete jer anak2 segar bugar la balik dah dapat tidur...Haaaaa kasi jenjalan puas-puas yaaaa. Pehhhhhh ni dok umah dendiam laaaaa.......

PROGRAM TERAKHIR untuk hari itu SABTU bersamaan 23 Julai 2011. Mememan dan menyibukan diri we all ke PAVILION bukit bintang. Sessi POST WEDDING [Balang n Hana]. Lastly isi perut di PELITA di KLCC. Balik umah aper lagi...Shomwerrr TITUNNNNNNNN.......

will update later with the picture, Puan Punya Blog tak do camera, cam biaso kono la tunggu from the PRO FM.....

sehari suntuk dengan baju ni....nasib mandi dan sembur perfurm bebanyak....:D

PAVILLION, BB


ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ


TIRED.........


Jalan-Jalan Marathon
FINALE


habis sudahhhhhh....

Jalan-Jalan Marathon Part Two and Three

Waktu selama 7 jam 1/2 di KP, N9 diMANFAATkan sebaik-baiknya. Lepas selesai sahaja kenduri di BUKIT TEMENSU. We all ke MINI ZOO pula. wah wah wah, sound interesting kan. Bukan lah mini zoo sebenarnya, tapi kami semua ke rumah my brother bob mother in law - CIK TON a.k.a NENEK TON [panggilan dari anak2]. Anak-anak nak gi nengok RABBIT Cik Ton yang sangatlah banyak itu. Actually all the rabbit belongs to ZAID, balang brother in law.

Ada rabbit yang 2,3 bulan baru beranak la. Wahhhhhh all the rabbit look so CUTE. Damia Dina sebuk nak bawak balik. Kita nak simpan kat mana sayang oi. Anak2 Luna Luni tu pun MAMA dah pening nak jaga. Lagipun dengan kawasan rumah merpati kita yang terhad tu, mana mungkin kita nak bela RABBIT pulak kan. 

Tak per bila sekali sekali kita balik kampong, leh lah kita datang sini, main-main ngan all the RABBIT. Ishhh MAMA ni memandai jer. Kena mintak permission dari TUAN RUMAH dulu ya. BOLEH ke CIK TON tuan rumah and tuan RABBIT En. Zaid ??????

Lepas tengok rabbit, we all berposing pula di Taman Mininya pula, Wah wah Damia n Dina, siap baring2 lagi meriah ya. Nice House Cik Ton :D

Seterusnya, balik............ balik ke TERATAK AB RAZAK + RAJABAEE di Taman Pilah Senaling. ATOK ada belikan Derian special for Dina....Mama, Afiq & Damia apa lagi menyelit sama lerrr. Durian is our FAVOURITE. Yummyyyyy...Jom layaannnnnnnnn derian kampong. LAZAT. Nasib baik Pak Lang Bob tidak makan durian, kalau tak sure tak cukup. Kami makan anak beranak pun berebut-rebut. tengok je la pc di bawah. Si Dina menadah 2 tangan sekali gus...Maklom lerr durian kat kl mahal lorrrr......[sampai gak HAJAT anak2 nak makan durian] THANK YOU SO MUCH ATOK.....LOVE you BAPAK........  [cantik2 isi durian kampong, semua elok2 belaka]

Settled makan durian, mandi2 siap ke seremban semula....

tungguuuuuuu apo lakkk cito setorus ehhhhhh yooooooo..........

tak sampai sejam pun berada di teratak BAPAK = MAK. Anak mengeluh kejap jerrrr dok kampong, dah nak balik...huhuhuhuhuhuhu



Atok melayan cucu2 main beskal, maklum la kat kl tak dok beskal......

posing di Taman Mini Cik Ton.........

Acara yang amat ditunggu oleh Afiq, Damia n Dina....makan derian ...yummmyyyyyyyy. Nasib baik Pak Lang Bob tak makan durian, kalau tak sure we all tak cukup. Makan berebut-rebut... :D



Hadiah....Hadiah

Last Thurday, ME, NEK+SAM+MFH and besday girl HBK ke IKEA. Nak menyopping hadiah for the besday girl. Boleh la pulak kan menyopping besday present, the besday girl ada sekali. Hehehe. 

