About Me

Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia
Hope you all will enjoy reading my BLOG yang tak seberapa ni, Baru nak belajar2 buat BLOG sendiri sebagai mengisi masa lapang yang banyak berlalu dengan tanpa berbuat apa2. Hope you guys sudi2 kan lah menjenguk jenguk my BLOG ya. Tak da apa2 sebenarnya pun, but its ALL ABOUT MY FAMILY AND ANGELS of mine [Afiq,Damia,Dina] MASSAGE TO MY ANGELS...... You all are everything for MAMA [be a good kids] and [jadilah anak2 yang soleh dan solehah], berguna pada agama, bangsa, negara [be somebody for your own good]dan jauhilah diri dari perkara2 yg tidak baik ya sayang, itu saja yg MAMA pinta [tak lebih dari itu]. Buat yang TERBAIK utk MAMA ok]. And I promise to give the best for you all.....Mama SAYANG all of you. Please promise me that all of you will be a good kids....:D...Don't be naughty...

Thursday, May 31, 2012

OFF

no entries for 3 days....
off to .... pearl island....


panjang umoq jumpa lagi 
:D


see you guys next week 




macam-macam nak buat malam ni
kain baju tak packing lagi....
nak kemas umah lagi
pantang tok nenek uwan den + moyang den
kalau nak berjalan 
umah berkapaaa a.k.a. bersepah yaaaa


dan hati sekarang
berdebar2....
x sedap hati 
semua ada
mixed felling.....
:((
hope everything will be smooth.....
for me and kids either....


:|


Vacation Weekend :D




memandangkan me will out of town
this weekend..........
so, entries for this weekend den awal an sehari :D


eh awal bona den raso nak ucap an
happy weekend ni yo....
peduli an...
jangan marah yooooo :D
to all the reader's out there ...
hehehehehehhe


weekend kali ni sangat-sangat special
weekend kali ini sangat-sangat meriah
weekend kali ini sangat-sangat happening
weekend kali ini sangat-sangat berMAKNA buat anak-anak
MAMA harap Afiq, Damia n Dina akan 
BERGUMBIRA....tapi jangan happy-happy sangat ya.


Weekend special ni kita anak beranak akan berada di luar
kawasan liputan.... kemana kita ????
Biarlah RAHSIA dulu...eheheheehee, nyampah orang baco lerrr
cam jakun pun iyo gak...
iyolah den anak beranak menjakon jap.
Bukan selalu we all nak berholiday ni...
so bilo sekali sekalo tu laaa, yang dok berulang bercerito
hahahahaha, menyakai jap haaaaa
ok, to all you guys happy weekend.


Doa an den anak beranak selamat poi ehhhh
dan selamat balik ehhhh gak....


salam.... amin



ada yang kureenggg lerr :((

picture ni PERFECT, yang kurengnya
myself... :((

macam cakap ngan dinding...ishhhh

nak pergi tu bila?
nak pergi malam ke pagi?
nak pergi esok ke?


selama ni dah cakap....
masuk telinga kiri, 
keluaq telinga kanan....
kalau tak mau pi habaq mai laaaaa
pastu cakap cheq tak bagitau...
huhuhuhuhuhu


apa yang hang pikiaq haaaa....
bila cakap lebih-lebih 
SENTAP.......

Motip???


Wednesday, May 30, 2012

Lunch on 30 May 2012

Sponsored by NEK, tq NEK... :D
hari ni bekfes pun sponsored....
diriku seperti Artis lakkkk
semua disponsored....
hehehehehe

Celebrities Master Chef

hehehehe




tunggu...
apa motip cheq ni ekkkk
will blog about it soon......
dalam tak der, takder MOOD tu...
kena gak la happy happy kan hati sendiri...
to be so sporting dan gembira kan semua pihak....


jangan cheq di'label'kan anti sosial sudahhhh lerrr



entah

entah kenapa
now a day asyik tak  berlaga angin
ada sajer yang tidak kena
tak boleh bersuara sikit
pasti tersentap
apa yang tak kena haaaa
sebab dah pegang duit sendiri ke??
sebab dah ada duit sendiri ke??
banyak sangat ke duit tu...
sampai nak kena buat perangai cam ni.
dah lupa diri kah
dah lupa asal usul kah
?????
kah kah kah kah....
hey, what's wrong haaaa.....
??????
entah...


MOOD : Holiday mood dah hilang, tak per biar kids jer HAPPY


Congrate to TOMOK

Congrate... :D

Dian Sastro....

dian_sastro_di_cannes_festival-20120528-001-rita
cantiknya dia...satu2 filem lakonannya yang ditonton adalah 'CINTA'

M.O.O.D

MOOD: MALAS

Spirit 11


Lebat

Hujan lebat......
Basah den.......
hari ni bekpes mee hoon tapau from mak....
ermmm dapppp nya mee hoon goreng mak....
mak nanti tapaukan lagi ya...:D 
hehehe
hujan hujan ni laparrrrr
sib baik ada mee hoon mak bagi
ermmmm kenyanggggg.. :D

Tuesday, May 29, 2012

Spirit 10


Damia n Dina

since friday my 2 black sweet princess dah tak der kat umah, sebab school holiday kan. lega mak ada kat kl. so me tak lah risau2 kan this 2 girl kat umah between Abang ada kelas tambahan every monday to thursday. thanx a lot MAK. 

Semalam my black sweet Dina dah call. 'ma, adik rindu mama'. 'ok sayang thursday mama datang ambik adik ok. kita nak gi dinner kannnn', sampai sudah vacation tu this 2 girls tak tau. yang they all tahu mama nak bawak gi dinner sajor :D.....surprise..... :D. Mama miss both of you gak. Damia memang sonok dok ngan bam, her 2nd mama, tak diherannya 1st mama. sebab 2nd mama rajin layan sana2 sini + jalan-jalan. 1st mama dok umah sajor.



Selalu Cam Ni Ler Eden :((

Ermmm tak suka la feeling ni. 
setiap kali nak ber'vacation' mesti ada felling tak best ni. 
takut something bad thing happen la...
blaaaa blaaaa... ishh ishhh....
ermmm... bad felling..bad felling pleaseeee 
go away........

MOOD: tak dor mood nak kojo......
task at zico ala kadar sajor...ampun boss...larikkkkkk
MOOD : holiday....hahahaha


actually me tak berapa nak happy

and the most most important is

my KIDS.... 
yes my Afiq Damia Dina
H.A.P.P.Y

that is the most important..........



Monday, May 28, 2012

SYUKUR, semua ni untuk ANAK-ANAK

alhamdullilah sekali lagi pada NYA. 
hanya dengan men 'top up' sedikit dapatlah 
menghappykan anak-anak. 
kids we are going for a short vacation 
and MAMA hope you guys happy. 
semoga perjalanan kami selamat pergi dan selamat kembali ke kl. 

DOAkan kami ya semua :D.
Destinasi nya. masih rahsia. will blog about it later
so far abang jer yang dah tahu dan abang pandai simpan rahsia. 

still keep secret from the girls. surprise for the girls. 
bukan nya apa, kalau tahu nanti
setiap saat, masa, setiap hari bertanya
tanpa henti........ :D

will ada sport, a lot of present, swimming pool
a lot of food...anak2 memang x heran ngan food2 ni
janji dapat swim from morning until night......
swim sampai kecut :D

MAMA cuma nak anak-anak MAMA

berGEMBIRA........ :(( :((








Si Perajuk

Si Perajuk - Si SD. Cemburu mama celebrate besday party si adik. si kakak tarik muka sedepa. nasib baik telah di pujuk oleh wan chomel dan mama bam. sian wan chomel dan mama bam kena beli 2 hadiah. dan si adik yang baik hati ajak si kakak yang merajuk bukak hadiah yang satu bag besar tu sama-sama. baru lebar senyumnya. lega hati mama. dah buntu macamana nak memujuk. si perajuk ini.



A simple Besday Party - Dina



Alhamdullilah, semua berjalan lancar. Dan yang paling penting Sahira Dina 6th Birthday Party yang happening and she really happy. Gembira hati mama dapat gembirakan hati 'my black sweet'.. satu plastik besar bawak balik hadiah. mana tak gembira nya bukanya selalu mama dapat adakan 'besday party' macam ni setiap tahun. Kebetulan kindie nya memang nak celebrate all the anak2 yg lahir on Mei.....mama tompang memeriahkan majlis dengan some food, some goodies bag & some present. Sorry dik mama tak beli 'besday cake'. so there is no besday cake for you. 




Last party is on 2007... Masa tu abang 7th, Damia 3rd and Dina 1st. Lebih kurang 4 tahun lepas. Bukan nya tiap-tiap tahun anak-anak mama boleh merasa besday2 party ni. kena tengok financial mama gak. oklah kan anak-anak daripada tak der lansung. semoga semangat dan usaha mama yang kecil ini akan anak-anak kenang selamanya :)










Hajat Mama Kesampaian

Thank you RAR BAM yang merajin sangat nak berjalan-jalan dan akhirnya berjumpa ini untuk Damia n Dina. Dan yang pernting ianya MURAH dan CANTIK.... :D Thank you again RAR BAM

PERCAYALAH...Ini Bukan Berat Beban...

Bahu ni terasa berat yang amat, 
berat seperti memikul batu batan 
yang berkilo-kilo beratnya. 


Berat sangat-sangat 
walaupun tiada apa-apa 
yang disandang atau disangkut dibahu ini. 


Apatah lagi bila hanya memikul 
handbag yang hanya 2,3 kilo. 
Sakitnya bahu ni hanya tuhan yang tahu. 


Tapi percayalah apa yang dipikul 
dan dibawa ini bukanlah berat beban
Tapi berat dengan tanggungjawap. 


Tanggungjawap yang perlu dilunaskan 
sebelum mata ini pejam 
untuk selama-lamanya. 
:((


YA ALLAH berilah kekuatan, kesihatan yang baik supaya tangggungjawap ini dapat dilaksanakan dengan sebaik-baiknya.......walaupun terpaksa melaksanakan berseorangan....
:(( :((

Never Judge Anyone.... :((


Seorang doktor meluru masuk ke ruang hospital dalam keadaan tergesa-gesa selepas mendapat panggilan kecemasan dari pihak hospital..
dia menukar pakaian dan terus meluru ke blok pembedahan..
dia mendapati ayah kepada budak yang berada dalam bilik pembedahan sedang berdiri menunggunya..
apabila si ayah melihat doktor itu, dia terus berteriak..

"kenapa kamu ambil masa yg lama utk datang..??kamu tahu x anak saya dalam bahaya sekarang nie..??kamu x ada rasa bertanggungjawab ke..??"

doktor tersebut tersenyum dan berkata :

" sy minta maaf, saya berada di luar hospital & sy datang sepantas yg mungkin selepas mendapat panggilan kecemasan tu..dan sekarang, saya harap anda bertenang..jadi, saya dapat buat kerja saya.."

"bertenang kamu kata..?! kalau anak kamu berada dalam bilik tu skrang nie, bolehkah kamu bertenang..??kalau anak kamu mati sekarang nie apa yg kamu buat..??kata si ayah dgn marah..

si doktor tersenyum lagi & berkata :

" saya akan kata bahawa Allah telah berfirman dlm kitab-Nya yg suci " drp Allah kita dtg dan kepada-Nya kita kembali"..doktor x mampu utk memanjangkan hayat seseorang..Insya-Allah kami akan cuba yg terbaik utk anak kamu.."

"memberi nasihat bila kita x mengalaminya memang senang..!" gumam si ayah..

pembedahan tu mengambil masa beberapa jam..x lama kemudian, si doktor keluar dgn gembira..

"alhamdulillah..anak anda selamat..!" dia terus berjalan tanpa menghiraukan si ayah "kalau kamu ada sebarang soalan..kamu boleh tanya jururawat..!"

"kenapa doktor 2 sombong sangat..?! x boleh ke dia tunggu beberapa minit supaya saya dpt tnya beberapa soalan tentang anak saya..?!"komen si ayah selepas melihat jururawat..

jururawat itu berkata sambil air mata mengalir di pipinya : "anaknya meninggal dunia semalam dlm kemalangan jln raya..dia berada dlm upacara pengebumiaan anaknya ketika kami menghubunginya utk pembedahan anak encik..dan sekarang dia telahpun menyelamatkan nyawa anak encik, dia tergesa-gesa utk menghabiskan upacara pengebumian anaknya.."

Moral : Never judge anyone..... because U never know how their life is & what they're going through.


Saturday, May 26, 2012

Reply from Perodua


Terima kasih kerana berkongsi pengalaman anda bersama kami.

Kami di Perodua terus berusaha gigih untuk anda serta sentiasa memberikan yang terbaik bagi meningkatkan mutu produk dan khidmat kami. Walaupun pelbagai cabaran yang ditempuhi, semangat kami tetap kuat untuk menjadi yang terbaik. Meletakkan anda sebagai keutamaan kami adalah objektif utama Perodua.

Sudah jauh perjalanan yang ditempuhi sejak terbinanya kereta pertama kami, Perodua Kancil. Ribuan terima kasih kami ucapkan di atas sokongan anda selama ini. Terima kasih untuk komen dan cadangan anda dan juga kerana percayakan kami.

Semoga anda dan keluarga diberkati dengan kesihatan yang berpanjangan.

Yang ikhlas,
Aminar Rashid Salleh

Pengarah Urusan Perodua

aper cer weekend ni????


weekend....alhamdullillah program tuk this week berjalan lancar. 'besday party Dina' berjalan lancar and mama will update later, bila picture2 dari camera canon mak lang hana ditransfer ke 'pendrive' mama. sebab kan ramuan rencah tak cukup, terpaksa mama keep freeze at the moment all the STOREY. insya'allah kalau x der masalah mendatang, isnin mama update citer2 'besday party'. my black sweet so excited, gumbira...she so happy and me MAMA, more happier. dan yang cedeynya Damia get so jealous. sayang Damia jangan macam ni ok. Nasib baik 'kemerajukan' si Damia tak lama. Dulu kakak lebih dari ni mama buat. Thanx a lot to MAK n BAM. Beli besday present tuk my kembor tak seiras ni dan si kecik amat2 baik hati. Thanx Dina, you safe mama day for yesterday. ok enough, later story mory about the 'small and simple besday party for Dina' and together with the picture. i would like to give a really really BIG BIG THANK YOU to my SIL for borrowed me her 'cute little canon camera' Kalau tak mama nangis sebab tak dapat ambik picture besday party tu. As you all know me kan, puan punya blog memang 'hantu berantu' bergambar. Lucky me my bro menyanggup datang hantar the camera at 1.00am. 'sorry balang get you into trouble' . Poor poor me, until now i still cant' buy my own. kalau hantu bergambar suppose i should have my own camera kan. :(( 

my carelessness.....mama terlupa sangat2, thanx to someone yang dah meremindkan mama. tapi cikgu kata dah tutup pendaftaran for standard 1 2013. OMG, macamana mama leh terlupa sangat-sangat. disebabkan 'runsing yang satu tu' benda2 penting lain yang AMAT MEMERLUKAN perhatian mama, mama boleh lupa lalu terabai. 'siapa lagi nak buat kalau tidak mama kan' [ishh, mata bergenang lalu merembes keluar']. YA'ALLAH, janganlah engkau larikan hati aku dari landasan yang sepatutnya. Hope all my journey will going smooth and fine. dengan izinNYA

yesterday, it really not me. semua telah aku luahkan dan akhirnya aku juga yang dipersalahkan. 'macam tu jugak la for the past 13 years, argue, argue end up, the defeat and remain the property of offense me. for all this while, every single responsibility that i carried as good as i can  for my 3 angels.  aku jugak yang tak betulnya. end up. camtu tu gak la. selagi sisa-sisa hidup ini masih bersisa, mama akan buat yang terbaik buat anak2 mama dan semoga dan masih diberi peluang olehNYA. aku tidak akan mengabaikan yang 3 ini. Thanx ALLAH. 

'terima semua dan telan semua, 
semua salahku, aku je la yang tak betul,
biar DIA yang menilai aku, DIA yang selayak-layaknya,
Ya'allah aku BERYUKUR TIDAK TERHINGGA utk saat ini dan ketika ini
dan...selamanya.........................
ampunkan dosa2 ku'

HAPPY WEEKEND GUYS... :D

DIAM adalah lebih baik daripada 
banyak bercakap.....

biarlah aku luahkan di papan keyboard yang setia ini

sign 

:((




'sakit badan berongguh semalam A.L.O.N.E....
angkut mee hoon goreng, goodies bag...
+ present to SKBF 2.....
by bus.....
padan muko den, keto cute den tu.....
elok den hantar muzium  yoooooo









Friday, May 25, 2012

Friday Morning Conversation

Hari ni ada 'Dina Besday Party' at Kindie, SKBF 2, KL. Kakak and Abang dah sedia maklum mama on leave today. Cause mama to be alone prepared for the small and simple party for Dina. Sementara nunggu-nunggu bas pak din to school :-


Damia : Adik promise kita nak share-share hadiah 
yang adik dapat kan? Adik dah janji

Dina: ok, promise... kita share-share, 
mungkin ada akan dapat dalam 10 hadiah, 
emmm banyak kan :D

Abang : [berbisik-bisik di telinga adik]...
dah resminya abang memang buka jadi 'batu api' 
              between adik and kakak,


AND a few second later.......

Dina: Kakak, adik tak promise tau nak 
share-share hadiah tu semua....

Damia: laaaa, kan dari semalam adik 
dah promise nak share.....

Mama: dah...sudahhhhh..... stop fighting......
dah, gi bas dah sampai......

People yang selalu nampak Damia n Dina mesti tegur 'KEMBAR ekkkk'... 'Ehhh TWIN ke'. Dah terang-terang sorang mentol GOLAP dan sorang metol TERANG sikit. sorang rendah, sorang tinggi sikit. beza umor pun 2 tahun. tapi they still kata 'KEMBAR a.k.a TWIN'..hehehehe. Sebab akak yang they all pakai, makan dan main semua nya SAMA. Memang kalau dapat mama nak lahirkan kembor tapi tak der rezeki. heheeee. Damia n Dina memang like TWIN, apa yang Damia ada, Dina akan ada. Apa yang mama belikan Damia, Dina sure ada. Mandi sama, makan sama, main sama, gaduh2 sama, pendek kata semuanya nak sama-sama belaka. Memang mengah MAMA melayan kerenah my 2 princess ni. :D..Tapi mama seronok :D...MAMALOVEYOU :D


larikkkkk tajukkkkk sudahhhhh ...larikkkkkkkk

SALAM HARI JUMAAT
MOGA HARI INI AKAN LEBIH 
BERMAKNA DARI HARI-HARI SEBELUM
DAN DARI TAHUN-TAHUN SEBELUMNYA....
SO, KEPADA YANG DAH MUAK DENGAN MUKA AKU,
JUST LEAVE ME ALONE....
I'AM READY and FULLY PREPARED.....

senyum jerrrrr dan kurangkan bercakap
moto hidup yang baru.....

sebab cakap elok2 pun kono yo maki hamun........


MOOD : CEDEY... but I'am try to be happy for my Kids











Killing ME S.O.F.T.LY


Thursday, May 24, 2012

sejuk mata memandang

The Royal of Perak family - Raja Nazrin




Tak Sedaq Diri Tui Hang Ni

ohhh kau dah ada duit sendiri
bukan main berlagak kau yaaaaa
woi sedar diri sikit selama ni sape yg 
tanggung kau......




ishhhhh ishhhhh ishhhhh

Preparation for DINA



Goodies bag 25 pax ready, apam polkadot + 
mee hoon goreng dah siap2 tempah ngan mak cik zainon. 
cenderamata pun dah siap....
alhamdulilllah semuanya dengan izinNYA
 dalam serba serbi sederhana
bagi meraikan 'my black sweet' 
Dina 6th year old
tomorrow at her kindie,  SKBF 2, KL.

Sayang ini saja yang mama termampu, 
harap Dina HAPPY esok :D.....


p/s: for Damia, jangan jeles2 ok
dulu pun kakak dah merasa semua ni kan...
insya'allah kalau ada rezeki lebih 
mama buat untuk kakak n abang pulak ya...
next year 2013
kalau DIA masih izinkan 
mama untuk bernyawa....
sayang SA, SD & SD
sampai hujung nyawa mama :D