About Me

Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia
Hope you all will enjoy reading my BLOG yang tak seberapa ni, Baru nak belajar2 buat BLOG sendiri sebagai mengisi masa lapang yang banyak berlalu dengan tanpa berbuat apa2. Hope you guys sudi2 kan lah menjenguk jenguk my BLOG ya. Tak da apa2 sebenarnya pun, but its ALL ABOUT MY FAMILY AND ANGELS of mine [Afiq,Damia,Dina] MASSAGE TO MY ANGELS...... You all are everything for MAMA [be a good kids] and [jadilah anak2 yang soleh dan solehah], berguna pada agama, bangsa, negara [be somebody for your own good]dan jauhilah diri dari perkara2 yg tidak baik ya sayang, itu saja yg MAMA pinta [tak lebih dari itu]. Buat yang TERBAIK utk MAMA ok]. And I promise to give the best for you all.....Mama SAYANG all of you. Please promise me that all of you will be a good kids....:D...Don't be naughty...

Friday, September 13, 2013

sometimes even simple things we may overlook.....

dunia semacam gelap buat saya. petang semalam. berjalan seperti tidak memijak tanah. semalaman saya menangis. mengenang apakah yang bakal terjadi pada nasib saya. anak-anak saya. kehidupan saya. Mungkin ada orang nampak remeh perkaara ini. Tapi tidak bagi saya. Eeeermmm salah sendiri. ya salah saya. ye lah I admit it was my mistake. ermmm. ermmm saya ingatkan lulusan SPM macam saya, yang bongok, yang useless macam saya ni grednya memang akan sentiasa rendah lah kan. Ala SPM jer. ahaaa saya belajar setakat SPM jer. I have no diploma, I have no degree. Master apatahlah lah lagi kan. And sampai bila2 pun kerja saya adalah kerani sampai nyawa dijemput ilahi. ermmm. Dan saya tidak pernah mengimpikan status pekerjaan saya setaraf dengan mereka-mereka yang berdiploma and yang berdegree. ermmmm. ya hidup kena lah sedar2 diri. Itulah saya. Saya sanagat sedar diri. Tiada apa yang perlu dimegahkan pun. Hidup sementara dan semua ini adalah pinjaman dari NYA. ya pinjaman semata-mata.  




Tak kesahlah semua tu tapi saya amat3 bersyukur, janji saya ada kerje dan saya ada gaji. Ada gaji nak menyara anak-anak. Hanya saya jer yang boleh bantu diri saya sendiri. Tiada siapa pun yang boleh menyara anak3 melainkan saya. Ya tiada siapa yang bantu. Ya. kerja ini amat-amat penting buat saya. Saya tak boleh bayangkan what going to happen to my kids my life jika saya kehilangan kerja saya. Banyak benda yang saya terlepas pandang. Mungkin hanya bertumpu pada hidup dan kerja semata untuk besarkan anak3. Betapa pentingnya keje sampai saya lupa benda-benda yang sangat3 penting dan perlu diambil tahu dan perlu dititik beratkan. Kesudahannya semalam. Padan ngan muka saya. Ermmm......

Tapi alhamdullillah jam 10.30 malam semua kesedihan telah  berlalu dan hidup seakan cerah kembali. ermmm emo nya saya. mahu tak emo. kerja kot. saper nak bayar hutang2 cheq :(. yes this is about live or die. Nasib baik ada orang yang masih berhati mulia di dunia ini.Terima Kasih pada manusia yang berhati mulia yang terpaksa terbeban dek kebodohan saya. Ermmm. Terima Kasih juga pada NYA yang lembutkan hati manusia berhati mulia tu.

ALHAMDULLILLAH ..... SYUKUR .....


Bak kata NEK : you tak bodoh ok. kerja dengan teliti selepas ini. 
ok NEK. Lepas ni I akan lebih fokus.  

1 comment:

Norhaizan hakim said...

Hmmmm..belajar dari kesilapan ya..