About Me

Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia
Hope you all will enjoy reading my BLOG yang tak seberapa ni, Baru nak belajar2 buat BLOG sendiri sebagai mengisi masa lapang yang banyak berlalu dengan tanpa berbuat apa2. Hope you guys sudi2 kan lah menjenguk jenguk my BLOG ya. Tak da apa2 sebenarnya pun, but its ALL ABOUT MY FAMILY AND ANGELS of mine [Afiq,Damia,Dina] MASSAGE TO MY ANGELS...... You all are everything for MAMA [be a good kids] and [jadilah anak2 yang soleh dan solehah], berguna pada agama, bangsa, negara [be somebody for your own good]dan jauhilah diri dari perkara2 yg tidak baik ya sayang, itu saja yg MAMA pinta [tak lebih dari itu]. Buat yang TERBAIK utk MAMA ok]. And I promise to give the best for you all.....Mama SAYANG all of you. Please promise me that all of you will be a good kids....:D...Don't be naughty...

Saturday, September 7, 2013

Terjebak Nonton...

dah banyak kali jugak ingatkan diri sendiri. jangan terjebak dengan drama bersiri lagi. bukan apa. kalau dah melekat di depan tv. habis semua kerja  rumah tak jadi buat. ingat mamalove you tak der maid. you is the maid in the house ok. Dan kesudahannya semalam 5x kali mendobi. sepatutnya tidak lah banyak sangat trip sampai macam ni. sebab apa kain kotor berlambak. sebab mama sebok tengok drama korea pulak dah. ni semua gara-gara my girls la ni. sejak kebelakangan ni asyik bukak channel 393. Tapi mama dah terlepas aeroplane. Drama menarik tu mama hadap jugak walaupun dah episode yang ke 10. Tak per masih sempat nak menangkap jalan ceritanya. Jadi my girls kena lah ready to answer all my question. Antara nya ni siapa, mana suami dia. yang tu pulak siapa. Ermm anak dara zaman sekarang ni kan melayan korea la pulak. k-pop. Tak puas hati cari pulak sinopsis di google. Sama sebijik ya my girls cerita kan the past 9 episode. Wah so impressed. Girl2 nonton2 jugak. Pelajaran jangan lupa ya. Nah sekarang tiap2 malam start jam 7.45pm - 8.45pm mengadap tv. Pastu dah malas nak mendobi on weekdays. Huhuhuhu. Malam tadi habis mendobi 5 trips at 2.00am. 7.00am dah bangun. Sebok memasak for Jamuan Hari Raya Pantai Ria. And now dah lalok tapi masih sempat buat 4 entries sekali ngap. :D. Its me mama yang kental. Mulai sekarang me dah kena mula banyak-banyak redho. Ya allah bimbinglah aku. amin.memang beautiful and handsome hero and heroin........
felling felling in LOVE..... hahahasumber dari http://www.aynoranur.com....
mintak share ya. terima kasih.Sinopsis Drama Korea My Love, Madame Butterfly


Kisah seorang artis terkenal Nam Na-Bi (Yum Jung-Ah) yang menuju kehancuran dan kemudian hidup dengan keluarga mertua tanpa suaminya. Dia cuba untuk menyesuaikan diri dengan masalah yang dihadapinya, walaupun tinggal dalam keadaaan yang kurang selesa.

Bintang ternama Nam Na Bi (Yum Jung Ah) terkenal kerana kecantikan dan citarasa berfesyen. Malangnya, dia menghadapi satu demi satu peristiwa dan skandal, yang menyebabkan populariti beliau menjunam. Ketika dia keluar negara untuk berehat, dia terjebak dengan seseorang hingga berkahwin, memulakan fasa baru kehidupan sebagai seorang isteri dan seorang menantu. Dari situ, dia belajar menghadapi cabaran kehidupan baru dan belajar erti berkeluarga.

Ringkasan setiap watak:

Nam Na Bi (Yum Jung Ah) adalah bintang popular yang kehilangan kemasyhuran selepas dia menghadapi satu siri insiden skandal dan bernasib malang. Sepanjang perjalanan memulakan percutian, dia bertemu jejaka kacak Kim Jung Wook (Kim Sung Soo) dan berkahwin dengan dia. Walau bagaimanapun, cabaran baru menanti di depan kerana beliau mengambil alih peranan seorang menantu selepas suaminya melarikan diri kerana hutang perniagaan.

Lee Jae Woo (Park Yong Woo) adalah bekas suami Yun Sul Ah (Yoon Se Ah). Orangnya amat bercita-cita tinggi. Woo Jae tidak pernah mengalami kegagalan dalam hidup. Walau bagaimanapun, hidupnya mula berubah apabila beliau kebetulan bertemu dengan Nam Na Bi (Yum Jung Ah) di panggung wayang dan akhirnya jatuh cinta dengan wanita itu.

Yun Sul Ah (Yoon Se Ah) adalah bekas isteri Lee Jae Woo (Park Yong Woo). Walaupun dia telah meninggalkan Woo Jae, dia cemburu apabila bekas suaminya itu berbaik-baik dengan Nam Na Bi (Yum Jung Ah). Hasilnya, dia cuba pelbagai cara untuk menjadikan kehidupan Na Bi menjadi sukar dan cuba menjatuhkannya. Dalam masa yang sama, sebenarnya Na Bi dan Yun Sul Ah berkawan baik.


Dibintangi Oleh: Yum Jung Ah (Working Mom), Park Yong Woo (Jejoongwon), Kim Sung Soo (Stained Glass), Yoon Se Ah (City Hall).

Lain-lain info:

Pengarah: Lee Chang-Min
Penulis: Moon Eun-Ah
Penyiar: SBS
Episode: 51

Plot Drama


Dalam satu insiden, Woo-Jae (Park Yong-Woo) dan Na-Bi secara kebetulan duduk bersebelahan antara satu sama lain di pawagam. Oleh kerana peristiwa itu, skandal meletus. Woo-Jae amat malu dengan skandal tersebut. Sementara itu, Na-Bi mendapat tahu bahawa peranan utama pelakon wanita untuk sebuah filem telah diberikan kepada pelakon Ji-Yeon (Lee Hee-Jin).

Na-Bi terkejut & sedih dengan berita itu dan mula minum hingga mabuk. Dia kemudian memandu kereta beliau dan ditangkap kerana memandu sambil mabuk. Na-Bi kemudian kehilangan kontrak model iklannya kerana penangkapan tersebut. Beliau kini terdesak dan tertekan. Dalam situasi tersebut, Seol-Ah (Yoon Se-Ah) memberikan tiket kapal terbang untuk Na-Bi menenangkan fikiran. Kemudian di dalam kapal terbang, dia bertemu seorang lelaki kacak bernama Jung-Wook (Kim Sung-Su).

Apakah yang terjadi seterusnya kepada Nam Na-Bi? Bagaimana nasib perkahwinannya? Siapakah lelaki yang ditemui di dalam kapalterbang itu?

Dapatkan jawapannya dengan menonton drama korea My Love, Madame Butterfly di Saluran ONE HD 393.

No comments: