About Me

Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia
Hope you all will enjoy reading my BLOG yang tak seberapa ni, Baru nak belajar2 buat BLOG sendiri sebagai mengisi masa lapang yang banyak berlalu dengan tanpa berbuat apa2. Hope you guys sudi2 kan lah menjenguk jenguk my BLOG ya. Tak da apa2 sebenarnya pun, but its ALL ABOUT MY FAMILY AND ANGELS of mine [Afiq,Damia,Dina] MASSAGE TO MY ANGELS...... You all are everything for MAMA [be a good kids] and [jadilah anak2 yang soleh dan solehah], berguna pada agama, bangsa, negara [be somebody for your own good]dan jauhilah diri dari perkara2 yg tidak baik ya sayang, itu saja yg MAMA pinta [tak lebih dari itu]. Buat yang TERBAIK utk MAMA ok]. And I promise to give the best for you all.....Mama SAYANG all of you. Please promise me that all of you will be a good kids....:D...Don't be naughty...

Sunday, August 28, 2011

99% settled





2 hari bertungkus lumus 
mengemas rumah
mencuci segala jenis kain baju kotor
mop, lap2 habuk....
dah 99% selesai....

PENAT.....
tinggal nak lipat kain jer 
yang dah membukit...
ada sesaper nak bantu saya...
sorry ya puan punya blog....
x der saper sudi nak bantu kamu
ekau buek la sendiri yo....

x po...x po...plan2 kayuh 
lelamo siap la semua kojo
esok pepagi nak ke pasar with my MIL
then terus masak2....

tahun ni macam tahun2 sebelumnya
my other half wif his friends 
akan membakor lamang

Mak Bapak dah pesan, jangan lupo wak lik lomang yo..
ok mak, o k bapak


















seronok tengok rumah kemas dan bersih...:D

SEPAH confirm BUBAR



Ni lagi satu NEWS ........... 
News yang tak berapa best nak baca
Very frustrated, 
nape bila dah berjaya, dah glamour...
nak BUBAR plak babe


JUARA 'Maharaja Lawak' terbitan http://www.astro.com.my/
SEPAH...anggota terdiri dari Jepp, Shuib dan Mamat
COMPOM DIBUBARkan.....cedeyyyyy lorrrrr


Group dah ada own followers, 


happening dan lawak yang best...
Your all ada chemistry, 
naper nak BUBAR plak babe
Alaaa.....nape...
cer citer cer citer cer citer......


ADOYAIIIIIII


Tak per laaaa dah tak BERJODOH kan nak wat lagu mana
lagu paper laaa kan


Moga akan terus berjaya pada triple of you
dalam bidang yang you alls ceburi....
GOOD LUCK..... >_<


wink wink wink....


Totap suko ngan lawak2 korang......
keep it up the good work walaupun
you all dahhhhhhh SEPARATE....

Nekad



Dah 2 hari tak sempat nak baca paper, 
alih2...this is hot hot hot story.....
Nabila Huda Suhaimi, anak dara kepada 
Rocker terkenal Amy Search, 
Nekad Bercerai. 


Kenapa dik, dah tak leh selamatkan lagi ke? 
Sian la pada anak yang sorang tu. 
Ermmmm....dunia dunia......
cuba sabar sikit......or what else...????


Tak per la kalau ini jalan TERBAIK
tapi rasa cam senang jerrrr....
aku.....??????


NABILA HUDA NEKAD BERCERAI [click cni]





Gembira Hati Mama







Lepas IFTAR petang tadi se' ala kadar yang mungkin
Terus bersiap-siap ke PERTAMA+SOGO+JALAN TAR
Last Minute Shopping 
And I Though, KL dah lenggang
silap, tekaan meleset...
KL masih sosak seyyyyy.....


Ingatkan seme warga KL dah habis pulang 
ke kampong Halaman
"Apa ingat...ingat. 
Dah lain kali jangan main ingat-ingat ya"
Puan Punya Blog
Redah gak laaa.....


Manusia punyai la ramai...adoiii
nak jalan pun tak leh
Jalan TAR, kat pintu masuk dari cambell complex
beli kasut my princess...
patah balik ke Pertama....


Sogo langsung tak tempuh, depan tu manusia 
punya la ramai.... my other half
memang tak sio ler, orang reramai ni.....


Nasib baik, semua keperluan yang nak dibeli ada je masa 
sambil jalan2 tu...apa lagi REMBAT jer la
nasih baik senang nak cari saiz..


cuma nak mencari kasut my princess....
jer payah sikit...basah ketiak nunggu....
puas hati mama, semua keperluan untuk 
Afiq, Damia and Dina dah SETTLED....
for this coming Hari Raya....


Dan setelah 12 tahun...
This is the real-real shopping for the kids...
Berkat kesabaran....


Walaupun lambat nak rasa
tapi berkat kesabaran
REZEKI anak-anak tahun ni sangat2 murah
SYUKUR sekali lagi.....


Bukan nya tak pernah shopping raya untuk 
anak2 sebelum ni
Tapi, before2 this
semuanya dalam keadaan sangat2 ala2 kadar....
*dan banyak mendapat belas ihsan kawan2,
terima kasih pada kengkawan yg amat memahami


This year is the PREFECT shopping for my kids
Hope you happy kids....
Kids Happy MAMA lagi seronok..... :D




SYUKUR...
dah REDHO.... itu sebaik-baiknya....

Saturday, August 27, 2011

Syawal 2011

Dikesempatan ini .....
saya ingin menyusun 10 jari......
Memohon ampun dan maaf...
Jika tersilap laku dan percakapan...
Samada dalam sedar ataupun tidak...
Halalkan makan minum...
Yang pulang ke kampung, 

moga perjalanan selamat hendaknya...








Salam Aidilfitri ...Maaf Zahir Batin...




dari : Puan Punya Blog......

Jamu Mata

Sekitar Majlis IFTAR bersama-sama PU3 UBLP 
di Singgahsana Hotel pada 22 Ogos 2011 serta
Majlis IFTAR bersama-sama 
AJK Bahagian UMNO LP 4 Peringkat 
di Bukit Kiara Equestrian Resort pada 23 Ogos 2011.




Gambar-gambar sangat terhad,
sebab puan punya blog sebuk nak makan jerrr...:D


Dan lagi satu, Puan Punya Blog nan ado camera...
bilo lah eden leh boli camera cendiri....


supayo leh la den lotak an gambar2 yg berkualiti cikit 
kek blog den ni haaaaaaaaa........






@ Singgahsana Hotel






Makku Puan Rajabee, along ambik picture dengan pelakon drama "OPAH" Asdayanti Daud - your favourite drama dulu2.....

@ Bukit Kiara Equestrian Resort


2 Hari Lagi Ramadhan Melabuhkan Tirainya

Morning, 

Lama rasanya x mengUPDATE blog. Kerja berlambak-lambak di Zico, banyak yang perlu disiapkan sebelum cuti PANJANG ni [9 days rest] - rest la sangat. Dah 2 tahun berturut-turut, one day before raya aku masih di ZICO. Tahun ni nak cuti awal sikit. Banyak tugas yang perlu diselesaikan di rumah. Ye la saya mana ada BIBIK @ PEMBANTU RUMAH @ ORANG GAJI, semuanya kerja-kerja mencuci, mengemas dan sebagainya kena buat sendiri. Dengan tangan sendiri, Dengan tulang 4 kerat ni. Huhuhuhuhu.

Tambahan pulak, minggu..minggu terakhir RAMADHAN ni sangat SEBUK a.k.a BUZY. Ambil kuih-muih yang ditempah  dan agih-agihkan kepada para pelanggan. Wah, cam banyak lah sangat tempahan itu yan Puan Punya Blog. Terima kasih kepada yang sudi membeli kuih-muih dari saya. Honestly, all the kuih muih bukan la saya yang membuatnya. Semuanya adalah air tangan dari KAK LIN. Kak, so happy make BIZZ with you. Tahun depan kita bekerjasama lagi ya.

Lastly melawat my taylor, kak maznah. Apa lagi ambil baju mak dan my princess Damia n Dina punya baju raya. Semua dah settled. Baju pagi raya, SEDONDON [other half + me + Kids] - DONE. Kuih Raya nak bawak balik ke rumah Ayahbonda - DONE. Tunggu masa nak balik je. Moga perjalanan kami sekeluarga selamat pergi dan selamat pulang, Insya'allah.

Hari ni, nak kemas-kemas apa yang yang patut. Cuci semua baju. Masih ada yang belum settled. Belum bershopping lagi tuk kids. Ingat esok nak ke PERTAMA + SOGO + JALAN TAR. 

ok cau dulu, keje-keje rumah dah banyak yang menanti......see you when i see you. :D





Salam Aidilfitri + Maaf Zahir Batin
 Ikhlas dari Puan Punya Blog
  


Kalau boleh nak Ramadhan sepanjang tahun.....
Jangan berakhir... 
sejuta kebaikan dan kenikmatannya...
rasa bahagia sangat pada bulan Ramadhan ni....


Terima Kasih TUHAN kerana kau pinjamkan
KEBAHAGIAN ini walaupun sebulan...
SYUKUR......tidak terhingga....
syukur....................

Wednesday, August 24, 2011

5 Days Left.....Raya is Just Around The Corner......



Semalam Iftar di Singgahsana, PJ with rakan2 PU3 UBLP. Hari ni pulak IFTAR di Bukit Kiara Equestrian & Country Resort, Majlis bersama Menteri Wilayah Persekutuan Dan Kesejahteraan Bandar merangkap Ketua Bahagian UMNO Lembah Pantai. Alhamdullillah, Syukur tidak terhingga. 

Tapi Puan Punya Blog tersegan nak upload picture hari ni. Yup, 5 days left, Syawal semakin menghampiri dan Ramadhan hampir melabuhkan tirainya. [adakah aku masih bernafas di Ramadhan yang akan datang, hanya DIA maha mengetahui]

Hari ni collect kuih-muih yang ditempah, tempah 4 balang, tapi bawak balik 6 balang kuih. Thank you so much to My ex small Boss, Ms Seira Sacha. Thanx sebab, after 2 year you left ZICOlaw, but you still remember me, you kak liza. Thank you, thank you....thank you. Thanx for the Kuih Raya.

Persiapan untuk anak-anak, masih belum dibuat lagi. Damia n Dina dah sebuk tanya2, "Bila mama nak shopping baju2 baru kitorang". Nak shopping di mana ya?

RISAU sebenarnya, dengan kes simbahan acid yang semakin menjadi-jadi. [moga2 penyimbah acid ini bertaubat, jangan lah menaniaya orang lain]. Plan asal memang nak ber "shopping" di SOGO dan PERTAMA jer. Tapi bila terbaca kes terbaru simbahan acid adalah di JALAN RAJA LAUT. Hati jadi cuak, takut semuanya bercampur -baur. Macam-macam berlegar di kotak fikiran. Mungkin lokasi akan betukar. Tapi MALANG kan tidak berbau, mana-mana pun boleh ditimpa kemalangan atas kehendakNYA. Walaupun telah puas beringat dan berhati-hati.

Moga DIA menjauhkan kami sekeluarga dari mala bahaya. Insya'allah amin......



Monday, August 22, 2011

Bulan Ramadhan Bulan Bersedekah

12.00 tengahari - 4.00 petang 
- 21 Ogos 2011 [Ahad]

Sayangi Mereka, Kenangi Mereka....

Alhamdullillah, dengan kerjasama Kementerian Wilayah Persekutuan, tahun ni sekali lagi PU3ULP dapat melaksanakan program ini dengan jayanya. 4 orang kanak-kanak dari setiap cawangan dikumpulkan di TESCO Jalan Klang Lama, bagi menerima sumbangan berupa "Bershopping keperluan Hari Raya bernilai RM150/- setiap seorang".

Majlis disempurnakan oleh YB Dato' Raja Nong Chik Datuk Raja Zainal Abidin, Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar merangkap Ketua UMNO Bahagian Lembah Pantai, berserta isteri YBerbahagia Datin Nafisah. 

Kegembiraan jelas terpancar di setiap wajah anak-anak ini.....
Dapat bershopping pakaiaan Baru. 
Program selesai tepat pada jam 4.00 petang.





tak sangka meet my cousin "anak arwah mama leha" kat sana.....happy shopping heri......

4.00 petang - 9.00 malam
21 Ogos 2011 [Ahad]


SELESAI tugasan di TESCO di Jalan Klang Lama, kami semua terus ke "Pusat Komuniti, Pantai Hillpark. Tugasan seterusnya, pendaftaran untuk progran :Nur Ramadhan: dan Berbuka Puasa.


Majlis ini juga masih disempurnakan oleh YB Dato' Raja Nong Chik Datuk Raja Zainal Abidin, Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar merangkap Ketua UMNO Bahagian Lembah Pantai, berserta isteri YBerbahagia Datin Nafisah. 


Selesai pendaftaran Puteri2 bersama2 pemuda dan seluruh ahli UMNO LP yang terlibat pula mengiringi Dato2 dan Datin2 serta pegawai2 terlibat menagih-agihkan duit raya dan "Basket food". Tugas selesai kira2 jam 9.00 malam. 




Fuhhhhhh, rasa nak tercabut pinggang ni.......yela manakan tidak, penerima sumbang seramai 4000 orang. Dan 4000 kerenah juga kena kami semua layan. 


Alhamdullillah, program telah selesai dengan jayanya....walaupun ada sedikit kelemahan, moga dapat diperbaiki pada tahun hadapan.


TAHNIAH buat semua yang terlibat.......penghargaan untuk diri sendiri :D







Sekian...Wassalam.... 


Puan Punya Blog...-yang tengah sakit pinggang yang amat...huhuhuhuhu 

Sunday, August 21, 2011

1Sumbangan 1Keluarga - Pantai Ria

20 Ogos 2011

Seawal pagi semua sukarelawan dari Pejabat 1Malaysia telah berada di tapak penyerahan. Jam 11.30 pagi telah bermula tugasan PENDAFTARAN penduduk Pantai Ria yang tercicir minggu lepas. Masih ramai lagi yang belum mendaftar. Awal-awal pagi lagi penduduk pantai ria sudah berkumpul walaupun telah diberitahu pengagihan sumbangan akan bermula pada jam 12.00tgh - 1.00tgh.

Beberapa buah lori telah tiba menurunkan barangan-barangan untuk disumbangkan. Semuanya bekerja sama menunaikan kewajipan. Ramai pihak terlibat, kerajaan dan NGO bekerjasama. Tidak kira kaum. 1 MALAYSIA.

Jam 12.00tgh Ketibaan YB Senator Dato' Raja Nong Chik Datuk Raja Zainal Abidin Menteri Wilayah Persekutuan dan Ksejahteraan Bandar, merangkap Ketua UMNO Bahagian Lembah Pantai dan isteri Datin Nafisah bagi menyampaikan sumbangan.


Tepat jam 3.00 petang semua nya selesai, tapi masih ada datang untuk pendaftaran. Semua tugas pendaftaran diserahkan kepada AJK Persatuan Penduduk PPR Pantai Ria.





8 Days Left








eh, ramai la tegur bulan puasa ni 
Puan Punya Blog nampak kurus...
muka dah kecut sikit....


eh eh ye ke..... good to hear that...
tapiiiiii, balik raya ni sure melantak tak ingat
ye la setahun sekali...
rezeki lemang ketupat, rendang, kuih-muih 
tu semua mana boleh tolak......
setahun sekali mehhhhh, leh makan ni semua.......


tak kesah la.....berisi ke kurus ke
HIDUP mesti dinikmati sebaik-baiknya
bila BERKESEMPATAN kan...kan....kan 




9 days left, cepat sungguh masa berlalu kan....
tup tup tup dah nak raya......


Di kesempatan ini ....
Puan Punya Blog ingin menyusun 10 jari
memohon ampun dan maaf...
segala kesalahan yang disengajakan atau tidak disengajakan
pada Mak, Bapak, Adik-adik, anak-anak, other half, 
kengkawan semua.....
yang mengenali dan tidak mengenali.......diri ku 
insan lemah lagi hina ini....[cedey plak tetiba, syahdu]


Selamat Hari Raya................. 
Maaf Zahir Batin.....................

Saturday, August 20, 2011

New Hair Style.....

Lepas gunting, cuci and blow....
peh cantik....















lepas 2,3 jam..kena angin...
habis melentik lentok...terjungkit jongkang....
apa nak buat baka rambut tak rebonding.....






hancussssss...............



Thursday, August 18, 2011

5 Tahun Sudah Berlalu



5 tahun sudah ADIK pergi tinggalkan kami semua.....
3,4 hari sebelum ADIK pergi kita ada bersembang di talifon.....
Adik hanya bagitahu adik dok muntah2 teruk, biasa la kak liza kata masa tu
"biasalah DIK, adik kan tengah pregnant 2nd baby, after deliver baby nanti ok la tu"

tak sangka selepas tu, hanya tubuh kaku ADIK yang kak liza lihat
di katil hospital, dan bernafas dengan bantuan oksigen....
hanya airmata tanpa kata-kata kak liza masa tu.....

tanpa senyuman, tanpa gelak tawa, tanpa senda mu ADIK hari tu...
masih segar dalam kotak fikiran ini, saat kau bertarung dengan nyawa....

walaupun kita akrab, walaupun kita rapat sejak adik bekerja di KUALA LUMPUR...
tapi I was so shock...tak pernah ADIK bagitahu kak liza yang ADIK sakit

setiap kali kita berjumpa....hanya cerita suka dan gembira
hanya gelak tawa yang bersama kita.....

moga roh mu ditempatkan di dalam golongan orang-orang yang dikasihiNYA....
the best cousin ever....
miss you so much and u will always in my memories


AL-FATIHAH......

Dalam Kenangan buat 


WAN MARZIANA MOHD HANAFIAH a.k.a ADIK......

You left us a very cute, intelligent kids 
Irfan Emil & Nur Batrishia Aleya Ziana...[correct me if I'am wrong kak long]





Wednesday, August 17, 2011

Hati Seorang Isteri




Kemuliaan hati seorang isteri adalah ketika dirinya mampu berkorban demi kebahagiaan suami dan anak-anaknya. Sekalipun suami yang bukanlah imam yang baik di dalam keluarga. Tidak pernah solat lima waktu dan kegemaran minum-minuman keras hampir menjadi kebiasaan. 

Tidak membuatnya menyerah. Semakin membuat dirinya lebih mendekatkan diri kepada Allah. Anak-anaknya dibimbing dijalan Allah. Mencuba sedaya  upaya menuju ke arah itu, walaupun amat PERIT dan PAYAH. Sekalipun tidak mudah, tidak membuatnya menyerah. 'Allah Maha Pengasih, akan membukakan pintu hati suamiku,' Itulah yang selalu terucap di dalam hatinya. Banyak orang-orang disekitarnya yang menyarakankan untuk meninggalkan saja suami seperti itu, tidak layak untuk menjadi ketua kepala rumah tangga apatah lagi isteri sebaik dirinya. Isteri yang setia itu memilih tetap tegar menjaga  suami dan anak-anaknya.

Sebagai seorang isteri menyedari semakin dalam cintanya pada suami maka semakin perit luka dihatinya, namun luka itu juga mengajarnya tentang ketulusan dan pengorbanan demi kebahagiaan orang yang dicintai. Justru diuji dengan berbagai peristiwa yang menyakitkan yang membuat hatinya terluka. Allah membentuk dan melatih melalui luka itu, bukan pada seberapa besar luka itu tetapi seberapa besar cinta yang dimiliki untuk menjalani luka itu. Kalau cintanya kecil, luka kecilpun menjadi beban yang berat. Namun dirinya memiliki kekuatan cinta yang besar, luka sebesar apapun maka dirinya mampu menanggung luka dan derita yang dialaminya untuk meraih keredhoan Allah.

Fever+Hair Salon

Fever+Flu+Ulser

Medical Leave.....




Domam...domam pun ok laaaaa.....dah ada masa terluang ni



And When here for Hair Cut......



7000 Readers.....


WOW....
7000 readers as at 17 August 2011 at 6.44am
Alhamdullillah...
ada yang sudi MENJENGUK dan
MEMBACA...... 



Dear GOD....

Dear god ......
i wanna take a minute......
not to ask anything from you ....... 
But simply to say THANK YOU....
for all that i have................










I swallow all the pain
AND .....
I accept all these trials
With patience
Do I fell down to worship the earth
to guide me to the good road ..........

Tuesday, August 16, 2011

Transformasi

Zaman serba canggih
Yang kecik dibesarkan
Yang besar dikecikkan
Yang Panjang dipendekkan
Yang Pendek dipanjangkan
Yang Kedut ditegangkan
Yang tegang dikedutkan.. [ader ke????]

Macam-macam ada zaman sekarang ni ya....
Asal dia dan keluarga mereka suka
mereka mampu...biarkan...biarkan
Biarkan si Luncai terjun dengan labu2 nya

Apa  yang kau merepek ni Puan Blog...
dah dah....gi cuci baju
dah...sudah ......
gi sidai baju.....

Terlebih Sudahhhhhhhhhhhhhhhh





Monday, August 15, 2011

Pu3 Wilayah Persekutuan + PU3UBLP






14 August 2011.....


Jom kita beramal.....
Sunday ke Jaya Jusco Mid Valley...





PUTERI LEMBAH PANTAI yang diketuai
oleh Kekanda kami Puan Norashikin Jaafar serta 
Bersama-sama Puteri Wilayah Persekutuan
Program ini di Ketua Puteri UMNO Wilayah Persekutuan, 
Saudari Zauyah Zainudin [Kak Zau]

serta Puteri2 Bahagian2 yang sama waktu dan kawasan nya


Bersama-sama kami semua hadir bagi 
Membantu mereka-mereka 
yang kurang berkemampuan dan memerlukan 
di sekitar Wilayah Persekutuan.


Hulurkan tangan ringankan beban
Terima Kasih tidak terhingga kepada 
Pucuk Kepimpinan


Budi baik kalian hanya TUHAN yang dapat membalasnya
dan akan kami kenang ke akhir hayat......




Amin