Apa yang di cari tak dapat, so kena lah tukar plan last minit. Dah satu hal, I nak kena bawak the besday gilr lari jejauh and 3 others NEK, SAM and MFH discuss beli benda lain. Hahahaha. Mujur taktik ku menjadi dan tidak disedari oleh Besday Girl. GOOD JOB Guys. 

TAHNIAH pada diri sendiri. HBK suka sangat sebab You like the present...Yang Penting its a BLUE......Sorry HBK, terlewat sikit bagi hadiah besday *-____-*

Besday girl 'HBK'


AND the next day....friday menCUCI DUA BIJI MATA di Sale Booth at PBD. Alone, dok kat opis 1 1/2 jam pada hari Jumaat amatlah bosan. Cuba untuk tidur tapi mata ni tak nak lelap. Kebetulan ada barang yang tak brape penting tuk di beli serta ke Pejabat Post untuk meng COURIER kan pesanan dari customer. WOW, bunyi cam hebat jer kan.BIZZ aper tu. Walaupun BIZZ ni LEMAU. tak per sikit keuntungan tu kan REZEKI tuhan. BERSYUKUR. amin.




Order from customer.....

Busha Pants for Baby Ammar

Penutup haruslah picture Puan Punya blog yang perasannnn hahahahahhaaaaaaaaaaaaaaaa




Jalan-Jalan Marathon Part One

Tadaaaa....dah lama rasanya tak UPDATE my BLOG
No idea la nak tulis aper.
So semalam, for the whole day berjalan-jalan wif Kids
Sibling [Bapak, Mak, Bob+Hana, Bam+Nizam and Mima + FM and Kids]


Anak-anak selalu mengeluhkan, 
boring laaa MAMA tak bawak JENJALAN. 
Haaaaaa, hari ni KITA JENJALAN Sepuas-puasnya ok


Sampai LEBAM... :D

Ok Semalam KITA semua bermula seawal 6.30pagi 
di KOMUTER PANTAI DALAM 
dan tiba di SEREMBAN at 8.30am. 
Pak Lang Bob dah tunggu kita
 di sana, di sana.... di sana. 

Terus ke Mc'Donald Senawang for Bekpes. 
MENGARUT katanya, 
tak per lah Balang sekali sekala
untuk anak-anak. 
Let them HAPPY. 

Around 8.45am gerak ke Bukit Temensu, 
MAK NGAH KIAH ada buat kenduri sempena 
Bulan RAMADHAN yang Mulai ni yang akan tiba tidak lama lagi. 
Dapat gak buat SUPRISE pada 
MAK CHOMEL ku yang TERSAYANG. 

Last week MAK merajuk sebab susah nau nak suruh 
aku nak balik kampong. 
SENGIH jer MAK dari jauh, 
menyambut ketibaan aku + cucunda [Afiq Damia Dina]

TERHARU dalam hati serta SEBAK tetiba....
Bila tengok muka MAK


Ni Baru Part One....tunggu Part 2, 3, 4.... 


[hanya dalam masa satu hari sehaja]


Ada budak lelaki dalam 'ladies coach' ler. Hehehe

My 2 princess Damia n Dian Dina [selalu silap eja, atau this is a sign for me to have another baby girl, leh lah buh nama DIAN ni -  hohohohoho]  memang tak leh duk diam-diam dalam komuter..[mama nak lolap jap pun tak dapek lorrrrrr] * my cermin mata tercicir, dlm komuter huhuhuhu*


Sekitar Majlis Kenduri Kesyukuran di Bukit Temensu, Kuala Pilah N9......... 
     

Sunday, July 17, 2011

Love This So Much

Lunch of the day last thursday, 
Wah wah wah Secret Recipe 
punya Spagetti Bolognes 
more more menyedapkan my tekak. 
Cheese nya wah meriah.......
Kuah nya pekat melekat. 




Harganya pun fuhhh. 
Tak boleh selalu. 
Kopak poket gua
Hohohohohoho..........













Gatal-gatal nak try benda yang ada di atas kepala saya itu.
Ado cam artis kooo.....
hahahaha....ngado ngado........




Picture "Puan Punya Blog" sajor sajor jerrrrr